SELANİK'e yol arkadaşı arıyorum

merhaba arkadaşlar.
kurban bayramı tatilinin 10 gün olacağı ümidiyle bir plan yaptım. 25 ya da 26 ağustos çıkışlı afere günü dönüşlü 6 günlük bir gezi planı yapıyorum. hava müsaade ettiği sürece çadır konaklamalı olacak ya da uygun otellerde konaklayacağım. sırasıyla dedeağaç, gümülcine, iskeçe, kavala, thasos, selanik, halkidiki ve dönüş.
izmitten çıkacağım. programa uyabilecek arkadaşlarla irtibata geçebiliriz. motosikletle ilk yurtdışı tecrübem olacak.
tavsiyelerinizi de bekliyorum

merhaba,
benzer bir seyahat planlıyorum ama eylül 15 sonrası...Benimde motorla ilk yurtdışım olacak...tarih esnekliğin varsa görüşelim lütfen.

Son düzenleme:
Bir iki uzun yol yazisi okuyun orda tecrubelerini aktarmisti yapan arkadaslar.lastik tamir kiti selenin altina air hawk tarzi bisey gerekebilir.bide mrt ile sair sigortayi uygun veriyor bakabilirsin oralardan.yurtdisi sigortasini

Yunanistan da fanari yi de tavsiye ederim denizi güzel kamp yapmak yasak diyorlar fakat biraz geride yapabilirsin belediye duş koymuş kıyıya denizden sonra bedava duş alabilirsin. Kafanı karıştırmayayım ama şu rotayıda tavsiye ederim, Şengen vizesi Bulgaristanda geçiyor. İstanbul, Edirne, kapıkule, Haskova Kırcaali,Gümilcine sonra senin rotan ve İpsaladan dönüş Tekirdağda özcanlarda Tekirdağ köftesi yemek.Kazasız belasız gezmeler.

@muammeriyice 10 gün tatili değerlendireyim istiyorum. yıllık izin hakkım daha 25 gün var ama işyerim izin vermiyor, en sonunda şikayet edecem :p sizin de gönlünüze göre olsun her şey

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:43 ----------

Bir iki uzun yol yazisi okuyun orda tecrubelerini aktarmisti yapan arkadaslar.lastik tamir kiti selenin altina air hawk tarzi bisey gerekebilir.bide mrt ile sair sigortayi uygun veriyor bakabilirsin oralardan.yurtdisi sigortasini

bisiklet şortum var onu giycem pantolonun altına, çok faydası oluyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:47 ----------

Yunanistan da fanari yi de tavsiye ederim denizi güzel kamp yapmak yasak diyorlar fakat biraz geride yapabilirsin belediye duş koymuş kıyıya denizden sonra bedava duş alabilirsin. Kafanı karıştırmayayım ama şu rotayıda tavsiye ederim, Şengen vizesi Bulgaristanda geçiyor. İstanbul, Edirne, kapıkule, Haskova Kırcaali,Gümilcine sonra senin rotan ve İpsaladan dönüş Tekirdağda özcanlarda Tekirdağ köftesi yemek.Kazasız belasız gezmeler.

zaten italyadan aldım vizeyi tek giriş vermiş uyuz oldum. hamzabeyli kapıda arkadaşım çalışıyor. ordan çıkacam zaten, kırcaaliyi de merak ediyordum dedeler ordan gelmiş :) sizin tavsiye ettiğiniz güzergahı uygulamaya çalışcam. kamp yerleri için de https://tr.camping.info/yunanistan/kamp-alanlari sitesini takip ediyorum. inşallah umduğum gibi bir gezi olur.

aynı tarihlerde ya bi mini balkan turu yada yunanistan planım benimde var iritbata geçelim

aynı tarihlerde ya bi mini balkan turu yada yunanistan planım benimde var iritbata geçelim

hakan bey cevap yazıdğınız tarihte yollardaydım :)

sırasıyla
dedeağaç, gümülcine (1 gece konaklama), tasos (1 gece), kavala, selanik (1 gece), arnavutluk, makedonya ohrid, manastır(1 gece), sonra dönüş selanik, halkidiki, kavala, iskeçe, gümülcine (1 gece), kırcali, filibe, haskovo, edirne ve istanbul
şeklinde gezi turum oldu.
2500km yaptım. çok şükür bir sıkıntı cıkmadı. yazı dizisi kaleme alacağım. aksiyon kamera görüntülerini düzenlemeye calısıyorum, daha sonra blog tipi bir yazı yazacağım inşallah.
edirneden çıktıktan sonra herkes saygılı, anlayışlı ve sabırlı idi. trafikte hiç zorlanmadım. allah o günleri türkiyemizde de yaşamayı nasip etsin.

Yakın zaman da yunandan alacağım vizeye bağlı bende hafta sonlarını değerlendirme amaçlı gittiğiniz yerlere gitmeyi düşünüyorum. Yazı dizinizi de 4 gözle bekliyorum.

hakan bey cevap yazıdğınız tarihte yollardaydım :)

sırasıyla
dedeağaç, gümülcine (1 gece konaklama), tasos (1 gece), kavala, selanik (1 gece), arnavutluk, makedonya ohrid, manastır(1 gece), sonra dönüş selanik, halkidiki, kavala, iskeçe, gümülcine (1 gece), kırcali, filibe, haskovo, edirne ve istanbul
şeklinde gezi turum oldu.
2500km yaptım. çok şükür bir sıkıntı cıkmadı. yazı dizisi kaleme alacağım. aksiyon kamera görüntülerini düzenlemeye calısıyorum, daha sonra blog tipi bir yazı yazacağım inşallah.
edirneden çıktıktan sonra herkes saygılı, anlayışlı ve sabırlı idi. trafikte hiç zorlanmadım. allah o günleri türkiyemizde de yaşamayı nasip etsin.

mesajınızı yeni gördüm bende tekbaşıma gittim 9 ekimde döndüm kavala,selanik,üsküp,sofya,haskova,edirne birdahaki yıl inşallah eylül başı tam bir balkan turu yada karadeniz çevresi 2 rotadan birini yapmayı düşünüyorum bakarsın denk glir selalamlar.

Bende Kasım ayı içinde güzel bir hava yakalarsam Selanik turu yapmak istiyorum.Uygun olan varsa birlikte gidebiliriz.

Tek girişli vize ile o rota olmaz ki? Zaman geçmiş biraz üzerinden ama...
Valla benim de b Selanik veya Kavala yapasım var, tarihi ayarlayamadım bir türlü kafamda.

Benimde kafamda net bir tarih yok.Ayarlaya bilirseniz gidelim beraber. :)

Ben de katılmak isterim. Arabayla düşünüyordum ama motosiklet de iyi bir fikir. Hiç gitmediğim ve merak ettiğim yerler. Havaların güzel olduğu bir haftasonu bana uyar. Bir arkadaş daha var vizesi varsa belki onu da gazlarım.

Hadi yaaa bak heyecan yaptım.Ben çok istiyorum hatta bir kaç gün izin alıp 3 4 günlük bile olabilir.

Arkadaşlar, Türkiye'de bu tür uzun turlar için forumda veya başka bir web sitesinde (veya forumda), tur yapan büyük motorcuların okuduğu İlan Panosu gibi bir yer varmı?
Yoksa burada olduğu gibi standart bir konu olarakmı açılıyor?

Örneğin "Tur Arkadaşı Arayanlar" gibi bir bölümden bahsediyorum.
Varmı böyle birşey?
Başka bir forumda bile olsa paylaşırsanız sevinirim.

Hadi yaaa bak heyecan yaptım.Ben çok istiyorum hatta bir kaç gün izin alıp 3 4 günlük bile olabilir.

Ben en fazla haftasonuna 1 gün ekleyebilirim. Cuma veya Pazartesi izin alırım. 2 gece konaklamalı yeter. Ulen bu haftasonu da hava çok iyi görünüyor aslında. Pastırma yazı ne zaman acaba?

artemis, okanbagiscan

Kasım 4 haftasonusu yokum, üstüne pazartesi salısını izine katacağım için sanırım bir daha haftaiçi ekleme yapmam bu sene.
Kasım'da bir haftasonu beklediğimiz gibi olursa basalım gidelim, Cumartesi sabaha karşı çıksak 2 gün de yeter sanki?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:52 ----------

ha siz ekler uzatırsınız tabi size karışacak halim yok :D

İki gün Selanik için az gelir gibi geliyor 650km sabah erken çıksak varmamız akşama doğru olur.Gezemeden yatıp kalkıp geri dönmek gerekir.Bir gün alırsak tadından yenmez bence.

İki gün Selanik için az gelir gibi geliyor 650km sabah erken çıksak varmamız akşama doğru olur.Gezemeden yatıp kalkıp geri dönmek gerekir.Bir gün alırsak tadından yenmez bence.

Ne kadar gerçekleşebilir bilemiyorum ama herkes kafasındaki düşünceyi söylesin. Benim düşüncem Cuma sabahı çıkıp 1.gece Kavala'da kalmak, Cumartesi günü Selanik'te gezme akşam konaklama, hatta hava güzel olursa bir plaja gidip denize girmek Pazar günü öğleye doğru dönüş yoluna çıkmak. Pazar akşamı İstanbul trafiğine kalmadan eve varacak şekilde. İstanbul Anadolu yakası- Kavala yaklaşık 470km molalarla birlikte 6.5-7saat.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar