servis kitapçığındaki şemaya bakarak varyatörün kapağını açmak için vidaların 4 tanesin söktüm ama en soldaki vidanın üzerinde ayaklık duruyor ve o vidaya ulaşamıyorum. nasıl yapabileceğimi bilen var mıdır?
Benim ki 2012 modeldi. bu sorunu yaşamadım. biraz yandanda olsa vidaya ulaşıp rahatlıkla sökülüyordu hatırladığım kadarıyla. AMA yolcu peginin alt vidasını sökünce iki parçanın arası açılabiliyor eğer kurtarıyorsa öyle deneyin.
-Ön 29 ps
-Arka 32 PS Yüklü 34 PS
Benim 2012 model beomda motorun üzerinde bir etikette lastik basınçları olarak sürücüyle ön 2 arka 2 bar şeklinde yazıyor, yolcuylada ön 2 arka 2.10 bar şeklinde. çok farketmiyor sanırım ama doğru olan basınçlar bunlar.
Ön amortisöre bakım yaptım
selamlar toomuchcc, amortisörlerimdeki eğriliği mükemmel derecede düzelttirip geri montajının yapılması için bi ustaya gittim. adam tabiki usta çıkmadı

yanlış ölçüde yağ koydu. sanırım mesajlarımda bahsetmiştim. internetten aradım taradım heralde 2 gün okumadığım kaynak kalmadı, en sonunda 150ml koymaya karar verdim. normalden belki biraz daha sert olur diye düşündüm (çünkü kaynaklarda genelde 135ml 145ml gibi rakamlar okuyordum), öyle de istiyordum ama bi fark olduysada hissetmedim.
Yani bence doğru karar 150ml koymaktır.
Ayrıca orjinal amortisör yağımız KMA kilerci motorlu araçlar da satılıyor artık bir süredir. (AGİP)
Bunun dışında senin verdiğin kodlarla karaköye gidip ordan ön teker rulmanlarını aldım. SKF değil de diğer markayı aldım o da vardı ama bende bunu denemek istedim diğer arkadaşlara kaynak oluşturmak için. Çok ta başarılı oldu. Sürüşteki kararsızlığı bitti.
Sanki o kazalı motoru baştan yarattım seninde bilgilerin ışığında
Bu geri dönüşüm için gidon rulman yatakları, gidon üst alt bilyelerinin 24 e tamamlanması, ön tekerlek rulmanları, furş yağlarının değiştirilmesi yeterli oldu.
Bu arada furş borularının tornası, furşların ilk söküm ve takım işleri (ustadan öğrendikten sonra ikinciyi kendim yaptım) dışında herşeyi kendim yaptım. Kendim yaptığım içinde motora güvenim artmıştı. Satmaya yakınlaştıkça güvenim artıyordu ama sattım ve pişman oldum malesef =)
Şimdi yerini doldurmak ve bir kazanım sağlayabilmek için ABS li scooter arıyorum. Yamaha nın Nmax'ini sürdüm. ABS çok güzel bişey. Beo'da olsaydı bende kaza yapmamış olurdum. Ve bir frenleme acemisi olarak uzun süre daha abs ye ihtiyacım olabilir eminim. Bir daha ön lastiğimi kaydırıp düşme olasılığım çok yüksek çünkü panik olaylarda gördümki 3 5 saniye içinde ani tepkiler veremiyorum. bunun için bu durumu çok yaşamam gerekiyorki alışayım. dolayısıyla ABS benim gibi ssürücüler için çok gerekli bir güvenlik organı.
Scarabeo'm olmasada buraya yazmaktan mutluluk duyucam. Sizin sorunlarınızada elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
toomuchcc ayrıca bir soru yöneltmek istiyorum. Scarabeo 500 hakkında neler söylersin, 2003-2006 modeller arası beo500 ü alsam sence karşılaşacağım zorluklar neler olur? Veya beverly 500 lerdende aynı şekilde bir yorum alabilirmiyim rica etsem..
örnek olarak
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-piaggio-2006-piaggio-beverly-500cc-15.800-bin-kmde-masrafsiz-cantali-305570284/detay
özellikle şu ilanla ilgileniyorum yan çantaları hoşuma gidiyor ve şehirlerarası yollarda beni çok rahat ettiricek diye düşünüyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-piaggio-piaggio-beverly-500-ie-yan-ve-arka-orjinal-cantali-orjinal-228602428/detay