- Konu Yazar
Diyorlarki 4.5g ye geçin daha hızlı internete girin, sim kartınızı değişin, hatta tahahüt verirseniz dahada makbule geçer,
ben bundan şunu anlıyorum, devlet babaya biz kamyon kamyon frekans bedeli ödedik, bunuda sizden bi şekilde almalıyız,
gel gelelim kota paketleri? bu paketler aylık paketlere bak 1gb 2gb 4gb 8gb
)
yani daha hızlı gir internete daha hızlı veriyi daha kısa sürede indir kotan çok daha hızlı bitsinki
yeni paketlerle daha hızlı paraları cukka yapalım diyorlar.
bunlar benim adsl kullanımım hani bu aralarda download da yapmadım esasen..
8gb pakete aylık 55tl ödememizi istiyor turkcell.
hepsini geçtim, muhakkak 4.5g uyumlu sim kart alınması gerekiyormuş burasıda başka bir hikaye,
normalde simkart içersinde hat tanımlama numarası, hatta yeni teknoloji ile artık simkart olayıda kaldırılarak telefona gömülü hale getirilmesi planlanıyor, yani burada simkart değiştirme konusundada bir numara var.
simkart lar yapısı gereği küçük bir eprom taşır içersinde
seri numarası ICCID
ulursal arası tanımlama kodu IMSI
güvenlik ve şifre bilgisi, pin puk,
ve küçük birde depolama alanı bulunur, 1Mb dan az.
yani simkartın aslında, santralle münasebesi tanımlama numaralarını göndermekden ibaret, aslında göndermezde, yazılım okur radiyo modemden bunu kodlayarak iletir. peki öyleyse neden bir simkart değiştirme furyası var..
sanki alt yapı giderlerini böyle ufak gb kotalı paketlerle kullanıcılardan düdükleyelim, bandwith ide devlete,
satalım datacenter alt yapısında kullanılım gibi birşeyler canlanıyor kafamda..
sizler ne dersiniz, ışık hızında internet, ama Kahnı paketleriyle
)
şu whatsapp 'ada helal olsun, sms tekelini kırdı, konuşma tekelinide kırdı sayılır..
hemde artık bedava oldu beş kuruş parada istemiyorlar..
aslında telefonlardaki radyo modeme(wifi bluetooth değil) bir şekilde erişim alt yapısı koysalar
kilitli olmasa, her telefonun kendisi bir hücre haline gelip, bu baz istasyonu gereksinimide arada çıkarılabilir..
ben bundan şunu anlıyorum, devlet babaya biz kamyon kamyon frekans bedeli ödedik, bunuda sizden bi şekilde almalıyız,
gel gelelim kota paketleri? bu paketler aylık paketlere bak 1gb 2gb 4gb 8gb
yani daha hızlı gir internete daha hızlı veriyi daha kısa sürede indir kotan çok daha hızlı bitsinki
yeni paketlerle daha hızlı paraları cukka yapalım diyorlar.
bunlar benim adsl kullanımım hani bu aralarda download da yapmadım esasen..
8gb pakete aylık 55tl ödememizi istiyor turkcell.
hepsini geçtim, muhakkak 4.5g uyumlu sim kart alınması gerekiyormuş burasıda başka bir hikaye,
normalde simkart içersinde hat tanımlama numarası, hatta yeni teknoloji ile artık simkart olayıda kaldırılarak telefona gömülü hale getirilmesi planlanıyor, yani burada simkart değiştirme konusundada bir numara var.
simkart lar yapısı gereği küçük bir eprom taşır içersinde
seri numarası ICCID
ulursal arası tanımlama kodu IMSI
güvenlik ve şifre bilgisi, pin puk,
ve küçük birde depolama alanı bulunur, 1Mb dan az.
yani simkartın aslında, santralle münasebesi tanımlama numaralarını göndermekden ibaret, aslında göndermezde, yazılım okur radiyo modemden bunu kodlayarak iletir. peki öyleyse neden bir simkart değiştirme furyası var..
sanki alt yapı giderlerini böyle ufak gb kotalı paketlerle kullanıcılardan düdükleyelim, bandwith ide devlete,
satalım datacenter alt yapısında kullanılım gibi birşeyler canlanıyor kafamda..
sizler ne dersiniz, ışık hızında internet, ama Kahnı paketleriyle
şu whatsapp 'ada helal olsun, sms tekelini kırdı, konuşma tekelinide kırdı sayılır..
hemde artık bedava oldu beş kuruş parada istemiyorlar..
aslında telefonlardaki radyo modeme(wifi bluetooth değil) bir şekilde erişim alt yapısı koysalar
kilitli olmasa, her telefonun kendisi bir hücre haline gelip, bu baz istasyonu gereksinimide arada çıkarılabilir..
Son düzenleme: