Cok gecmis olsun, bariyerden sekmissiniz zannedersem, mazallah kopartirdi arada kalsaniz.
...
180 le ivmelenen bir mt 9 surucusu olarak orada duz frenden baska yapilabilecek bir sey de yok bence, elestrilere katilmiyorum. Kacabileceginiz
kadar kacmisiniz.
İvmelenen derken? gaz kazanın oluşmaya başlamasından saniyeler önce neredeyse kesilmiş (azaltılmış aslında doğrusu. belki dönüş öncesi hızı daha fazlaydı, videonun o kısmını görmedim) sabit hızla gidiyor. Hatta bu süre içerisinde 1-2 km hız bile düşüyor gazın azaltılmasıyla. İvmelenme nasıl olacak orada? Kusura bakmayın ancak ne motorun sesi ne de gösterge bu dediğinizi doğrulamıyor.
Aslında diğer söylediklerinize kısmen de olsakatılmadan edemiyor insan. Bu kazada suçu tek bir kişiye yüklemek olmaz, ancak bu kaza videosunun paylaşılma şekli, paylaşanın son derece çirkin tavrı ve diğer videolarından da görebileceğiniz tehlikeli sürüş şekliyle birleşince dediklerinize katılmak da bir anda mümkün olmamaya başlıyor.
Teoride de o anda kontra gayet de mümkün. Bunu anlamak için 3-5 motor videosu izlemek de yeterli, ancak panik anında ya da o anki ruh haliyle bunu burada "ben kurtarırdım" diyen kaç kişi yapar orasını bilemem (bence hemen hemen hiçbirisi). Ancak bu kazanın bence yetenek ya da refleks ile bile alakası yok. Tamamiyle sürüş tarzıyla alakası var. mt9un çarptığı motorun sol şeride kırmadığını varsayalım. Önünde hava koşulları ve sürüş tarzından kaynaklı bir körlük var. Defalarca izledim bu videoyu. mt9 sürücüsünün o açıda ve o şekilde o beyaz vw golf'ü görme şansı yok (ki zaten görüyor olsa o mavi motorun önüne kıracağı kabak gibi ortada). Arkasından gelen motor değil de, o golf de sola kırabilirdi. Bu dediğim olmuş olsa (ki gayet de olabilecek bir şey. sağda kaza var, arkada şeritte hızla gelen bir motor var. vb..) Şu an daha farklı şeyler konuşuyor olurduk.
Ha psikopat reflekslerin vardır, o gün kafan da temizdir ve böyle sürersin orası başka. Ancak reflekslerin böyle gecikmeliyse ya da konsantrasyon yoksa (ki yok gibi duruyor) ve böyle sürersen sol şeritte DAHA FARKLI kazalarda, yok olur gidersin.