MEKANIK/MOTOR diye buyuk harflerle belirttim, hani motor 3'e bolunecekmis ya ona binaen. Bahsettigin sorunlar elektronik.
Motor üçe falan bölünmez. Bizim memleketin apaçilerine iyi bile dayanıyor. Ama hiç mekanik/motor sorunu yok dersen sana da gülerim. Bir sürü motor yağa su karıştırdı. Ama ben normal karşılıyorum. Çok sattı. Piyasada bir sürü pulsar oldu. Geçen gün sadece pulsarlardan oluşan motosiklet grubu gördüm 8-10 motor hafta sonu tur yapmaya çıkmışlar.
Bu kadar kısa zamanda bu kadar çok satılan bir motorun, hele ki bir çoğunun ilk motor olarak satın alındığı, bilgisiz, tecrübesiz sürücüler tarafından kullanıldığı düşünülürse, arıza yapması, bununla karşılaşılması normal. Bir de servisler bir çok yerde daha yeni yeni oturuyor. 2016 sonunda motomekanik, 2017 başında kızıltepe motoru servis olara krenklerine katmasıyla misalen benim memleket Ankara'da daha yeni çözüme kavuştu servis hususu. Daha önce oto yıkama dükkanında yapılıyordu bakımlar vs.
Ama şu da bir gerçek, yağa su karıştırması büyük bir sorun. Mesela benim pulsarda debriyaj kapağında yağ terlemesi vardı, çok da umrumda değildi. Servise sordum, müsait olduğunda contasını değiştiririz, kablı girişlerinden yapıyor, bir çok pulsarda var ama sorun olmaz çözeriz demişti servis. Çok mühim gibi görünmese de 10 bin km'de biyerlerden yağ sızdırması contaların yeterince sağlam olmadığını düşündürmüştür hep bana. Üstüne bir de yağa su karışan pulsarlar bunun ispatı gibi bir şey. Ancak, işte garanti noktasında, sorun teşkil etmiyor, çözülebilen her sorunu garantiden çözüyorlar. Bu da güzel bir durum.