geçmiş olsun.. hata kimde, hatalısın, hatalı olan diğeri vs vs baydı artık. ani gelişen bir olay ve tepki süresi çok az.
onundeki araba yavaşladigi için yavaşliyor oda ve aynasına bakmamasi sol şerit e frenleyip atlamasi hatalar ben olayi gec fark ettigimin farkındayım 1 veya 2 saniye tecrübe ile alakasi yok milim ile kacırdıgım kazalarda oldu sadece bu el alışkanlıgıdır buda yaptıgın km ve tecrübe ile alakalı grup halinde amatorce gazlamak zaten cahilce bir şey yeni edindigin tecrübe buda
Nebi,
Bu kazada arkasından çarptığın arkadaşın usulen bir suçu yok... Motosiklet binen adam her şeyden önce kabullenmeyi öğrenmesi gerekiyor bazı şeyleri; iki teker üzerinde ego, kibir, kendine fazla güven kaza ve kayıp getirir. Elbette benim de bu kuralları ihlal ettiğim oluyor fakat azami dikkat bir çok kazayı bertaraf ediyor. Öndeki arkadaşın ancak tali kusuru olabilir o da usulen kesinlikle haksız olduğu anlamına gelmez, grup sürüşünde arkadan kamikaze gibi gelen birinin olabileceğini öngörüp ona göre ya aracın arkasında kalmalıydı ya da başka bir kaçış yolu denemeliydi. Gördüğüm kadarıyla o da hızlıydı ve kendini sola atmaktan başka çaresi yoktu sağ taraf geçişe müsait değil.
Önündeki arkadaş gayet normal ve doğru tepkili hareket etmiş, arkadan geliyordum kendini önüme attı frene bastı gibi bir bahane abes duruyor. Gayet ön görmüş hızını kabul edilebilir seviyeye düşürmüş ve kendini korumaya almış. Arkadan çarpmalarda kusur boşuna arka tarafa yüklenmiyor. Her şeyden önce fren mesafesini koruyacaksın. Grup sürüşlerinde en büyük ihlaller bu şekilde oluyor, grup sürüş kazalarını incelediğinizde hepsinin domino taşı gibi devrildiğini görmek işten değil. Gaza gelinip tüm sürüş kuralları ihlal edilir genelde. Öndeki frene şeridindeyken basıyor, stop lambasının yandığı bariz, sen çok geç tepki veriyorsun dolayısıyla biçiyorsun arkadaşı. Frene basar basmaz da kendini sola atmıyor, gayet tahmin edilebilir hareket etmiş.
Grupla sürmeyi bilmiyor veya kimseye güvenemiyorsanız ya çok defansif süreceksiniz ya da grup sürüşlerine katılmayacaksınız. Grup sürüşlerini hiç sevmem, genelde iki motoru da aşmayız gezerken. Siz gördüğüm kadarıyla tren gibi hepiniz peş peşe gidiyorsunuz, grubu üçlü-dörtlü gruplara bölmek çok mantıklıdır bu gibi durumlarda.
Geçmiş olsun ucuz yırtmışsınız, bir değil bir çok hata görüyorum bu videoda. Ek olarak en büyük kuralı ihlal etmişsiniz, grup sürüşlerinde öndeki izlenir ve önüne geçilmez mümkün olduğunca sen hiç, FT usulü bam bam bam tapa gaz devam edince kaza kaçınılmaz olmuş.
Arkadaşlar daha once böyle bir paylaşım yapmıstım ve rahmetli olan arkadaşım için üzgün emojisi koymadigim için beni topa tutmuştunuz.Hermeyse bu kaza rahmetli olan arkadaşımızın arkasinda meydana gelmiştir ben kazayi gorunce gaz kestim ve yavaş firen basacaktım ki onumdeki mavi motor en hizli şerit olan sol şeride frenleyerek girdi ben ve z1000 dogal olarak ne kadar frenlesekde kaza kacınılmazdi. Şimdi birileri gelicek ve ben bu kazadan kurtulurdum diyecek ona eminim önündeki gs1200 ve buzlama yaptıgım yerde rahmetlinin yanında bariyerin hemen dibinde arkadaşını nasil ezmeden geçeceginide acıklarsa sevinirim. eger dikkat ederseniz o 1 saniyede 188 den 141 km hiza düşürüyorum hızımı. bu tur sürüşlerde bilmedigimiz kişiler ile tapagaz gitmemektir. bunu tecrübe edindim ve Her Türlü yoruma acıktır...
hatayi kabullenip kabul etmemek problem degilki isteyen istedigi gibi yorumlar ben kendimin hatalı oldugunu o sürüşe geldigim zaman anlamaliydim
Hocam bişey sormak isterim..videolarının çoğuna denk geldim...yutubda gördüğüm kadarıyla çok hızlı kullanıp risk alıyorsun...canını hep tehlikeye atıyorsun...bu videoyu geçelim bireysel bir hata olmuş...genel motor sürüş stilinle alakalı e devlet üzerinden Bimere birileri hakkında şikayetde bulunsa polis öncelikle ehliyetine el koyar..motorun bağlanır..yüksek para cezasıyla birlikte birde birde mahkemeye sevk edilirsin..savcılık orada akıl sağlığının yerind eolup olmadığı hakkında rapor isteyebilir..polis nezaretinde hastaneye gidersin..hadi kendi hayatının bir değeri yok (kendince) e bizlerden kastın nedir..gençlere kötü örnek olma dışında ve bu yüksek hızlarda olası diğer kazalara karışma olasılığında yüksek..
varsa bir psikolojik sorunun psikiyatriye gidebilirsin..kendine bir dur demelisin..mükemmel bir kişilik sahibi olabilirsin hayatında konumun statün vs herşey harika olabilir ama iki tekere bindiğinde kendini kaybediyorsun bunun farkındasın herhalde..bu bir hastalık olmalı...adrenalin tutukusuda bir saplantı değilmidir..bir takıntı belki...şahsına hakaret aşağılama gibi birşey algılama ama polis ve savcılığın dikkatini çekmen an meselesi...devletdendemi korkmuyorsun..seni bu kadar cesur yapan ne...hayatın nedne kıymetsiz bu kadar..önüne çıkacak bir köpeğe veya taş parçasına bakar..
tek drdin popülarite veya ego mu..ispatlamaya çalıştığın şey nedir bize veya hayata dair...farzedelim 499 km hıza çıktın hatta ışık hızına çıksan bile bu neden bizim umrumuzda olsun..hayatın diğer alanlarında başarısız ve mutsuzsunda hız yaparak mı tatmin oluyosun..yani bana bu pist dışındaki orantısız hız tutkunun sebebini açıklayabilirmisin..açıklama yapmak zorunda dğeğlsin..ama birileri yanlışını vurgulamalı...eleştiri kabul ediyorsundur umarım...
sana akıl verecek düzey ve birikimde biri değilim..bende cbf 150 ile apaçilik yapıyorum ama yoğun trafikte aralara dalma dışında aldığım riskler daha minimum...
öncelikle geçmiş olsun.
onu o kadar korkusuz yapan youtube üzerinden aldığı like lar ve 15-16 yaşındaki ergenlerin yaptığı yorumlar abi.
şu an bile takipçi sayısı için açtığını düşünüyorum bu konuyu çünkü hatalarını kabul eden bir arkadaş gibi gelmedi bana.
öncelikle geçmiş olsun.
onu o kadar korkusuz yapan youtube üzerinden aldığı like lar ve 15-16 yaşındaki ergenlerin yaptığı yorumlar abi.
şu an bile takipçi sayısı için açtığını düşünüyorum bu konuyu çünkü hatalarını kabul eden bir arkadaş gibi gelmedi bana.