Öncelikle hoşbuldum, tatil çok güzeldi hepinize tavsiye ederim arkadaşlar.
Sizleri özlemişim, ayrıca uzun yol tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.
UZUN YOLDA SYM 250
Önce Artıları;
37 derece sıcakta hiç kontak kapatmadan 450 km. yol yaptım motorda en ufak bir terslik, hararet, zırt pırt yok. Sadece oturmaktan kıçınız ağrıyor biraz o kadar. Haa birde sigarasızlık sinirli yapıyor insanı.
Sürekli tam gaz gittim, 110'un altına hiç düşmedim, sağolsun yolda gördüğüm tüm motorcular, çevirme ve radarları önceden bildirdiler....
Herkes lastik değiştiriyor ancak, Maxxis marka orijinal lastiklerle yola çıkmama rağmen, özellikle ısındıktan sonra çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Daha önce burgman'da bridgestone kullanıyordum, uzun yol performansı benden A++++ aldı.
Daha önce hep şehir içinde kullandığım için lastiklerden memnuniyetsizliğimi bende dile getirmiştim. Ama frenleme ve yol tutuş ısındıktan sonra mükemmele yakın.
Her gittiğim benzincide ve yemek yemek için durduğum yol üstü lokantalarında ilgi odağı oldum, önce 1000-2000 YTL'lik motor sanıyorlar sonra inceleyince ve yakından bakınca çok ilgil çekiyor.
Özellikle gece sürüşlerinde flasher (çakarlar) çok etkili, karşıdan gelenler sollama yapmaya korkuyor ehehe, önde seyreden arabalar da hemen sağa çekilip yol veriyor.....
Eksilerine gelince,
Yakıt ortalaması inanılmaz düştü, izmir'e varınca basınçlı havası olan bir benzinlikte durdum ve hava filtresini söküp temizledim, ayrıca bujiyi de değiştirdim.
Ancak bir depoyla 240 km'nin üstüne çıkamadım.
Artık Altan motor'un başının etini yerim hafta içi....
250cc bazen sollamalarda yetersiz kalabiliyor, ama bunu çok yüklü olmama bağlıyorum.
Yine de 2 kişi ile uzun yol pek tavsiye edilmez
Gece sürüşlerinde farlar çok zayıftı bir benzinliğe girip kısa farı yukarı kaldırdım, ama yine de süratine göre zayıf farlarımız. O farlarla gece sürüşlerinde 90'km'yi geçmeniz pek önerilmez....
Neyse aklıma gelenler bunlar, tekrar görüşürüz arkadaşlar...