Ne Abs'imiş arkadaş

Abs üzerinden motosiklet eleştirenlere sesleniyorum. Şu forumda bulunanların %99'u motosiklete Abs'siz başladı ve öyle yola devam ediyor. Sen yeni başlamış, tecrübesiz yada frenleme konusunda iyi olmayabilirsin ama herkes aynı durumda değil. Lütfen artık motosiklet kıyaslarken abs'siz motoru yerin dibine sokup Abs'yi olmazsa olmaz gibi göstermekten vazgeç ve başka kriterlerde kıyaslama yap ve abs'yi firmalarında yaptığı gibi opsiyonel olarak +özellik olarak gör :/ Vallahi gına geldi..

.........Abs'yi olmazsa olmaz gibi göstermekten vazgeç.....

biz vazgeçelim tamam da dünyanın geri kalanını nasıl ikna edeceksin :)

adamlar abs yi fabrika çıkışı mecburi yaptılar..

halbuki ne gerek var boşuna masraf,fren yapmayı öğrensinler :queen:

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
ABS yoksa ürettiğin motosikleti satmana bile izin vermiyorlar.
Biz olmasa da olur desek ne olacak?:)
Motosiklet geçmişimize göre yorum yapacak olursak
benim zamanımda disk fren yoktu.
Ben şimdi disk fren olmasa da olur mu diyeyim?
Böyle dersek ancak güldürürüz kendimize.
Yani kendi kişisel görüşlerimizle gerçekleri değiştiremeyiz.:wiinkk:

Tgn

Aklını biraz kullansan çok güzel olur. Ama tahminim troll bir mesaj bu. Maksat ortalığı karıştırıp seyretmek. Yoksa cidi bir mesaj olamaz. Yada motosiklet sürmemişsindir. Yada hiç panik frene basmamışsındır ki basınca anlarsın.

Abs'ci arkadaşlar kendinizi nasılda belli ediyorsunuz :D

ABS olmazsa olmaz, her motosiklette olmalı. Fren yapmayı bilip bilmemekle alakası yok... Eninde sonunda asfaltla öpüşünce anlarsın, fren yapmayı biliyormuymuşsun bilmiyormuymuşşun onu da öğrenirsin.

Abs, fren yapmayı bilmeyenler için mi gerekliymiş? Fren yapmayı bilenler için gereksiz yani. Bende diyorum bu motorda bi fazlalık var. Servise gidip söktüreyim abs yi. Nasılsa ben çok iyi fren yaptığım için acil fren yapmam gerektiğinde ön lastiğim kaymaz.:flower:

ani fren olmasa bile arabada 20 yıldır bulunan bi sistemin halen motosikletlerde olmaması bence büyük bir eziklik.

Fren yapmayı bilip de ABS'li motora binenler zaten sürekli ABS ile durmuyor. Şu sistem sadece tekerlek bloke olduğunda -sçtığımızda yani- devreye giriyor, düğmeye basılıp da kendi kendine durdurmuyor yani. Potansiyel zararı engelleyecek bir güvenlik donanımı neden batar insanlara, anlamak güç.

Fren yapmayı bilip de ABS'li motora binenler zaten sürekli ABS ile durmuyor. Şu sistem sadece tekerlek bloke olduğunda -sçtığımızda yani- devreye giriyor, düğmeye basılıp da kendi kendine durdurmuyor yani. Potansiyel zararı engelleyecek bir güvenlik donanımı neden batar insanlara, anlamak güç.

Deveye de diken batıyormuş...

bir panik frende yola yapışıp kumları yalada görürüm seni,ozaman abs nin nekadar gerekli olduğunu anlarsın

4 tekerlekli araçlarda pek önemli değilde 2 tekerde olmazsa olmaz bir seçenek

Son düzenleme:
Ben benim duke 390 ın abs sini özellikle ön freni bir türlü devreye sokamadım. Hatta hakimiyet eğitiminde kapalı alanda bile o kadar abandım yok, devreye sokamadım. Bu zamana kadar ki motolarım hep abs siz idi, bir kaç ufak kaza geçirdim. Abs olsaymış düşmezmişim bunu anladım.

1054304.jpg

Bugüne kadar motosiklette hiç ABS'ye işim düşmedi, çok şükür. Ama arabada bir keresinde öyle bir anladım ki önemini, anlatamam.
Motosikletimi satarken bir dahakini ABS'li alma niyetiyle sattım. Bir kere işe yarar, onda da hayat kurtarır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar