yaklaşık 1 sene önce ps 150i 2012 model motorumu severek ve hevesle satın aldım. geçtiğimiz günlerde sürüş sırasında yağ ışığı yandı. gaz kesme, stop etme sorunu başladı. 8.000 km de. servise götürüp bakımını yaptırdım, yaşadığım sorunu anlattım. kontrol ettiler ve ps150i 2012 modellerinin kronik arızası tp sensörünün değişmesi gerektiğini söylediler. fiyat sorduğumda, inanın honda markasından ve motosikletimden soğudum. parmak kadar bir parça için tam 1.500 tl istiyorlar. garantim de bitmiş. Yazıklar olsun hondaya. İsmine güvenip te alınacak motor değil. servisin tutumu da tartışılır.
"ps 150i 2012 model kronik arızası"
kardeşim madem kronik arıza, neden garanti dahilinde tutup değiştirmiyorsun?
kullanıcı hatası değil diyorlar, sonra da malzeme ömrü tükenmiş diyerek kıvırıyorlar.
Bu kadar pahalı bir malzemenin ömrü nasıl olur da 2 yıl olur?
tamir ettirir ettirmez moturumu satacağım ve bir daha honda motoru kimseye önermeyeceğim. Sırf şu servis rezaletinden dolayı.
ayni problem bendede oluştu motorum 2013 8 ayında trafiğe çıkmış .ben motoru by sene martta aldım 3000 km de idi. motorsiklet 2015 9 ayında 15 inde bu problemi verdi servisi gittiğmde problemin -gaz kelebeği gövdesinden olduğunu söylediler 850 tl masraf olduğunu garantisinin 20 gün geçmiş olduğunu söylediler.ilk başta endişelenmedim çünkü kendimde kombi yetkili servisiyim ve şirketim bu gibi kısa sürelerde garantisi geçmiş ürünlerde garanti yi uyguluyor. honda gibi dünyanın en büyük firmalarından birinin bu konuda kesinlikle yardımcı olacağını düşündüm. ama demekki japoınlar göründüğü gibi veya bildiğimiz gibi onurlu insanlar değillermiş.mail attım beni aradılar motorun 6500 km olduğunu 2 yılı 20 gün geçmiş olduğunu bakımlarını yetkili serviste yapımış olduğumu anlattım. oradaki arkadaş bana kesinlikle garantiyew sokamayacaklarını ayni zamanda motorsiklette geniş bakım yapılmadığını söyleyerek utanmadan problemin sanki biz yapmısıza getirdi. velhasıl 850 tl yi verdim parçam değişşti.motorum su anda cok güzel çalışıyor. ama tekrar edermi endişesi duyuyorum aynı zamanda bundan sonra asla ve asla ne motorsikletini nede arabasını alırım bu markanın.eskiden sıloganım vardı honda hayat onda derdim şimdi honda yar... onda diyorum.. her gittiğim yerdede konuyu anlatıyorum.
Dokuyucu motor var Antalyada int sitesinde belki bulursunuz yalnız orj mi yan sanayi mi sorun.Arkadaslar diger sayfalarda bulamadim, grenaj yedek parca nerden siparis verebiliriz ? Varmi bilgisi olan ? Malum sahibinden, n11, gittigidiyor, motoay...vs sadece debriyaj...vs var fakat grenaj yok. Ayak bastigim plastikten istiyorum. Cevaplarinizi bekliyorum