Bir apple kullanıcısı olarak gereksiz eleştirilere maruz kaldığını düşünüyorum.
-Evet apple kullananlar olarak hiç birimiz şebeke elektriği kullanmıyoruz telefonlarımızı sadece apple storelarda şarj edebiliyoruz.
-Hiç bi aksesuar bizim cihazlarımızla uyumlu değil zaten.
-O kadar bireysel telefonlarki aynı modelin bile şarj aletleri birbirine uyumlu değil
Kesinlikle apple funboyu falan değilim 30 yaşında adamım hangisi işime gelirse onu kullanıyorum açıkçası.
İlk defa akıllı telefon kullanmaya 2012 yılının sonunda başladım. İphone 5 ti. Daha sonraları 2ci telefon ihtiyacı birazda meraktan samsung s3 aldım. Bunlar o zamanın rakip telefonları tabi ki bence gayet başarılıydı.
Sonrası zaten klasik hikaye s3 öldü şuanda kullanmaya kalksan kanserden seni de öldürebilir. Takılmalar donmalar kendini resetlemeler. Benim hatırladığım en son 4.4.2 kitkat güncellemesi aldı. Yani artık bir çok uygulamada çalışmayacak.
Peki iphone 5e noldu geçen mayısa kadar kullandım hiç bir sorunu yoktu ve şuanda babam kullanıyor kendisini (ben 6s aldım). İnanmayanlar olabilir belki ama bu telefon 4 sene boyunca ben kapatmadan kendisini 2 ya da 3 defa resetlemiştir

Şuan da son güncellemeyi yani ios 10u da aldı ve sorunsuz çalışıyor. Şimdi bu telefon 4 senedir sorunsuz çalışıyor gerçekten sorunsuz takılma kasma donma çok çok nadir ve muhtemelen 1 sene daha böyle gidecek.
Bilmiyorum tabi herkesin telefondan beklentisi çok farklı olabilir. Ama ben telefonla atom parçalamıyorum. Aldığım telefon sorunsuz olsun kullanımı kolay pratik olsun. En önemlisi stabil olsun 1-2 sene içinde yazılımsal olarak g.tü başı oynamasın androidi kullandığım sure içinde her güncelleme telefonu bir adım daha batırdı. İosta da hızlandırıp mükemmelleştirmedi ama stabilitesini korudu.
Bunun dışında kamera konusunda slr özellikleri var bazı telefonlarda işte diyafram ayarından isosuna deklanşör hızına. İyide ben bunları hayatımda telefon ile 3 veya 5 kere kullanırım en son aldığım 6s gayet güzel temiz fotolar çekiyor ben bu pratikliği seviyorum. Kamera hızını seviyorum. Yani işin özeti sade, basit, kullanışlı stabil bi alet apple.
Yukarıda eleştrilen bir durum var başlangıç modeli kalkar apple 1 2 3 çıkar diye eh babacım ne bekliyosunuz ki anlamadım alet kapitalizmin göbeğinde doğmuş zaten tabi ki böle olacak daha fazla satış daha fazla tüketim. Doğruluğunu tartışmıyorum bakın ama bunu görmemekte biraz saflık. Bugün samsung senede kaç farklı telefon sunuyo piyasaya?
Apple prestij satıyo falan muhabbetine hiç girmiyorum zaten telefonla veya herhangi bi aletle statü bekleyenin mental olarak sağlıklı bi insan olduğunu düşünmüyorum. Apple neden bu kadar çok satıyo çünkü alınca en az 3 sene ilk aldığım gibi kullanıyorum. Güncelleme gelecek mi kaygım yok takılma donma derdim yok vs vs.
Fiyat konusuna gelince yeni çıkanı 3500 civarında falan sanırım acayip uçuk bi fiyat kesinlikle parasını hakediyo falan muhabbeti yapmayacağım. Ama çıktığı ülkede asgari ücretin neredeyse 3te 1i olan telefon neden bu ülkede asgari ücretin 3 katına satılıyor bunu sorgulamak lazım
Kötü yanı nedir şarjı, malesef şarj dayanmıyor.
Bu kadar girizgahtan sonra motosiklet nasıl olur diye düşününce aklıma gelen şey gayet kullanışlı sorunsuz bi alet çıkaracağıdır ortaya. Yani bakımlar dışında yıllarca tık demeyecek bi alet olacaktır(ki bana göre öle bi alet hiç olmayacak). Ama fiyatı özellikle bu ülkede muhteşem olacaktır.