Supersport mu Naked mı ?

Naked motor şehir içi işinizi görür şehirler arası 130'u geçmezsin zaten gecersen çok yakar ve çok yorar.mt25 şekil olarakta gayet güzel bence r25ten daha iyi duruyor.
Eğer istanbulda oturuyorsaniz test motorları var bayilerde

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu soru ile ilgili çok tartışma yapılıyor. Bende Ocak ayı gibi almayı planlıyorum. Aklımda Yamaha R25 ile Mt25 veya Yeni çıkacak olan Honda CBR 250 RR var. Ama supersport mu naked mı sorusuna karar veremedim bir türlü. Kimler supersport kullanmalı kimler naked ? Aralarındaki farklar neler ?

Benim kullanımım tahminen şu şekilde : Ağırlıklı olarak şehir içi, yaz mevsimleri de şehir dışı geziler. Şehir dışı olacağı için Arka çanta takmayı da düşünüyorum. BElki yan çantada olabilir. Benzin için biraz da ekonomik ve kullanımı oturuşu rahat olsun istiyorum. Bu tarz bir kullanım için tercihimi ne yapmalıyım sizce ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Normalde bunu deneyerek kendin öğrenmen gerek ama kullanım şartlarına göre yazıyorum senin işini naket görür

Hocam aslında dediğiniz doğru ama ben A2 ehliyeti başvurusu yaptım şuan. Yani CC limiti var. Öte yandan İlk motorum olacağı için henüz pahalı ve güçlü motorlar düşünmüyorum. Yoksa Honda NC 700 benim istediğim olabilirdi. Ama 250 cc motorlarda olabildiğince ihtiyacımı karşılamaya çalışıyorum. Zaten kışın okuldayım. Yazın sıcak havalarında ise ara sıra şehir dışına çıkmak istiyorum kafa dinlemeye, foto çekmeye, belki kamp kurmaya falan.

Eğer yaz rüzgarını, 120, 130 km hızda giderken ön cam aparatı ile kesebilirsem Mt25 şuan aklımdaki. Ama siz tecrübeli arkadaşlar Mt25 Naked ile uzun yol hiç bir şekilde olmaz diyorsanız ona göre tekrar düşünücem.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:46 ----------

Teşekkür ederim. Bende eğer rüzgar ve uzun yol ile ilgili soru işaretlerini kaldırabilirsem MT25 düşünücem. Ama bekliyorum yorumlar çoğalsın bilgim artsın diye

şöyle soyliyim işin en basından beri hep ss'ciyim ben, ninja 300 var su anda da, dezavamtajını soylıyım, belin agrıor, çanta yok,
nakedlar bana boş gelior on gidon açısı, grenaj olmaması,
ama grenajın olmaması, motora bir koruma demiri taktıgında mis gibi her halukarda korumuş olucaksın, ss lerde bu şansın yok
ve o motor kaza olmasa bi yerde mutlaka bir düşme yasıor,

şu durumda bende senin gibi mt 25 baktım en mantıklı o geldi açıkcası, dogru karar kesinlikle, çanta ve koruma demiri takarsan guzel olur,

benim için sadece ince ve ufak geldi ama sen 250 cc kullanıosan, bence de mt 25, al geç hiç dusunme..
sana duke dicekler 250 olabilir birde git test surusu yap, aklında kalmasın,

şöyle soyliyim işin en basından beri hep ss'ciyim ben, ninja 300 var su anda da, dezavamtajını soylıyım, belin agrıor, çanta yok,
nakedlar bana boş gelior on gidon açısı, grenaj olmaması,
ama grenajın olmaması, motora bir koruma demiri taktıgında mis gibi her halukarda korumuş olucaksın, ss lerde bu şansın yok
ve o motor kaza olmasa bi yerde mutlaka bir düşme yasıor,

şu durumda bende senin gibi mt 25 baktım en mantıklı o geldi açıkcası, dogru karar kesinlikle, çanta ve koruma demiri takarsan guzel olur,

benim için sadece ince ve ufak geldi ama sen 250 cc kullanıosan, bence de mt 25, al geç hiç dusunme..
sana duke dicekler 250 olabilir birde git test surusu yap, aklında kalmasın,

Kawanın parçalarıda tuzlu geliyor galiba

Dostum eğer il dışı geziler yapmayı planlıyorsan ki genelde 250 cc klasmanında bu geziler 100 120 km hızlarda rahat oluyor önden gelecek rüzgarı hiç düşünme ama arkasına çanta takabileceğin bir motora yönel. Çünkü ss alıp o yolu sırtında çanta ile tamamlamaya çalışırsan biraz bel ağrısı çekebilirsin. CBR 250'yi tavsiye ederim daha önce kullandım oturuş pozisyonu kendi klasmanındaki çoğu ss den daha rahattır, gidonu ss kadar aşağıda olmadığından şehir içinde de uzun yolda da yormaz. Arkaya çanta takabilirsin, yakıt olarak seni asla üzmez, parça fiyatı için pek birşey diyemeyeceğim uzun zaman oldu satalı, ayrıca 2. el piyasası da gayet güzeldir alım satımı kolay olur.

Öğretmen senin ilacın cıbıl moto. Mt 25 i bende baya bi araştırdım almak için kısmetse biraz birikim yapıp alacağım ama duke 250 gibi bi seçenekte var üzerinde gelen lastikler rosso 2,kaydirmali debriyaj ve abs gibi güzellikleri var ama titriyor deli gibi diyorlar duke 200 bindim aman aman bi titresim hissetmedim. Allah kaza bela vermesin gerisi hallolur .

MT 25 ile ilgili güzel yorumlar gelmiş. Peki İkinci el piyasası ne durumda. Honda CBR serisi kadar alım satım kolay oluyor mu onda da YAMAHA Sonuçta ? Bir de yedek parça fiyatları ?

Sevgili ogretmen: yanlışınızı düzeltmek isterim a2 ehliyet te cc sınırı yoktu diye hatırlıyorum varsada 600 cc gibi bir şeydi. A2 de güç sınırı var 35 kw 47 hp.

MT25'i yolda ilk gördüğümde kazalı sandım. Radyatör çok açıkta ve MT25'e özel tasarım yapılmamış parçalar R25'ten alınmış. Motorun önü kazalı gibi duruyor. Bence R25 alın daha güzel görünüyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
RC serisi dışında 600cc kadar olan tüm SS'ler gidon yapısı ve oturuş açısı ile zaten gizli nakedler. Şehir için de kullanım rahatlığı yanı sıra eğlenceli bir motosiklet kullanmak istersen naked alman daha avantajlı olacaktır. Çok fazla highway ile işin yoksa, amanda SS en iyi SS diye saçma bir tutkunda yoksa naked al.

Ben r25 derim. Evet şehir içinde mt25 daha avantajlı olabilir ama r25 safkan bir racing değil. Ayrıca çok ağır da değil. Şehir içinde kullanımı rahat. Çok öne eğik bir oturuş şekli de yok. Uzun yolda da grenajlar faydalı olur rüzgar açısından.
Saygılar

Bence böyle bir model al, senin isteklerin için uygun bir model,
iyice kafa karıştıralım :)

Mondial-Rx3-03.jpg

Bende cbr 250 kullandigim donemde 100 km ustu hizlarda sagdan veya soldan siddetli ruzgar yedigimde motorun seritten kaymasiydien buyuk problem. Onun disinda karsidan gelen ruzgar rahatsiz etmez. Turbulans olmasinda gerisi hallolur :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------

Kawanın parçalarıda tuzlu geliyor

Arkada çanta, yanda çanta, benzin için ekonomik, oturuşu rahat, tam ss'lik tercihler bunlar :queen: hayal dahi edemiyorum :queen:

Bu maksatları en iyi karşılayacak motosiklet 250 cc sınıfında Inazuma F dir. Çantada takılır. Şehiriçi de rahattır. Uzun yolu konforu iyidir. Rüzgarı az hissettirir.

Bu maksatları en iyi karşılayacak motosiklet 250 cc sınıfında Inazuma F dir. Çantada takılır. Şehiriçi de rahattır. Uzun yolu konforu iyidir. Rüzgarı az hissettirir.

Onu da düşündüm hocam ama ağırlığı 182 kg ve diğer markalara göre biraz daha masraflı olabilir. Ağır olması kontrollerimi zorlaştırabilir ve çok benzin yiyebilir galiba

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar