A2-Yamaha tenere

Arkadaşlar 660 tenere abs almayı düşünüyorum da net bir cevap yok a2 ehliyet alanlar kullanabiliyormu? 35 kw sınırı var ve tenere de eşdeğer buna ,net ve kesin bir cevap alamadım yardımcı olursanız sevinirim motosiklet ehliyeti 2016 ya ait

35 kw tam sınır a2 ıle kullanılır agırlıgına boldugumuzde 0.16 cıkıyor buda okey fakat su var yamaha sıtesındekı agırlık dolu yakıt dahıl denmıs,fakat yakıtsız agırlık nedır bunu tam ogenmek lazım bence ruhsata bos agırlık olarak yazılıorsa 0,17 hatta yukarısı olabılır,bunu bayıye telefon acıp sorabılırsnız ama kw degerı tam sınır.

mesela ben hero hunk begendım a1 ım ,kw degerı 11,2 falan cıkıor bayıyle konustum hunk bana olmuor kusuratla kacırıorum dedım,bana ıthalat uygunluk belgesını gosterdı,ulkye ıthalatındakı resmı devlet evrakındakı deger 11 kw yanı a1 ıle kullanılıor,senınkıde o hesap a2 ıle kullanırsın cok buyuk ıhtımal ama bayıye sorun yınede bence.

İlk motorum değil ara ara kullandım fakat joymaxdan direkt tenereye atlıyayım diyorum yaş 35 hız merakım vs yok sadece uzun süredir hayalini kurduğum bir motor alıp uzun yıllar boyunca binmeyi düşünüyorum nasip olursa

İlk motorum değil ara ara kullandım fakat joymaxdan direkt tenereye atlıyayım diyorum yaş 35 hız merakım vs yok sadece uzun süredir hayalini kurduğum bir motor alıp uzun yıllar boyunca binmeyi düşünüyorum nasip olursa

Hocam öğrendiniz mi acaba Tenere'yi uyumulumuymuş A2 ile çevirmede sıkıntı yaşatır mı?

A2 ile kullanılır yasal olarak limitler içinde kalan bir motordur, ancak mesele o değil. Ne amaçla alacaksın? Scooter gibi şehir içinde kullanacaksan mantıksız, hem daha fazla benzin yakacak hem manevra kabiliyeti azalacak, dur kalk trafikte de vitesli tecrübe yoksa sıkıntı olacak.

"uzun süredir hayalini kurduğum bir motor"
o zaman gereğini yapmalısın
"yasal mermisiyle(makbuzuyla) bir komiser yaklaşmakta"
kimin umurunda

Türkiye'de maalesef bu yeni ehliyet yasası ile beraber A2 ehliyet,600 cc ye kadar motosiklet kullanabilir şeklinde bir algı oluştu.Ehliyet kursları da bu furyaya dahil.
Kw hesabı ve Agırlık/güç oranına bakıldığında,Tenere 660,A2 ehliyetli birinin kullanabileceği motorlar içerisinde tam sınırda bulunuyor yani kanuna göre kullanılabiliyor.
Fakat
İnsanların kafasında ki bu 600 cc ön yargısını kırmak güç,keza yolda bir yerde bu algıya sahip bir polis memuruna denk gelirsen yandığının resmidir.

Yamaha Almanya sitesinde özellikle belirtilmiş.

dLl30L.jpg
[/url][/IMG]

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Tenere 700'ün A2 olması mümkün değil; motor gücü 35KW'tan fazla.

660 tabiki de a2 ile kullanılabiliyor kullanan arkadaşlar var zaten yada belli.

slm

Arkadaşlar 660 tenere abs almayı düşünüyorum da net bir cevap yok a2 ehliyet alanlar kullanabiliyormu? 35 kw sınırı var ve tenere de eşdeğer buna ,net ve kesin bir cevap alamadım yardımcı olursanız sevinirim motosiklet ehliyeti 2016 ya ait

slm..5 yıl geçmiş konunun üzerinden..son durum nedir..tenere 660 aldınız mı..a2 ile kullanılıyor mu..tenere 700 de a2 ye uygun mu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar