Caberg Stunt kask nasıldır?

aynı kask bende var mat siyah yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum kask çok fazla rüzgar alıyor ama ses çok almıyor malzeme kalitesi iyi camı çok fazla buğu yapıyor

Kask şeklen güzel olsa da bence teknik olarak hatalı, kaskın hava alması demek aynı zamanda ses yapar demek, kışın soğuk olur demek. birde buğ yapıyorsa hiç yanına yaklaşma derim.

buna uygun pinlock bulabilirmiyiz ki nolan n86'nın uyumlu olur mu acaba yada her kaska uyumlu denilen pinlocklar

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Arkadaşlar merhaba. Caberg markasını sharp testinden pek çok modelinin 5 yıldız almasından ötürü takip etmekteydim. Henüz testi yapılmamış olsa da buna güvenerek stunt modelinden bir tane fuardan aldım. Motosikleti uzun kilometreler kullanan biriyim. Uzun yollarda genelde kulak tıkacı kullanırım. Tıkaç olmadan kaskı ilk taktığımda çok çok şiddetli insanı çıldırtacak şekilde bir gürültü olduğunu gördüm. Tıkaç kullanmama rağmen gürültü yine de -özellikle 110-120 km/s hızardan sonra- dayanılmaz bir seviyede olduğundan çok çabuk yoruyordu ki normalde benzin almalar haricinde samsun - bursa, antalya - bursa arası direk gelen biriyim. Önceki kasklarım nolan n84 nolan n86 hatta uygun fiyata aldığım caberg 103 e göre anormal derecede ses var. Kaskı incelediğimde yanlardaki açılıp kapanan hava girişleri haricinde üst kısımda ortada sabit ve kapanamayan bir hava girişi, yine kaskın vizör kasnağının hizasında en altta yine kapanamayan hava açıklıklarının olduğunu gördüm. Vizörün pivot kısmını söktüğümde yine buralarda ek yerlerinin arasında boşluklar olduğunu gördüm. Buraları aldığım siyah silikon ile doldurdum. Tekrar denediğimde kaskın anormal derecede yoğun gürültü alan bir kasktan çok gürültü alan bir kask haline geldiğini gördüm (kulak tıkaçları kullanmama rağmen). Bir de kaskta şöyle bir sorun mevcut ki çene pedinin kumaşı çok ince ve tül gibi olduğundan buradan da hava alıyor ve alın kısmında belirgin baş ağrısına neden oluyor. Dün gidip geldiğimiz Bursa - Bozöyük - Bursa rotasında hava sıcaklığı 9-12 derece civarında seyretti ve nolanda (özellikle n84 86 dan daha iyi) olmayan yoğun bir baş ağrısı ile eve döndüm. Çene pedine ek bir kumaş kesip bir şekilde yapıştırmak gerektiğini düşünüyorum. Bir de kaskın en arkasında ense kısımında da tahliye için havalandırmalar mevcut. Buradan da hava giriyor (ya da çıkıyor). Sürerken kasktaki bütün açıklıklara elimi koyarak gürültünün ve havanın nereden geldiğini anlamaya çalıştım. Buradaki delikleri de kapatacağım. Bu işlemlerden sonra belki biraz katlanılabilir bir kask haline gelebilir. Bu arada kaskın güneş vizörünü çıkaramadım, kırmaktan korktum. Nolanda çekince direk çıkıyordu oysa. İnternette de videosunu ya da yazısını bulamadım. Caberg internet sitesi ilginç bir şekilde mail atarken adresi otomatik büyük harf moduna aldığı için mail adresimi girip onlara da soramadım. Caberg uk facebook sayfasına yazdım onlar da ertesi gün dönüş yapıp mail adresimi istediler ve bilgi göndereceklerini söylediler, henüz bir şey çıkmadı; bekliyorum bakalım. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Bir de dış vizörü çıkarmak için iki vida var; döndürerek açılıyor ve vidaların altında da ayrıca dönen çıkan pul gibi birer parça var. Bu parçalar benim gibi yollarda çeşme başı dere kenarı vb yerlerde kask temizlemek için duran biri için düşüp yuvarlanıp kaybolduğunda çok sorun çıkarabilir. Vizörü çıkarınca vizör hariç elinizde dört küçük parça kalıyor ve ben böyle düşecek kaybolacak yuvarlanacak vb fazladan parçayı sevmiyorum. Bence vizörü çıkardığında sadece vizör olmalı geri takılması gereken. Arkadaşlar; bu kask bence şehir içinde yazın yavaş yavaş gitmek için uygun olabilir ama şehirler arası uzun mesafeler gidecek olanlara kesinlikle önermiyorum. Belki başka modelleri böyle değildir ama bu kask bu anlamda çok çok kötü. Ucuz Caberg 103 bile her yanı açıkta olmasına rağmen daha az gürültü alıyor...

@knnder kaskı almamda bu videonun etkisi oldu. Pazartesi elime geçti. Kayışı gırtlağımı sıkıyor (her şekilde ayarlamayı denedim). Sizde böyle bir sorun olmadı mı?

@knnder kaskı almamda bu videonun etkisi oldu. Pazartesi elime geçti. Kayışı gırtlağımı sıkıyor (her şekilde ayarlamayı denedim). Sizde böyle bir sorun olmadı mı?

ben çenemin durumuna göre kayış uzunluğunu ayarladım o şekilde kullanıyorum gevşetip daraltarak tekrar deneyin

ben çenemin durumuna göre kayış uzunluğunu ayarladım o şekilde kullanıyorum gevşetip daraltarak tekrar deneyin

Yağmurlu havalarda nasıl peki? Cam su alıyor mu? İç kumaşı pek suya dayanıklı gibi görünmüyor. Sanki yazlık kask havası var öyle mi?

aldım bakalım.Nolan n64 vardı.Ondada rüzgar sesi alıyordum.Bunda da alacağım büyük ihtimal o yüzden bakalım nasılmış.

Keşke almasaydınız kask koruma olarak iyidir belki bir şey diyemem ama çok fazla rüzgar alıyor boyun ağrısı uzun yol da baş ağrısı ağız kuruluğu felan yapıyor kışın üşütüyor ve hava alma yerlerinin hareketli kısımları biraz dandik

ben bu kaskı 5 aydır kullanıyorum ,
kullandığım ilk kask
- güvenlik konusunu bilmiyorum , umarım ihtiyaç duymam
- ses yalıtımı kötü , 70 den sonra içerisi fırtına :)
- vizör bence 5 yıldızlı ... harika
- pinlock kesinlikle olmalı , kışın buğu yapıyor.

sevmediğim yönü :
havalandırma kanallarından birinden hava geliyor , uzun kullanımlarda problem yaratıyor , sanki kafama çivi dokunuyor gibi hissediyorum. sebebini çözemedim 3 gün sonra yunanistan yolculuğum var , yine aynı problemi yaşarsam dönüşte kask araştırmasına başlarım.

Keşke almasaydınız kask koruma olarak iyidir belki bir şey diyemem ama çok fazla rüzgar alıyor boyun ağrısı uzun yol da baş ağrısı ağız kuruluğu felan yapıyor kışın üşütüyor ve hava alma yerlerinin hareketli kısımları biraz dandik

O ağız kuruluğu baş ağrısı n64 dede oluyordu başaklava ile çözdüm. Bunun koruması iyi bayağı şeklide güzel.Sesi de deneyelim kulak tıkacı filan kullanıcaz sanırm

alıp pişman olanlardanım bende. Çok terliyorum diye havalandırması iyi bir kask olarak aldım ama aşırı ses alıyor. Kulak tıkacı falan da yetmiyor bir yerden sonra. Bir de çene kısmına doğru sivrilen yapısı itibariyle ön camsız bir naked motor sürüyorsanız 90-100 km'den sonra rüzgar kafanızı sağa sola savuruyor. Aerodinamik yapısı bir acaip

bakalım bakalım

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------

Nolan n64 den sonra bu kask aşırı sessiz geldi.Hatta aşırı memnun kaldım.Kafama tam oTurdu.hava alma konusunda 100 le giderken çok rahattım hava almadı aşırı.Cidden çok memnun kaldım.

Eski konuları hortlatmak pek huyum değildir fakat yeni konu kirliliğindense buraya yazmak istedim . Arkadaşlar dün motoplus'da bu kaskın konusu geçti rüzgarından şikayetçiyim ama sağlam diye biliyorum deyince oradaki çalışan arkadaş sharptan 5 yıldız aldığı falan yok diyince Sharp'ın sitesine girip baktım . Gerçektende bu kaskın testi yok . Bu durum beni çok rahatsız etti . Sonuçta bizi korusun diye takıyoruz ve bu kaskın ne kadar koruyacağı belli değil . Aldığım yerde gayet kurumsal hepimizin bildiği bir yer ama karalama gibi olmasın diye isim vermeyeceğim oradaki arkadaş kendinden çok emin bir şekilde 5 yıldızlı dediği için aldım şuan pişmanım . Sizce bu kask ne kadar korur , değiştirmeye gerek var mıdır ?

Eski konuları hortlatmak pek huyum değildir fakat yeni konu kirliliğindense buraya yazmak istedim . Arkadaşlar dün motoplus'da bu kaskın konusu geçti rüzgarından şikayetçiyim ama sağlam diye biliyorum deyince oradaki çalışan arkadaş sharptan 5 yıldız aldığı falan yok diyince Sharp'ın sitesine girip baktım . Gerçektende bu kaskın testi yok . Bu durum beni çok rahatsız etti . Sonuçta bizi korusun diye takıyoruz ve bu kaskın ne kadar koruyacağı belli değil . Aldığım yerde gayet kurumsal hepimizin bildiği bir yer ama karalama gibi olmasın diye isim vermeyeceğim oradaki arkadaş kendinden çok emin bir şekilde 5 yıldızlı dediği için aldım şuan pişmanım . Sizce bu kask ne kadar korur , değiştirmeye gerek var mıdır ?

kasku kullanıyorum evet testi yok ama sharpın büütn caberg testleri hepsi 5 yıldız.Yani hep iyi kask yapıyor. Birde %100 italyan yapımı bir kask. Uzakdoğuda üretilmiyor. Gönül rahatlığıyla kullan.

bunu değil de caberg ego modelini kullanıyorum. sessiz olduğunu duyduğum için almıştım, bir fark göremedim. bunun dışında beklentilerimi karşıladı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar