Seller's Shipping Method 70889887569
Seller's Shipping Method 70864330810
aramızda geçen konuşma bu
2016-06-22 20:42:48
Dear friend,
Thanks for your mail.
Sorry for the trouble. Maybe your parcel was lost on the way. Due to this order is completed, the Aliexpress can not arrange the refund to you. Could you kindly tell us your paypal account? We will refund you via paypal.
Regards
2016-06-23 02:37:26
dear seller ı dont use paypal and nobody doesn't use my environment. so you should pay to my credit card. I know can pay credit card on aliexpress
burda göndericinin kendi gönderim methodu diye birşeyden bahsediyor, sanırım ali expressin kullandığı kargo şirketlerinden değil bu, bir ara bir şekilde bulmuştum kargo takip no dan en son türkiyedeydi fakat gümrükte sıkıntı yaşandı sanırım. 2 ürün istiyorsun ikiside gelmiyor, olacak iş değil. Hani işi garantiye alayım deyip 2.5 ay önceden sipariş ediyorsun yine gelmiyor, 15 gün daha gelmezse zaten gelecek olan şeylerde bi işime yaramıyor
"
olacak iş değil" demişsiniz fakat "
olabiliyor", bazen böyle durumlar yaşanabiliyor.
Geçenlerde DX.com sitesinden iki ürün sipariş verdim, yaklaşık 50 gün sonra siteden mesaj geldi "ürünleriniz gümrükten geri döndü, ister başka bir ürün sipariş verin, isterseniz de paranızı hesabınıza iade edelim" diye.
"İade edin" dedim.
"İade edilmiştir." mesajı geldikten iki gün sonra da para hesabımdaydı.
Dolayısıyla sizin de para iadesi yönünden bir sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum. Kaldı ki, satıcı da iyiniyetli bir şekilde ürünün parasını iade etmek istediğini belirtmiş size.
Bundan sonra böyle durumları engelleyebilmek adına "mutlaka ulaşsın" dediğiniz ürünler için siparişi verirken, gönderim metodunu "kayıtlı" yani "Registered Shipping" olarak seçebilirsiniz.
Böylece toplam tutara birkaç dolar daha ilave eder fakat içiniz rahat olur. Gönderinin bütün aşamalarını oturduğunuz yerden takip edersiniz.