Motovlog Hakkında

Böyle bişi ile ilgilendiğin için tebrik ederim. Ben de düşünmüştüm ama motosikletimi sattıktan sonra biraz erteledim.
Evet SJ4000 de mikrofon girişi yok. Bu konuyu biraz araştırdım ve bir video buldum youtube de. Mikrofon takıyor bir kişi. Biraz el yatkınlığın varsa yapabilirsin. Aslında basit bir iş.

usta bir sürü güzel cevap verilmiş. herkese teşekkür ediyorum o bakımdan en azından biz de bilgilenmiş olduk.
bir kaç fikir de benden olsun :)
öncelikle başıma gelen tecrübelerden yola çıkarak her şeyi senin yapabilmen lazım editten kurguya video resiminden logoya (logo 1 seferlik olduğu için hazır yaptırılabilir tabi) eğer ekonomik olarak gücün varsa kesinlikle go pro veya sony action cam almanı tavsiye ederim.
video edit programı için ise sony vegas. daha kolay edit programları da var tabi fakat sonra pişman olmaktansa en başta zorunu örenmek ilerde çok işine yarayacaktır.
sj 4000 de alınıp en azından bu işe başlanmış olunabilir. mikrofon ses kaydı kısmını hiç kafana takma telefona kayıt edersin sesini sonra video ile senkronize ettin mi işlem tamamdır.

yorumlarda da belirtildiği gibi öncelik doğallıktan geçiyor. zincir yağlama videosu çekersen pek izlenmez sanırım :)
sırf videoyu paylaşmak için önüne kıran arabalara el kol hareketi yapıp youtubeye yükleyen var malesef.

ben de çok bilgi sahibi değilim ama
kameram sony as100v
edit programı:camtasia
ses kaydı senkranizasyon telefona korna ile :) eğer edit programı veya kamera hakkında sormak istediğin bir şey varsa yarım olan bilgimle cevap vermeye çalışırım.
kanalın şimdiden hayırlı olsun linkini yolla da 5 abone hazır. Allah yolunu açık etsin

Son düzenleme:
Ben SjCam 4000 Wifi kullanıyorum ve mikrofon girişi olmadığı için sesi XPeria Z3'ümde ayrı kayıt edip, videoya ekliyorum. Logolar için Android'de bile bir sürü program mevcut. Video programı olarak da kolay olsun dersen, Corel. Biraz karıştırırım dersen Sony Movie Studio Platinium veya Vegas. Bu da kanalımdan bir örnek video:

ve kanalımın adresi: https://www.youtube.com/channel/UC6_OPszCwQt4P2rftaXO0DA

Kendi motovlog umun kanal fragmanı,tüm teknik detaylar ve konular hazır. Yardım istersen bana mail yoluyla ulaşabilirsin,sorularını cevaplayabilirim. Link aşağıda.

video edit olarak: Camtasia kullan oldukça basit.

Logoyu üstüne basabilirsin. sj4000 bendede var birde yaptıktan sonra nasıl yaptığını açıklarsan kolaysa denemek isterim bende :D

Motosikleti
600RR
bende bir kanal açsam izler miydiniz acaba böyle bol hayvanlı komik montajları olan köyde geçen birşeyler:)

Benim kullandığım setup şöyle ;

Mac osx Mavericks - Macbook Pro
Sony Action Cam Hdr As30V
Kask-Gidon-Göğüs-Selfie-Tripod Aparatları-Bilek Aparatı-Bolca Bant-Yedek Pil-Yedek Hafıza Kartı-Powerbank
2 adet kask , birisinin ağız kısmında mikrofon entegre.
Ses kaydı için telefon.
Adobe Premiere Pro CS 5
İmovie
Art Text 2 (logo için)
Photoshop (logo ve diğer şeyler için:Banner,kanal resmi,video çıkış resmi,video kapakları)
Bolca motosiklet ve yol.
Yaklaşık 1 ay süren açı,yol ve hava şartı,mekan,ışık ve program denemeleri.
Ses editi için Ableton Live suite 9
Timelapse için : iStopmotion programı.
Hızlı Edit için : Go Pro Studio ve Sony Play Memories Programı.

Edit için bolca zaman ve tutorial izleme,bilen birileri edit yaparken izleme.Deneme-yanılma yöntemleri.

Burak baskan cilginlar gibi emek var belli. Subscribe geldi benden.

Burak baskan cilginlar gibi emek var belli. Subscribe geldi benden.

Eyvallah panpa , güzel bişi çıkması için şart ya , yoksa binip binip konuşayım bi yere kadar. Daelim s3 advance i de alalım bi gün buluşup.Mağazada inceledim ama yolda pek şansım olmadı.

Bende yeni basladim sayilir kendimce biseyler cekiyorum.
Bende de sjcam4000 var ses sorununu aştim ve cok guzel randiman aliyorum
Yourube kanalim:
www.youtube.com/c/motosikletcandirvlog

Abone oldum, desteğe devam , yeni nesil blogger lar geliyor! :) Antalya olması çok şahane olmuş bence , gezecek bir ton yer var , oraya doğru uzun bi sürüş yaparsam çalarım kapınızı ;) Yeni motorun gelmesini bekliyorum uzun yol için :):queen:

Abone oldum, desteğe devam , yeni nesil blogger lar geliyor! :) Antalya olması çok şahane olmuş bence , gezecek bir ton yer var , oraya doğru uzun bi sürüş yaparsam çalarım kapınızı ;) Yeni motorun gelmesini bekliyorum uzun yol için :):queen:

desteğin ıcın tesekkurler her zaman beklerım bu arada bıraz turlarız :)

An itibari ile yeni bölüm 2 parça olarak yayında...

ilk parçayı paylaşayım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------

Şuda part 2

Dostlar hepnize merhaba,

Yaklaşık 2 hafta evvel motovlog kanalı açarak youtube de paylaşım yapma kararı verdim. Diğer motovloglardan farklı olarak biraz makara ve izleyeni gülümseten tarzda içerik oluşturmaya çalışıyorum daha doğrusu kendim olmaya çalışıyorum. Bir göz atıp eğer beğenenleriniz olursa beni desteklemeniz ve kanalıma abone olmanız konusunda yardımınızı rica ediyorum. Kanalımın ismi Fakir Motovlog. Aşağıda link paylaşacağım. Hepinizin tekeri düz bassın ve sağlıcakla kalın.

Fakir Motovlog
[email protected]

Fakir Motovlog Kanal Link --> https://www.youtube.com/channel/UCRd...CB6mC9W-Ekr5Cg
En son Videom Link --> https://www.youtube.com/watch?v=DD2bTBNfQpw

http://www.youtube.com/channel/UCRdAKp0aGCB6mC9W-Ekr5Cg

@cngzkbc inan bu şekilde abone sayını arttırmaz aksine antipati toplarsın. Konunu aç video attıkça güncelle işte. Her motovlog konusuna yazmana gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar