Yetmedi tabi patır patır şehit düşen PÖH'ler yenileri lazımdı. Eskiden PÖH dediğinde insan iki kere düşünürdü. JÖH lere PÖH operasyona desteğe geliyor dendiğinde bir tebessüm görürdünüz. O zamanlar da birilerinin arka bahçesi idi PÖH, ruh hastası doluydu içi ama en azından gerçekten kalifiye işinde uzman adamlardan oluşurdu. Kursla çatışmanın göbeğine atılan çocuklardan oluşmazdı. Bir ağırlığı vardı. Yazık.
Mukemmel bakıs acısı, bır benzerını farklı bır forumda okudum, 9 aylık egıtımle doguya gondermeseler barı dıyordu. Bak bu adam PÖH olabılecegını dusunup basvurup secılmıs, doguya gıtmek ıcınde bır korku. Korktugu sey mantıklı ama once kpss sonra askerlık sonra mulakat ısteyen PÖH bugun ne kpss ne askerlık ıstemıyor, bu kararlarda anıden cıkıyor. Aslında sorulması gereken soru şu, ulkenın teroru bıtırecek askerı gucu varken nıcın pöhlerı jöhlerı, 20 yasında yenı erlerı kullanıyorda, tecrubelı askerler masa basında oturuyor? Ya da bızım DUNYA LIDERIMIZ henuz kendı ıcındekı olusumu onleyemeyecek kadar vasıfsız bır lıder mı? Ikıncısı daha mantıklı ama hüloooğ diyorum ben.
МОТОRCU;4034285' Alıntı:
Saçma bakış açısı. Açı falanda yok aslında ya da ben anlamadım öyle bişey.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:17 ----------
Piyon evet doğru, en son lisans mezunu vs. KPSS ile alım yapılıyordu.. Ondan önce KPSS ile alımın yanında mülakatta daha fazla zorluyorlardı. Şimdi görünen o ki gemileri yakmışlar, adam bulalım da bir şekilde olur gider usulüne dönmüşler. Ben elimde hiç bir şey yokken lise mezunu olsam, ne iş yapsam diye düşünür haldeysem bu fırsatı hayatta kaçırmazdım. Bir süre evvel, nispeten kaliteli bir lisans bölümü mezunu olarak ben bile düşünmüştüm. Bulunmaz nimet, vasıfsızdan kastım da hakaret babında değil, herkes farklı hayatlar yaşar küçümsemiyorum yani.. Eğer böyle bir durumun varsa bence hiç düşünme. Psikolojik sorunları herkes yaşıyor, yaşam şartlarını çevreyi değiştirmek iyi gelir her zaman şu an sana uzak gelse de.. Kim daha iyi bir hayat istemez ki, her şey maddiyat. Senelerce emek verip iş bulamayınca asgari ücretle de çalıştım, çok koyuyor insana. Çekilecek çile değil, en azından gururla söyleyebileceğin bir mesleğin olur. Emeklilik kavramın olur, kısa bir süre olmasa da bir süre sonra rahat görevlere veriyorlar o zamana kadar düzgün bir hayatın olmaz belki canını riske edersin ama bu işin diyeti de bu. Sonra paşa paşa yaşarsın, asgari ücretle hiç bir şey yapamazsın sürünür gidersin. Fırsat varken değerlendirmek lazım...
Vasıfsız olmak ınsanların soyledıgı bır hakaret degıl, yıllar boyu kendıne yaptıgın bır hakarettır. Bu sebeple bırılerıne vasıfsız demek bır hakaret veya kucumseme degıl gercegın kendısıdır. Bak bu abi haklı, 10 yıl boyunca pöhten kendı ıstegınızle ayrılma lüksünuz yok, fiziksel yetersızlık durumunda ve psıkolojık durumlarda kurul onaylarsa 10 yıldan kac yılınız kaldıysa cevık kuvvette tamamlarsınız. Emeklılıgınız garantıdır, gorebılırsenız. Git gellerım vardır benım, unıversıteyı bırden kazanmak ısteyıp kazanıp bırakmak gıbı. Bu da dusunce kısmındakı gıt gel, asla olacagım yok bu anarsıstlıkle ama bı dusunıyım, bı de ınsanlar dusunsun dedım..
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:24 ----------
askerlik hizmetini yapmış olan, 28 yaşından gün almamış ve lise mezunu erkek adaylar başvuru yapabiliyordu.
peki askerlik hizmetini yapmamış olanlarda şimdi başvuru yapabilecekler mi?
Soru şakaysa komik, değilse daha komik. Değilse şu soruyu sorarak polis olmaha hak kazanıyorsun zaten ama fırsat varken PÖH ol ki, bu niteliktekiler polis oluyordu, bu PÖH oldu desinler namın yürüsün. Bir açıklama yapmaya niyetim yok açıkçası umarım şakasındır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:28 ----------
bu konuya fazlasıyla yüzeysel ve taraflı yaklaşmışsınız.
her ne kadar kısa süre içerisinde piyasanın oldukça üstünde bir getirisi var gibi görünse de kolluk kuvvetlerine tabi olmak çok tercih edilebilir bir seçenek olmamalı.
zira kolluk kuvvetlerinin bizim bildiğimiz genel yapısı değişmiş ve yaptıkları işler de değişmiştir.
terörle mücadelede ön saflarda olacaksınız ve öldürülme riskiniz çok yüksek,
toplumsal olaylarda topluma karşı olacaksınız ve toplumsal nefret kazanacaksınız.
Buraya kadar doğru. Burdan sonrası kişiye göre değişken, ha bu işin doğası ağa olduğunu zannetmekse bence yanlışsın. Bak polısınde belınde sılah var, ağayım dıyebılıyor mu? Maraba olduğunun kendiside, millette farkında. Objektif yazılmış bir yazı değıl alıntıladığım yerden sonrası.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:34 ----------
Açıkçası şu anda askerlik ve polislik mesleklerini hiç kimseye tavsiye etmem.Şu anda tanıdığım hiç bir polis yada asker halinden memnun değil.Siyasi bir kaç saçmalık yüzünden işinizden olup,terörist damgası yiyebilirsiniz(Bkz :Ergenekon,Balyoz vb...),can güvenliğiniz yok,şehir şehir gezersiniz vb.....
Dini ideolojili bazı oluşumlar polis teşkilatı,devlet ve ordunun içine bulaştığından beri bu meslekler eski saygınlıklarını,tarafsızlıklarını yitirdi.Şu anda verilen bir emri yerine getirdiğiniz için kahraman ilan edilirsin bir kaç yıl sonra aynı emri yerine getirdiğiniz için vatan haini ilan edilirsiniz(Bkz:Rus uçaklarının düşürülmesi vb.).Paranız az olsun ama huzurunuz olsun.Huzur olmadıktan sonra paranın kıymetide pek kalmıyor.Özetle dakika başı değerleri ve gerçekleri değişen bu ülkede kesinle uzak duralası meslekler.
Tamamı doğru. Ama şu donem sıyası sacmalıklar yuzunden polısın, pöhün, jöhün, er'in son görevden alınacağı zaman. Bu kendını bellı edıyor. 10.000(onbin) tane pöh pazardan domates alınır gibı alınacak. Bır yerlerde bır seyler olacak devletın bu kolluk kuvvetlerıne ıhtıyacı var, once ıslerı gorulsun sonra cıkartırlar belkı

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------
İşsi gücsuz, cahil, cugala takimini polis yapacaklar yine, yonetmesi kolay olsun diye, eskiden oldugu gibi, kahvede ituran polis olacak.
Eskıden oldugu gıbı degıl, en basından berı boyle. Degısen bır sey yok.