Merhaba, 250cc chopper-cruzer seçimini bende çok zor yaptım ve halen İnazuma gibi kaliteli bir motor kullanan birisi olarak seçimim daelim daystar dan yana oldu. Herşeyden önce chopper cruzer motosikletler hem teknoloji hemde komfor olarak naked, enduro veya sport turing motorlar gibi olamazlar bunu bir kere bilmek lazım. Amortisörleri sert olur motorları sarsıntılı çalışır . Ayrıca dik oturup ayakları ileri koymakta ayrıca bir eziyet. Ama ben 2 yıldır chopper klüp üyesi oldum ve motoru ancak alabildim. Şimdi inazumayı satıp üzerine 10-12 lira koysam 22-23 liraya 2000-2005 arası model 650-700-800 ve 1100cc ye kadar eski chopper alabilirdim fakat klüpteki arkadaşların yaşadıklarını görünce böylesi bir eski motor almanın akıllıca olmadığını anlamış oldum. Eski motordan hızla uzaklaşın yanından bile geçmeyin. Üç gezi sonrasında mutlaka arıza çıkarır, parçası bulunmaz, şanslıysan yurt dışından bulursun ancak, örneğin 1100 yamaha dragstar ın ön amortisörünü bulamıyoruz yakın bir arkadaşıma, ayrıca bunların çoğu tel janttır ve şamrellidir lastikle özellikle arka lastik yolda patlarsa kesinlikle yolda tekeri sökmen mümkün değil asla yapamazsın, mutlaka çekici ile motor ustasına gitmen gerekir. Sonuç olarak ben iki motor olarak devam etmeye karar verdim. Çok inceledim araştırdım. Çinlileri zaten eledim, regal raptorlar görüntü iyi ama arkada amortisör diye bir şey yok ve şanzıman dağıtıyor hemen uzaklaştım oradan. Kaldı iki seçenek gv250( hyosung ) ve vl250 (daelim daystar)
---------------------gv250......................daystar vl250
arka fren............kampana(-)....................disk(+)
ön fren..............tek disk(+)...................çift disk(++)
motor soğutma........hava ve yağ(-)................su(+)
yakıt tüketimi.......-..........................+
motor gücü...........-..........................+
son hız..............-..........................+
malzeme kalitesi.....-..........................+
kalıp büyük görünüş..+..........................-
Bu değerlendirme benim şahsi kanaatimdir, kalite olarak daelim 2 çizgi daha önde mesela örjinal zinciri DID japon malı mesela yani buradan anlayın yada motoru çalıştırırken duyduğunuz enjeksiyon sesi bile daelimin daha kaliteli olduğunu gösteriyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:46 ----------
Ayrıca bu 250cc chopper motorla hızlı gitmek pek akıl işi değil 100 ü geçmeden 80-90 çok komforlu gidiyor zaten oturuş ve şekil olarak hızlı gitmeye müsait değiller sadece bol kromlu gösteriş ve keyif motoru bunlar. Altı elbiseli adam zaten daystar bu segmentteki şu anki piyasadaki yeni ve en iyi makine olduğu için videosunu çekmiş ve anlattıklarıda çok doğru zaten.