2 Gece, 3 Gün, 1050 km

Yakın arkadaşım Atınç ile bayram tatilinde yaptığımız turu paylaşmak istedim.

İlk olarak çıkış kmsini çekiyorum tabii ki :)

nWrM80.jpg

Sabah köpeği gezdirip doğruca Atınç'ın evine yola çıkıcam. Çıkmadan biz. :)

vp451v.jpg

1gdvQA.jpg

Atınç hazırlanmış beni bekliyor. Intercomları bağlıyoruz ve devam.

r29Ml7.jpg

7Nvg05.jpg

İlk durak Nazilli. Kısa bi bayramlaşma yapıyorum akrabalarla.

PrMkL9.jpg

gWo833.jpg

Denizli'de ilk benzin molası ve kahvaltı. Şahintepesinde duruyoruz kahvaltı için. İnanılmaz açım. Hatta gezi yazılarında genelde yenilen şeyin fotoğrafı koyulur. Ben kahvaltıyı bitirdikten sonra çektim. Öyle açım.:cherry::cherry:

qWBMo5.jpg

9dLoJk.jpg

MvJpnN.jpg

Antalya'ya doğru devam ederken, BMW-Mercedes araçlar arka arkaya bizi sıkıştırıp duruyorlar. Kırmızı ışıkta denk geliyoruz, öne geçip ilerliyoruz. Yine arkadan gelip sıkıştırıyorlar selektör falan. Ulen dedik, çekelim kenara gitsinler. Öyle devam edelim. Ordan bi fotoğraf. :jocolor:

ok77P9.jpg

lW112r.jpg

Şansa bak, petrole giriyoruz ve bu bmwlerden birinin lastiği patlamış. Diğerleri de arkadaşları. Hepsi bekliyor tamirciyi. :cherry:
(bmw arkada) :)

nWrrVM.jpg

vp44d4.jpg

Redbull kanatlandırır...

1gddmN.jpg

r299B3.jpg

Antalya'ya girdik.

PrMM4O.jpg

Olympos'a gideceğimiz için Kemer'e doğru devam ettik. Maalesef Kemer yolunda bi motosiklet kazası gördüm ve hemen durdum. Karşı şeride geçip yardımcı olmaya çalıştım. Neyseki ciddi bir şey yoktu.

gWoozO.jpg

Ln332V.jpg
a

Atınç kazayı görmeden devam etmiş. 20-30 km sonra beni beklerken buldum. Ulen dedim ölsek kalsak durmayacaksın hea. "Yaw arkada farı yanan motoru sen zannediyordum, intercomdan bağlanmaya çalışıyorum bağlanmıyor, şarjı bitti heralde ondan bağlanmıyor diye devam ettim, sonra kırmızı ışıkta bi baktım sen değilsin kenara çektim" dedi. Ben tabi koptum :queen:

r299jP.jpg

7NvvYl.jpg

PrMMp8.jpg

Biz Olympos'u Kumluca'da sanıyorduk. Kumluca tabelasında fotoğraf çekildik, gittik gittik Olympos diye bi yer yok. Bi petrole sorduk. 15 km geride kaldı dedi. O sıcakta, o yorgunlukla delirdik tabi. Geri dönerken çok sinirli ve yorgunduk. :pl:

gWoonN.jpg

Olympos'ta çadırları kuruyoruz.

9dLLV8.jpg

qWBB4q.jpg

MvJJ69.jpg

Hadi bakalım sahile!

Q7MMRg.jpg

Olympos

XX44BD.jpg

y3444M.jpg

WQYYYE.jpg

3qoooj.jpg

pWPPPz.jpg

kWvvvv.jpg

Olympos tarih olarak güzel bir yer fakat ben abartıldığını düşünüyorum açıkçası. Çok beğenmedik. İnsan kaynıyordu. Fiyatlar çok pahalıydı. Garip bi yer. Tavsiye etmiyorum. Tarihi gezi olarak gidilmesi gerek.

N1EEEk.jpg

Kahvaltı ve Toplanma vakti. Finike tarafından devam edeceğiz. Zincirleri yağladık.

7Nvvvr.jpg

aGEEEd.jpg

PrMMMb.jpg

YNbbbD.jpg

gWoooQ.jpg

Kumluca’da bi su molası. Hava çok sıcak, sürekli dehidrasyona uğruyoruz. Başımızı komple yıkıyoruz.

ZEddd0.jpg

ok777o.jpg

Finike’ye vardık. Finike’de fotoğraflar.

lW111l.jpg

VMYYYq.jpg

vp444O.jpg

Finike’den çıkınca inanılmaz derecede güzel bir yol var. Anlatılmaz yaşanır diyorum. Virajlar denize sıfır, yol kalitesi süper. 100cc motosikletle bile yatabilirsiniz. “Keşke Finike’de otursam da canım sıkılınca şuraya çıksam” falan dedim resmen. Yol bitmeden bi mola verdik kenarda.

Ln333J.jpg

Aşağıda harika bir koy var.

r299EB.jpg

Demre’yi geçip Kaş’a ulaşmaya çalışırken Kekova’ya da uğrayalım dedik. (Atınç'ın tabiriyle benim memleket. "Keko"va" :cherry::cherry:

zB4406.jpg

Kekova’da tekne turları oluyor lâkin bizim vakit sorunumuz olduğu için özel bi tekne kiraladık 1.5 saatlik. Toplam 150 tlye. Adam bizi aldı, tanıta tanıta gezdirdi. Güzel bi koyda denize girmemiz için vakit verdi. Gayet keyif aldık. Kekova’nın tarihini de öğrenmiş olduk. Tavsiye ediyorum. Deniz harika.

G0zz96.jpg

y3440y.jpg

6XnnN7.jpg

WQYYD2.jpg

3qooz2.jpg

RP33D6.jpg

pWPPnm.jpg

Tekneden indik.

kWvv6A.jpg

AkJJO0.jpg

Petrole uğradık yine…

0BDD08.jpg

Kaş’a giderken “lanet olsun” deyip durduk. Yol eriyip zift olmuş. Sıcak vurmasını geçiyorum, lastikleri bitirecek, o kadar sıcak asfalt.

4MllpL.jpg

Jl22VY.jpg

Kaş.
Kaş diyince aklıma hep şu sahne geliyor.

OLMMrZ.jpg

zB44GY.jpg

G0zzZ2.jpg

Kaş’ta yemek yiyoruz.
Ben yine yemekten sonra fotoğraf çekmeyi akıl ediyorum.

y344GL.jpg

6XnnDP.jpg

Muğla Akyaka’ya doğru devam ediyoruz, bi petrol ziyareti daha.

WQYYXY.jpg

Oturup soda içerken bi MT9 tracer geldi. Bi adamla kadın inip benzin falan aldılar. Kadında ve adamda sadece kask vardı. Şort-tshirttiler.
Atınçla birbirimize bakıp “ulan böyle motora mı binilir lan uzun yoldalar bide bak yan çantalar var, arkada büyük çanta vs”

pWPP2a.jpg

Sonra bi baktık motosikletin plakası Italya. Garibimize gitti, sohbet etmeye başladık. Ve o kadar üzüldük ki.

kWvv0D.jpg

Bu çift İtalya’dan Türkiye’ye geliyor. İstanbul’dan başlıyorlar. İstanbul’da motosiklet park halindeyken topcaselerini çalıyorlar. Topcasede kask ekipman vs para gidiyor. Antalya’ya gidiyorlar ordan yol yapıyorlar. Şimdi de Pamukkale’ye geçiyorlarmış. Birer soda ısmarlayıp yolcu ettik. Üzüldük ve utandık.

Petrolden çıkıyoruz;

N1EEGX.jpg

Daha sonra hiç durmadan Muğla Akyaka’ya gittik. Akyaka çok yoğundu. Orman Kampına gittiğimiz de dolu olduğunu söyleyip geri çevirdiler.

Napıcaz nedicez, hava da kararacak, yorgunuz derken, Akyaka da Akbük koyu var. Oraya gidelim dedik.

Oraya giderken yolda bi restoranda bi an gözüm bi motosiklete çarptı. Ben bunu bir yerden hatırlıyorum lan dedim ve geri döndüm. Bi baktım Bandit. Bizim Suzuki Bandit Türkiye diye bir facebook grubumuz var. Küçük ama içi dolu turşucuk. Herkes motosikletini paylaşıp sohbet eder.

O gruptan Eyüp’ün Bandit’i. Ama çocuk İstanbul’da normalde. Motorun yanına gidince onlarda geldi, sohbet muhabbet. Akbük’e davet ettim. Gelip bi biramı içtiler. Ordan devam ettiler. Güzel bir tesadüf oldu.

YNbbVZ.jpg

aGEEgQ.jpg

Sonunda bizde çadırımızı kurduk. Hava karardığı için pek bir şey görünmüyordu çekmedim. Yemek yemeye gittik.

8d11X7.jpg

Sabahından kareler;

mkLLR0.jpg

ERJJ2Z.jpg

Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum. Gökova Akbük Koyu.

BA22Gp.jpg

ZEddnG.jpg

Sakin sessiz ve tertemiz.

ZEddpV.jpg

ok77p9.jpg

lW11pr.jpg

VMYYNv.jpg

Toparlanıp Aydın’a yola çıktık.

nWrrpM.jpg

5QVV35.jpg

AkJJvB.jpg

Sakar Geçidi

vp44V4.jpg

Ln33NZ.jpg

Bi petrol molası daha

7NvvdN.jpg

r299p3.jpg

Ve turumuzu bitirdik.

Q7MM0j.jpg

XX44j5.jpg

Bitiş kmsi:

bGbbam.jpg

Toplam yakıt tüketimi, fişlerin hepsini aldık ve hesapladık.

Ducati Scrambler: 263 TL Yaktı
Suzuki Bandit 600S: 303 TL Yaktı

Ortalama hızımız 110'du. Bazı yerlerde sabit 90 gittik. Bazen sabit 130 gittik. Çok nadir 150'ye çıktık.

Sormak istediklerinizi cevaplayabilirim, görüşmek üzere.​

sdt

Eğlenceli bir gezi olmuş.
İmrendim açıkçası. Ayrıca paylaşımlar da çok güzel.
Keyifli ve kazasız sürüşler diliyorum.

Antalya da turizm bitmiş abi Ruslarda gelmese hiç kimse yok 5-6 yıl önce heryer turist doluydu

Ne varsa bizim buralarda var.Ben bayramın ilk günü Nazilli'ye geldim adadan hala Nazilli'deyim üşendim Denizli muğla falan.Gidilecektide yok abi üşengeçliğim ağır bastı havada sıcak olunca otur oturduğun yerde dedi iç ses peki dedim oturdum.

Fiyatlar çok pahalı her şeyi kendi imkanlarımız ile halletmek gerek

Cacık yok buralarda yunanistana gitmek lazım )

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Güzel ve keyifli bir gezi olmuş.:)
Tebrikler. :cat:

Güzel gezi tebrikler. Lakin kendimi bir an şu turistlerin yerine koydum her şeyimi çaldırmışım ben olsam sayıp sövüp geri dönerdim herhalde ülkeme.

Olimpos'un neresini pahalı buldunuz anlamadım ? KArış karış gezdim Türkiye'yi bu kadar overrated ve bu kadar ucuz bir yer daha görmedim. KAvun içi 3 top dondurma 5(bej) lira, 100 liraya 2 kişilik oda veriyorlar.

Olimpos'un neresini pahalı buldunuz anlamadım ? KArış karış gezdim Türkiye'yi bu kadar overrated ve bu kadar ucuz bir yer daha görmedim. KAvun içi 3 top dondurma 5(bej) lira, 100 liraya 2 kişilik oda veriyorlar.

Olimpos gerçekten overrated bir yer. Yiyecek ve içki olarak biz pahalı bulduk. 2 kişi aperatif bir şeyler yiyip içecek içtik yanında. 65 TL para aldılar. Birayı mekanda içince 12.5 tl istediler. Ulan dedim şaka gibi. Pahalı yerlerde bira içersin 20 tl olur anlarım da burda ne alaka?

Teşekkürler herkese.

Güzel gezi olmuş. İtalyan çiftede üzüldüm. Para topcasede bırakılır mı ? Motoru bile uçurabilirlerdi.

Olimpos'a geçen sene hanımla gitmiştim . Fethiye'ye göre falan ucuz .

Zuzuuw arkadaşın dediği gibi kavun içi dondurma , o surlara gelmeden solda bahçeli bı mekan 3 tane amca işletiyor . 5,10 lira gibi birseydi .

2014 yilinda Olympos'a tatile gittim. Bu yila kadar bir daha hic Turkiye'de tatil yapmadim, sadece bayramda 1 gun bir yerde kaldim orasi da Turkiye'deki tatil konseptinin baya disindaydi.

Olympos, benim bu ulkede tatil yapmaya tovbe etme sebebimdir. Bu kadar anlamsiz, bu kadar abartilmis bir yer olamaz. Verdiginiz 10 kurusa bile yazik.

Olimpos bayramlar da aşırı kalabalık oluyor. Mekanlar da müşteri sıkıntısı çekmediği için fiyatlarını ona göre ayarlıyor. Özellikle yaz dönemi iş yapan bir bölge için çok anormal sayılmaz. Normal zamanda hem otel fiyatları hem mekanlarda ki yeme içme fiyatları bi nebze daha uygun. Marketlerde 7 lira olan bira tatil yerinde 11-12 den aşağı içmek ne yazık ki çok zor

Mamba09 (isminizi bilmiyorum)ile Atınç'ın maceraları :)

Ben en çok kazada siz durunca arkadaşınızın farketmemesine güldüm :)

Güzel gezi olmuş.

Anlatımda güzeldi teşekkürler keyif aldım.

Umarim daha çok gezi paylaşırsın.

harikasınız arkadaşlar,yüreğinize sağlık,bana gezilerimi hatırlattınız, çok güzel yerleri gezmişsiniz,hep böyle geziler yapın ve bizlerle paylaşın ki ufkumuz açılsın,her şey gönlünüzce olsun,eskişehirden selamlar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar