Spacy alpha modelinin diğer spacylerden en önemli farkı mekanik marş motoru yerine elektro manyetik çalıştırma özelliği ile çalışması. bazen soğuk havalarda yada zamanla marş yapma yanlışı yüzünden yada şaşi eğilme kazarlarından sonra spacylerin bazen karakteristiği olan ilk marşta çalışmama durumu gibi Sorunları ortadan kaldırıyor. Bu bile başlı başına alphanın diğer spacylere bariz üstünlüğüdür. Fakat kıymeti hala anlaşılamamış olsa gerek. Çombi fren standart kullanıcılar için ideal ama el freni ile ilgili sıkıntıları var. Pro kullanıcılar için combi fren tehlikeli aralardan kaçarken ani yavaşlama ile beraber dönme yaparken ön teker kilitlenip kaymaya başlayınca eğim vererek döndüğünüz için bu ufak önteker kayması ile tutuş gidiyor ve döndüğünüz tarafa düşmekte yada ayağınızı destek olarak kullanıp bileğinize zarar vermesi söz konusu olabiliyor. Bu yüzden serviste eski sisteme döndürerek tüm kontrolü siz ele alabiliyorsunuz. İşim gereği çoğunlukla 1.Köprü , Okmeydanı, Kağıthane Karaköy, Beşiktaş, Levent, Topkapı civarlarında trafiğin çok olduğu herhangi bir zaman diliminde ve %80 artçı ile limitlere yakın gidiyorum. Yol boş ise eğime göre 70-115 ile aralıksız 10-20 dk tam gaz gittiğim çok olmuştur.
İş gereği zaman önemli . Ortalama 100-130 km civarında yol katediyorum. Motor banamısın demiyor. Şöyle söyleyeyim bu araç 30 km çapında her gün yollarda işi olabilecek için en hızlı en az yakıt yakan ve en az masraf çıkartan bir motordur. Bu motor ile mi başka bir motorla mı daha seri, hızlı ve az yorulursun dersen. Hepsinde alpha önderdir. Şu ana kadar bu motor ile bir yere ulaşırken belirttiğim bölgelerdeki trafikte beni geçen olmadı. Çünkü aralardan çok rahat geçebiliyor ve ani hızlanması ile beni istediğim şekilde istediğim hareketi yaptırıyor. Şu an 25bin km de kazasız çok şükür. Tabi bu söylediğim şeyler hep risk barındıran şeyler sonuçta motora binmek bile günümüz şartlarında risk. Ben sadece motorun son noktalarını zorladığımı ve hala dipdiri olduğunu belirtmek istedim. Kazasız sürüş olmaz tecrübe bu şekilde kazanılıyor maalesef. Allah sizleri motor kullandırırken büyük kazalardan korusun. "Hart raporunu" mutlaka okuyup istatistikleri inceleyin. Motor kazaları ile ilgili. O yüzden mutlaka uzun farları yakın , sarı yelek giyin , kask kilidini kullanarak takın. Eldiven kesin şart. Diğer korumalıklarda olursa iyi olur. Unutmayın istanbul gibi bir yerde motor sürmeye başlamak istiyorsanız öncelikle bir scooter alın ve trafiğin nasıl olduğunu öğrenin ve motor sürüş ve denge hakimiyetinizi geliştirin.sonra keyfini yaşayın . Sonra cebere lere keteme lere emte lere binersiniz. Sağlıcakla.