Yağ sıçrayan motor bloğunu nasıl temizlerim?

merhaba arkadaşlar zincir yağını biraz bol sıkmışım .Sürekli motosun lat kısmına sıçratmış bu bölgeyi nasıl neyle temizlerim? amzon zarar verir mi?

6mBEJN.jpg

Evde camsilmek için kullandığımız fısfıs şişesine gazyağı döküp üzerine bolca sıktıktan sonra akmasını bekleyebilirsin.
Daha pahalı çözümler için motulun yağ temizleme solüsyonları var onları deneyebilirsin. Herhangi bir zararı olmaz.

Bir şey olmaz hocam yani bi zarar gelmez motoruna. Ama beni kıl ediyor illa temizleyeceğim dersen de; zinciri yağlamadan önce kullandığımız zincir temizleme ürünleri ile temizleyebilirsin. 20-30 lira filan şişesi al bi tane yada elinde varsa onu kullan.

Bu yağlar temizlenip pırıl pırıl edilmediğinde zamanla kavrulup metalin içine işliyor. Yağ sökücü sprey sıkıp basınçlı suyla yıkayınca baya gidiyo ama yüzde yüz değil.

yıkamaya gitmeden sırasıyla hangisi varsa yağ temizleyici, gaz yağı ya da mazot sıkın ve tazyikli su il arındırın.

Mazotla bi guzel temizle sonra sicak bulasik detarjanli su yap bi guzel yedir hemen durulama kurumaya yakin sicak sirkeli su ile durula piril piril olacak

Ben geçen Aytemiz den motor yağ temizleyici sıvı aldım, biraz mazot ve biraz da o sıvıyı boca edip ardından hemen köpük sıkıp, köpükde tam kurumadan verdim tazyiki, pırıl pırıl oldu. Tek dezavantajı, boyası biraz deforme olmuş plastik aksamdan boyayı baya bi söktü.

Bim me gidiyoruz görevliye 1 adet yağ çöz soruyoruz oda veriyor bize onu alıyoruz bi güzel sıkıyoruz bir mudet bekleyim su dök birdaha sık ve süngerle veya dış fırçasıyla ovalıyoruz çiçek gibi oluyor

Bu saydıklarımı yine bim den aldığım aspirin adı altında fıs fıslı aldım sıvı gres yağı bulaştı jantlara sıktım ovaladım tertemiz oldu

Saydığım ürünler 2 3 tl geçmez işe yaramayan diş fırcasıyla ovaladınmı daha çabuk olur

Gazyağını basıp diş fırçasıyla ya da hafif sert boya fırçasıyla giriş ardından tayzikli suyu basarsan birşey kalmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar