Kiralar o kimseden istemez ama sanırım Bursa motosıklet kıralayan yerde yok İstanbula gıderız.Zaten motor bakıma gircek buyüzden İstanbula gelcez mecbur esengül için.
siz bilirsiniz
Kiralar o kimseden istemez ama sanırım Bursa motosıklet kıralayan yerde yok İstanbula gıderız.Zaten motor bakıma gircek buyüzden İstanbula gelcez mecbur esengül için.
eşiniz mantıklı düşünüyor.
600cc makine alıp zaten bildiği segment hakim olduğu bir dalda sonuna kadar oynamak ve keyif almak güzel bir seçim.Litrelik motorlar işin tepe noktası çok iyiler çok güçlüler çok hızlılar ama kesinlikle " every day bike " değiller. 600rr da aynı şekilde ama yine şehir içi kullanıma litrelik motora göre daha yatkın.
Önce bu iki motosikletide kullananlar bilgi verirse sevinirim. Geciş nasıl oldu? Büyük bir fark hissettirdi mi?
Eşim 2,5 senedir 600RR kullaniyor. Ondan öncede farklı motosiklet tecrubeleri mevcuttu zaten şehir içi, şehir dışı 50.000kmden fazla tecrubesi var.
Simdi ben diyorum ki artik 600rr satalim. Yeni gelecek 1000RR ı alalım sana ama bizimki yapamam diyor satıp yine 600cc ss alıp onuda 2 sene filan kullanayım diyor hic 1000lik surmedim diyor. Ama ben yapabilecegini biliyorum. Cunku 600RR da almak istemiyordu suremem diye ve ben aldirdim gayette güzel kullanıyor artcılıgini cok yaptum hatta kendiside bekledigim kadar deli degilmis makina dedi zaten 600RRdan once 600cc kullaniyordu halihazirda. Bence 1000RR ida gözünde büyütüyor 600RR rahatça kullanan biri 1000 kullanabilir diyorum ben. Tecrubesi olanlarda paylaşırsa sevinitim.
Zamanında 2 sene Kawasaki ZX-6R (2006) 25K kilometre bindikten sonra ZX-10R almıştım. 3 ay dayanabildim. 1'nci viteste 160, 2'nci viteste 200+ yapıyordu. Şehir içinde devamlı tedirgin oluyordum. Gaz açıyorsun arka taraf devamlı oynuyor, 4'üncü viteste arka lastik patinaja düşüyor (o zaman TC yoktu). Ben 1000cc önermiyorum. Devamlı otobanda gazlarım, Ferrari tokatlarım, ya da piste girer sağımı solumu sürterim derseniz alın ama gezmek amaçlı almayın derim.
600rr ile 1000rr arasındaki fark R25 ile R6 veya Cbr250 ile 600rr arasındaki fark gibidir.
Birisi 100 diğeri 200 beygir (afaki)
Yarış dışında son derece gereksiz,600 çiçektir.(bence) Ülkemiz asfaltında bileğin o kadar iyi olmalı ki o lastik boşa sarmasın.. Lastiğin yere tutunacak zamanı bile olmuyor kimi zaman.
1 noktadan 1 noktaya herkes götürür ama 600 ile kıyas tutulamaz.
eşin 600cc de mutluysa neden sen 1000cc ye binsin istiyorsun. bu konuyu anlayamadım. yoksa motoru ortak mı kullanıyorsunuz.
Yol yapmayı seviyor ve sık seyahate çıkıyorsanız hem rahatlık hem de benzin tasarrufu açısından binlik alması daha akıllıca olur.
Fakat şehir içinde ve sıkıntılı trafikte alışana kadar bir süre sıkıntı çekecektir.
Bunun dışında Türkiye şartlarında bir spor motosiklet alacaksa Honda en mantıklı seçim.
Uzun süredir kontrol etmedim ama eğer fiyat politikalarını değiştirmedilerse diğer markalar Türkiye'de uyduruk bir fiyat uygulaması yapıyorlar.
Honda spor modellerinde fiyatlarını avrupa fiyatları ile aynı seviyede tutuyor. Hatta zaman zaman daha düşük sattığı bile oluyor.
Tabi dediğim gibi uzun zamandır kontrol etmedim. Bakıp karşılaştırmak gerek.
Orta yaşı geçtiyse ve spor yapmıyorsa bir süre sonra altıyüzlük yormaya başlayacak onu da göz önüne alın.
600cc makine alıp zaten bildiği segment hakim olduğu bir dalda sonuna kadar oynamak ve keyif almak güzel bir seçim.Litrelik motorlar işin tepe noktası çok iyiler çok güçlüler çok hızlılar ama kesinlikle " every day bike " değiller. 600rr da aynı şekilde ama yine şehir içi kullanıma litrelik motora göre daha yatkın.
Aslında ss motosikleti amaçlarına uygun kullanmıyorsanız kategori değiştirebilirsiniz, güzel bir z1000r veya mt10 alınabilir hem torku alt devirlerde veriyor hem de beygir gücü gayet yeterli(z1000 daha alt devirde veriyor max torkları aynı mt10 20 bg daha yüksek max tork daha yüksek devirde verildiği için), iki motorun bloğu da ss den bozma zaten
SS blogu naked'a uyarlandiginda genelde cok yuksek devirlerde gelen maximum beygir gucu dusurulup tork arttiriliyor, ancak gunluk kullanimda asil naked daha guclu hissettiriyor, cunku deli gibi devir cevirmek zorunda kalinmiyor. Ayni zamanda "throttle body" kucultuluyor, yakit sarfiyati azalmasi bir yana, gunluk kullanimda onemli olan "gazin yarim acilmasi" durumuna daha yumusak ve duzenli tepki veriyor motor. SS, pist icin uretilmis bir makina. Gunluk kullanimda, sadece motor acisindan bile, o kadar cok taviz veriliyor ki...
Honda'nin 1000cc naked'i 2007'den beri ayni. MT10 simdilik Japon herhangi bir ureticiden gelen en cekici naked teklifi.
Aslında ss motosikleti amaçlarına uygun kullanmıyorsanız kategori değiştirebilirsiniz, güzel bir z1000r veya mt10 alınabilir hem torku alt devirlerde veriyor hem de beygir gücü gayet yeterli(z1000 daha alt devirde veriyor max torkları aynı mt10 20 bg daha yüksek max tork daha yüksek devirde verildiği için), iki motorun bloğu da ss den bozma zaten
şarkı güzel ama ingiliççe... motor güzel ama hiç binmedikyorum yapamam o yuzden
ama psikolojik açıdan, sanki rahat ettiğine binse.. dimi? arabada ittirme olur da, motor öle bir melet değil..
Z1000 geçen seneki fuarda aklımı çeldi begendıgım bır motor zaten hatta ss fılan boşver artık fılan dedım de o kadar eziyetını çektım ss in alışana kadar, hemen değiştircez mı dedi. Hakıkaten eşim zor alıştı oturma pozisyonuna, kısa sürdü ama zordu bılmıyorum herkeste nasıl. Kenarı cekıp el kol dınlendirıyordu 1 saatlık yolu dinlenmeden gidemıyordu ilk aldımızda, dogru oturmuyordu cunku farkında olmadan depoya yaslanıp duruyordu, ben sureklı uyardım geri otur geri otur diye. Z1000 yine öneririm ama karışmamaya karar verdım sonuçta ben sürmüyorum onun motorunu. Ne istiyorsa ona bınsın.
Boşu boşuna eziyet olmuş. Niye SS tercih ettiniz ilk başta? Görünüş için mi?
Ducati ve özellikle de KTM'in büyük iki silindirli motorları süper günlük kullanım için. Düşük devirde cruiser kadar torklari, yüksek devirde SS gibi güçleri var. Özellikle KTM çok da rahat. 4 saat yolda bir kere benzin almak için durdum. Gideceğim yere varmış olmasam 2 saat daha devam ederdim. Ön camsız... Ancak ne KTM, ne de Ducati sorunsuz değil... En yakın Japon açık arayla MT10. Z1000'in zayıflaması lazım biraz.
SS tarzı benım istememle oldu. Onun fikri degıldı aslında. Ben ss dıyınce O da 1000lik alırım ozaman dıyordu ama tabi iş ciddiye binince öyle olmadı ve ilk kez ss tarzı kullanacagı ıcın rıske atmak istemedım 600RR dedim ve onu aldık iyiki öyle yapmışız zaten 600RR dan bile cekindi çünkü basta. Bu şekilde oldu.
Hatta rodajdan döndüğümüzde sen olmasan bu motoru hemen satışa koyardım demişti.Ama alışıncada keyifli geldi galiba o kadar cektım, keyfını sureyım hemen tarz degıştırmeyelım dedı bu seferde bısey demedım bende. O da bıkar elbette suan z1000 kabul ederse yine memnun olurum ama tarz degısmek istemedıgı için 1000RR demiştim. Gercı tuttursam illede bu dıye aldırırım da yapmak istemıyorum bu defa.