- Konu Yazar
Lorenzo, Rossi yle aralarında olanlardan dolayı Yamaha takımını bırakmak zorunda kaldı. Yeni takımı Ducati yle kariyerini bitirmeyi hedefliyor. Yamaha takımında yerini Suzuki takımından gelen 21 yaşındaki Vinales dolduracak. Valencia testlerini lider bitiren Vinales 0.2 sn Rossi den önde tamamladı. Ducati ye alışmaya çalışan Lorenzo Sepang testlerini 17. sırada bitirdi takım arkadaşı Stoner aynı motosikletle 1.sırada Lorenzo dan 1.7 sn önde yer aldı. Ducati nin Yamaha dan çok farklı bir karaktere sahip olduğunu ve çok şaşırdığını söyleyen Lorenzo alışma sürecinde güçlük çekiyor. Farklı sürüş tarzı isteyen Desmosedici(Ducati motogp motosikleti) özellikle frenaj konusunda Yamaha dan çok farklı, Lorenzo şaşkınlığını böyle anlattı ;
"Bu kadar yavaş olmak beni çok şaşırttı. Çok zor olmasını beklemiyordum."
"Özellikle frenaj bölgesinde gelişmemiz gereken uzun bir yol var. Yamaha'da yarışırken frene daha erken basıyordum, bundan dolayı şimdi çok fazla zaman kaybediyorum."
"Bu motosiklet farklı bir şekilde sürülmeli ve ilk etapta bunu anlayamıyorsunuz. Bu yüzden en hızlı isimler arasında olmak şu an için çok zor."
"Bu prototipte daha geç fren yapıp, viraja fren yaparak giriyorsunuz, yani Andrea Dovizioso'nun stilinde. Testlerin başından beri bu benim için çok farklı bir durumdu."
Desmosedici'yi kontrol altına almanın en önemli noktalarından birisi arka fren, Yamaha'da arka frenin etkisi çok fazla yoktu. İşleri kolaylaştırmaya çalışmak için, Ducati mühendisleri Lorenzo ya bir alternatif fren sistemi sunacak. Tardozzi(Ducati takımı patronu), Ducati nin Lorenzo için sol eliyle kontrol edebileceği arka fren sistemini deneyeceklerini söyledi.

"Bu kadar yavaş olmak beni çok şaşırttı. Çok zor olmasını beklemiyordum."
"Özellikle frenaj bölgesinde gelişmemiz gereken uzun bir yol var. Yamaha'da yarışırken frene daha erken basıyordum, bundan dolayı şimdi çok fazla zaman kaybediyorum."
"Bu motosiklet farklı bir şekilde sürülmeli ve ilk etapta bunu anlayamıyorsunuz. Bu yüzden en hızlı isimler arasında olmak şu an için çok zor."
"Bu prototipte daha geç fren yapıp, viraja fren yaparak giriyorsunuz, yani Andrea Dovizioso'nun stilinde. Testlerin başından beri bu benim için çok farklı bir durumdu."
Desmosedici'yi kontrol altına almanın en önemli noktalarından birisi arka fren, Yamaha'da arka frenin etkisi çok fazla yoktu. İşleri kolaylaştırmaya çalışmak için, Ducati mühendisleri Lorenzo ya bir alternatif fren sistemi sunacak. Tardozzi(Ducati takımı patronu), Ducati nin Lorenzo için sol eliyle kontrol edebileceği arka fren sistemini deneyeceklerini söyledi.