Öncelikle tüm iki teker camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.
Aranızda motosiklete ve foruma en yeni başlayan kardeşiniz-arkadaşınız falanım.
250 CC bir motosikletin bile bazen ne kadar ölümcül olabileceği, Türkiye trafik şartlarında gayet anlaşılabiliyor -ki siz 900 CC'ye biniyorsunuz.
Motosiklet tarz meselesi, ben sevmiyorum hızı, hem kendi aracımda hem de motorda. Gazı açan açar, kapatan kapatır. Bu konu da her zaman saygım sonsuz. Yüksek CC motorlar yüksek hızlarla giderken de imrenerek bakıyorum. Baya eğlenceli olsa gerek. Ben keyifçi biri olarak tercihimi düşük CC ve düşük hız üreten bir motordan yana kullandım.
Yeni başlayan bir kardeşiniz olarak bir fikrimi belirtmek istiyorum naçizane.
Motor sporları, bir çok sporun dışında kalan, tarzı ne olursa olsun extreme sporlar kategorisine giren bir spor çeşidi. Yavaş, hızlı, güvenli güvensiz, grup yada solo, nasıl yapıldığı hiç önemli olmayan bir extreme spor.
Extreme sporlardaki en önemli (ve bence en gerekli) şeylerden birisi de, eğitim ve tecrübe paylaşımlarıyla birlikte kaza, olumsuz durum anlarının da paylaşılması ve yorumlarınmasıdır. Ki bu extreme sporların olmazsa olmazıdır. Normal hayatta bir musibet bin nasihatten iyi olsa da, extreme sporlarda bir nasihat bile bir çok hayatı kurtarabilir. O yüzdendir ki, bu tarz kaza videolarını izleyip yorumlamak ve korkutsa bile birşeyler kazanımlamak hayati unsurlar barındırır.
Videoyu paylaşan arkadaşa paylaşımdan dolayı teşekkür ederim. İçerisinde konu olması gereken, sürücünün sürüş anındaki kontrol noktalarını çok iyi gösteren, hangi şartlarda ne gibi durumlar oluşabileceğini, yüksek hızda kontrol noktalarının nasıl azaldığını gösteren harika bir eğitim videosu bence.
Bu tarz paylaşımların, kaza raporlarının ve alınabilecek tedbirlerin, önleyici tekniklerin artması gerektiği kanaatindeyim.
Herkese tekrar geçmiş olsun.
İyi forumlar dilerim.