Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Buyuk motorlarda bu onemli bir tehlike oldugu icin cift tel kullanilir. Biri iter, biri ceker. Takilma yasanmaz.Otomobil ile ortalama 200 bin küsür km tecrübem var aktifim yolda , motor ise 3 ay önce scooter aldım henüz 2 bin küsür km tecrübem oldu geçenlerde bi şanssızlık şehir içinde 40 km civarı hızla giderken gazı kapadım bir baktım motor hala tapagaz gidiyor gaz teli takılı kalmış nolduğunu anlamadan yapıştım yere sürüklendim kolum çizildi sadece , montu bagaja koymuştum eldiven ve kask vardı iyiki hiç birşey olmadı ellerime . Bir iki ufak sıyrıkla atlatmamın sebebi 150 cc bir scooter'a sahip olmamdı , allah göstermesin kimseye böyle birşey fakat 600 cc makine olsaydı altımadki belki bir anda motor ya kafama geçmişti yada beni 40 km hızdan 80 90 km hızlara daha nolduğunu anlayamadan hızlandırıp o hızlarda yerlerde süründürücekti . Debriyaj var eyvallah ama bi virajdasınız hızını ve yatma pozisyonunuzu hızınıza göre ayarladınız bir anda dip gaz bastığınızı düşünün 150 cc scooter ile nolur 600 cc motor ile nolur . Yürümeyi öğrenmeden koşmaya heves etmemek lazım . Trafiği iyi öğrenmek lazım hangi adamın napıcağını kestirebildikten sonra cc yükseltip bunu biraz daha akıcı seri hale getirip gazlayabiliriz bence . Barkın bey demişti bir videosunda ' şöyle düşünün adamın hiç hayatında arabası olmamış arabaya oturmamış ama diyor ki bir ferrari alıcamda gazlıycam çekicem kapıya vb gibisinden![]()
En yenilerde zaten tumden elektronik. Onlarda da cok sensor var. Herhangi birinde problem sezdiginde ECU kesiyor gazi. Guvenlik moduna gore tekerlerde kayma riski oldugunda veya motosiklet tekere geleceginde de kesiyor gazi.