Rulmanları taktım. Gayet güzel oldu. Arka teker varyatör tarafı için aldığım rulman yanlış çıktı. Hatanın benimle ilgisi yok ama. Parça kataloğundaki iki rulmanın yeri karıştırılmış ve hatalı şekilde basılmış.
Alttaki fotoda 2 ile 4 numaralı rulmanların bilgisi yer değiştirmeli:

Doğrusu 2 numara: 6205-2RS/P53 - 4 numara: 6302/P6

Daha önceden arka teker varyatör tarafı için yazdığım rulman yine yukarıdaki dökümana bakarak 6302/C3 idi. Kapakta olan 6302 serili rulmanın sonunda ise /P3 yazıyor. Bu ikisi arasında bir fark var mıdır bilmiyorum. Olmaması lazım diye tahmin ediyorum (%100 emin değilim).
Arka teker için varyatör tarafında ayrıca 3. bir rulman daha var bu arada:

Bu rulmanları almadan önce katalogda yukarıdaki bölüme bakmış ve arka teker için bir rulman daha almam gerektiğini anlamıştım aslında; ancak bu rulman için hiçbir kod falan yazılmamış olduğundan onu es geçmiştim. "Daha sonra kendim açınca bakıp ona göre sipariş veririm" diye düşünmüştüm. O rulman da şu oluyor:

6303/P64
Arka teker rulmanlarını bir kez de soldan sağa sıralı olarak yazayım:
(varyatör tarafı) 6303/P64 >>> 6205-2RS/P53 >>> 6004-2RS (egzoz tarafı)
Şimdi bu kadar yazdıktan sonra şunu da söyleyeyim: yaptığım onca offroad sürüşe rağmen varyatör tarafındaki iki rulmanda herhangi bir aşınma/boşluk/vs. oluşmamış; ben de bundan ötürü bu ikisini değiştirmemeye karar verdim. Sadece egzoz tarafındaki rulmanı değiştirdim. Varyatör tarafındaki iki rulman hem birbirine yakın, hem de 6205 model olan bir hayli büyük olduğundan darbelere karşı iyi dayanmışlar. Dolandığım yerleri düşününce ben daha farklı olur diye tahmin etmiştim ama gayet sağlam duruyorlar yani. O yüzden dediğim gibi ben o ikisini değiştirmedim ve onlarla devam ediyorum.
Yaptığım offroad sürüşler sonrası rulmanlar için de bir değerlendirme yapayım kısaca:
Yeni bir rulmana 100 üzerinden 100 verirsek:
Ön teker (sağ ve sol): 75-80 arası
Motor bloğu (sağ ve sol): 45-50 arası
Arka teker egzoz tarafı: 55-60 arası
Arka teker varyatör tarafındaki iki tane (değiştirmediklerim) : 90-95 arası
Ön tekerdeki rulmanlar arasında bulunan spacer, göbeğin içine düşmesin diye ayrıca şöyle plastik bir parça mevcut:

8208-37x24 Tam ölçüsü: 24x37x5mm
Değiştirilmesi gereken bir şey değil bu ama yine de yazmak istedim. Baktığım katalogda gözükmüyor zira:
Ben bu parça kataloğunu AF1racing sitesinden indirip bakmıştım bu arada. Bunun daha güncel bir versiyonu varsa ve orada bu hatalar giderilmişse bilmiyorum yani. Sizin elinizde öyle yenisi mevcutsa burada paylaşın lütfen.
Yeni rulmanlı fotolar:

Motor bloğundaki rulmanlar ve askı mekanizması için ayrıca bir işlem yapıyorum şu an. Düşündüğüm şeyi gerçekleştirebilirsem çok güzel olacak. Olursa onu da paylaşırım artık sonra :]
arkadaşlar selamlar,
sizin motorunuzda gazı kestiğinizde bir uğultu yapıyor mu? kompresyona girdiğinde debriyajdan vuuu gibi bir ses geliyor. normal birşey midir bu?
İlk 1000km'de ben de duymuştum öyle bir ses ama sonradan gitti. İyi bir şey miydi kötü müydü bilmiyorum ama biraz hoşuma gidiyordu benim o ses :]