Suzuki Suzuki Inazuma Gw 250/ Inazuma F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

...kontak açtıktan sonra star stop düğmesini açtım ve "F1" hatası verdi. bir kaç denemeden sonra motor çalıştı. şimdi hala bu sıkıntı ara ara karşıma çıkmakta.

FI lambası bende de yanmıştı. Ancak bendeki sorunun akü zayıflığından olduğu anlaşıldı ve akü değiştirilince sorun çözülmüştü.

Selamlar, saygılar...

s.a arkadaşlar bende 2013 model inazuma kullanıcısıyım. motorum 25000 km de ve yaklaşık 8000 km dir bende. yaklaşık 8 ay kadar önce (temmuz-ağustos) kontak açtıktan sonra star stop düğmesini açtım ve "F1" hatası verdi. bir kaç denemeden sonra motor çalıştı. şimdi hala bu sıkıntı ara ara karşıma çıkmakta. düğmeyi açtıktan sonra yakıt basma süresi yaklaşı 4 saniye kadar diye düşünürsem bu sıkıntıyı artık sesten anlar oldum. çünkü 2 saniye kadar basıyor sonra duruyor ve "F1" lambası yanıyor. enjektör temizleyicide kullandım ama sıkıntı devam ediyor. servise gitmedim. bu durumla karşılaşan başka arkadaşlar oldumu.

Aynı hata bende de var. Yan ayaktan kontağa tüm kabloları kontrol ettirdim, en son yetkili serviste cihaza bağlayıp sorguladılar kontak hatası verdi. Kontağa bağlı soketleri kurcalayınca bir süre düzeldi, şimdi zaman zaman yeniden tekrarlıyor. Yusufbarış arkadaşın önerisini servise ileteceğim. Olmadı paraya kıyıp kontağı değiştireceğiz.

Beyler elimde inazuma icin hic kullanilmamis 0 km 1 numara buyuk on disli var. Fiyat 100 tl isteyen iletisime gecsin

Arkadaşlar bu bizim Inazuma F ler için rüzgar korumalığını yükseltmenin bir yolu var mı? Nasıl birşey yapılabilir acaba?

Valla ben bu motorla Antalya-Konya arasını 1 kere gittim eşimle ve ertesi gün Beyşehir gölü etrafından döndüm geldim.
O hafta içinde de sattım Inazuma yı.

Böyle uzun yol tebrik ediyorum seni..

Kesinlikle artçı ile uzun yol motoru değil.
Ön dişliyi 1 tık büyüttüm 140km deki zırıltı için olmadı, tekrar 1 tık daha büyüttüm yine tatmin etmedi.

Sağlamlık ve kalitesine kimse bir şey diyemez. Lakin uzun yol için yetersiz.
Hele birde artçılı çıkarsan yola eziyet oluyor.
Güç yetersiz, rampalarda vites düşüp tapa gaz zırıl zırıl titreyerek tırmanmak ve yakıt çok can sıkıcı.
Hadi yaktığının hakkını vereydi bari yine tutacak bi yeri olurdu..

Sattığım kırmızım..
http://s31.postimg.org/4xc271nwb/screenshot_23.jpg

Sırasıyla..
http://s31.postimg.org/p3fk5xjjv/screenshot_22.jpg

peki bu motorun 2.el veya 0 fiyat aralığıgında konfor veya seni bezdiren etmenlerini yedekleyecek başka bir motosiklet var mı sana göre?Japonların yüksek cc yaşlıları mesela ama onlarda açıkcası daha pahalı

arkadaşlar yeni 10 000 km bakımına girdim
ulusan ankara da yaptırdım bakımı bu zamana kadar olan bakımları topladığımda elimde 900 tl gibi bir meblağ gözüküyor
küçük cc motor için biraz fazla değil mi ?
bir de bakım tablosunda 10 000 km de buji değişir diyo servis değiştirmemiş "sözde" usta gerek görmemiş görse değiştirirmiş !

ulusan ankara da yaptırdım bakımı bu zamana kadar olan bakımları topladığımda elimde 900 tl gibi bir meblağ gözüküyor
bir de bakım tablosunda 10 000 km de buji değişir diyo servis değiştirmemiş "sözde" usta gerek görmemiş görse değiştirirmiş !

bizim burada yani marmariste suzuki yetkili bayisi şöyle işliyor.
periyodik bakıma giderken motoru bırakıyorsun satıcı motora binip sanayıye götürüp herhangibi bir motorcuya motoru yaptırıyor:D adamların anlayışı bu bende naptım o adamlara yaptıracağıma aldığım gunden bu yana bildiğim motorcuya götürdüm ve dediğiniz gibide hiç kazıklanmadım .
ben 10 bin bakımında ne buji nede yag filtresini değiştirttim gerçekten gerek yok ancak bende kuralcıyımdır muhendis oyle demişse vardır bir bildiği fakat şunuda unutmamalı çogu şeyi motorun ömrü uzun olsun sorun yaşatmasın diye parcaların ömrü bitmeden değiştirilmesini öneriyorlar

Motosikleti
2018 SHERCO 250 2021 SYM Symphony 200 2024 TVS Ntorq.

Ulusan tekel sayılabilecek konumda iken kafasına göre fiyat belirliyordu, halen öyle galiba.
Şu an sitede ankara da yetkili servis bilgisi yok.

ben bu hafta 15bin bakımına giricem. 240 tl fiyat aldım servisten.
900 biraz ağır olmuş

Merhaba, inazuma için akü önerebilirmisiniz?

2014 model 4900 kmde motorum. Kıştan sonra akünün performansı düşmüş durumda. Teşekkürler.

Şu inazuma ne güzel motor, 250cc sınıfında iki kişi binilebilen, en rahat, en oturaklı, en kaliteli motor. Şöyle canın uzun yola gitmek isteyince güvenerek gidebileceğin , bakımlarını yaptıysan seni yolda bırakmayacak bir motor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:26 ----------

İnazumanın orjinal aküsü 2 yıl idare ediyor, ben VLM akü aldım bir sene gitti, şimdi tekrar VLM aldım bir yıl daha gider heralde.

Orjinal Yuasa 250 lira civarında. Bir de bosch önerilmiş. Alternatif İnci, Mutlu, Varta vs. bulunabilirmi?

Bakım için bir de yağ aldım Motul 5100 üretim tarihi mayıs 2016. Çok mu eski acaba? Yoksa normal mi 10 aylık kutu olması?

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Merhaba arkadaşlar, kuyruk çantası kullanan var mıdır aramızda. Hangi model nasıl durur, ne önerilir merak etmekteyim

beyler selam, gidon pad internette fellik fellik aradım satan eden bildiğiniz bir yer var mı?

bir de istanbul anadolu yakasında bakım nerede yaptırıyorsunuz? mototaş hem tuzlu hem ilgisiz geldi son gittiğimde, önerebileceğiniz bir yer var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar