- Konu Yazar
Dağdaki terörist Erdoğan'ı indirmek için patlatıyoruz diyor (Cemil Bayık), Şehirde terörden şikayet edende Erdoğan istifa etsin diyor.
O yüzden tayyip istifa etmeli tayyip giderse teroristler bomba patlatmaz hemde halk isyan etmez mutlu son olur.
Peki neden Bu adamı indirmek istiyorlar hiç bunu düşündün mü?
Ya tabi ben bu bakış açısını severim de teröristi muhattap almak yapılan, masaya oturmak, düşüncelerini tartışmak bence yanlış.
Hükümet gitse bu primatlar bitecek mi? hayır. Kim bunlarla masaya oturup al yavrum sana ne istiyorsan der? Kimse demez. Ha bunu yapmaya çalıştılar, Türk düşmanları ile şarkılar söylediler sonuçları belli. Bu kadar aptal olmalarına inanmak istemiyorum
Peki neden Bu adamı indirmek istiyorlar hiç bunu düşündün mü?
Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum, ortada bir hata var açılım diye masaya oturuldu sözler verildi ve karşılıklı olarak tutulmadı, hata masaya oturmaktı hata bunları meclise sokmaktı, fakat demokrasi ülkesinde yaşıyoruz diyoruz ve malesef şeçimde oy alarak baraj aşıldı ve meclise girdiler, siyasi olarak haklarını aramak yerine yine dağda bayırda sokakta hayince hak aramaya devam ettiler, önemli olanda şu saatten sonra meclisteki ve dağdaki o k.pekleride onları destekleyenleri de tek tek ayıklamak hesap sormak lazım, bunun içinde birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız. Yeni sorunlar üretmek yerine çözüm üretmek zorundayız. Sadece sağ duyulu olup mantıkla hareket etmek zorundayız, duygularla yada seçim yaptığımız taraflarla değil.. en azından şuan bunun zamanı değil.
Peki arkadaşlar 3 ay boyunca koalisyon kurulamadı, Neden? Bunu hiç sorguladınız mı? Neden CHP ve MHP birleşmedi? Neden ilk seçimde HDP barajı aşsın diye CHP den oy kaydırıp destekleyenler HDP ile birlik olup hükümet kurmadı? 3 ay boyunca meclis bir kere bile neden toplanmadı? Neden diğer hiç bir parti taşın altına elini koymadı?
Dolar tavan yaptı, esnaf kepenk çekti ve kan ağladı hala daha bunun etkisi sürüyor ve sürecekte.. koyun veya değil bi şekilde %50 seçti ve başa geldi madem demokrasik bir ülkede yaşıyoruz çoğunluk seçti bizde kabulleneceğiz.
Seçim yapıldı buyrun koalisyon kurun denildi biz çekildik denildi nedne kurulmadı? Neden seçmenler kendi partilerine bunu sormadı? 12 yıldır bir istikrar var ve sen bundan şikayetçisin, akp tekrar tek başına iktidar olmasın chp seçmenine pkk ya destek verdirdi oy verdirdi, neden mhp ile koalisyon kurmadın hükümeti kurmadın? Daha düne kadar destek verdiğin adamlar şimdi sokakta bombalar patlatıyor, arkadaşlar hesap sorulacaksa eğer, bunlarında hesabı sorulmalı...!
Şimdilik çıkıyorum iyi akşamlar.. Tekrardan Ölenlere Allahtan Rahmet Ailelerine Sabır diliyorum.
çünkü Cuhurbaskani Tayyip Erdogan hükümeti kurma görevini akpye verdi.Peki arkadaşlar 3 ay boyunca koalisyon kurulamadı, Neden?
Sence?
Mesela pkkya zarar mi veriyor?
Pkknin terör eylemi yapabilmesini mi engelliyor?
Pkklilari hapse mi atiyor?
Ya da daha romantik olalim.
Kürdistanin kurulmasini mi engelledi?
Hepsini geçtim,
Cemil Bayik denilen serefsizin her söyledigine inanacakmiyiz?
Hafizasi zayif arkadaslar için bir kaç ufak not yazayim.
Hem 2000 öncesi seni ilgilendirmiyor mu diyen arkadasa da cevap olur.
Gerçi hala benim dedigim yillarda terör eylemi ariyor herhalde
1999 yilina kadar devlet pkkya karsi büyük bir mücadele verdi.
99 yilinda bir sekilde pkk lideri apo yakalandi ve hapse atildi.
Apo yakalandiktan sonra hatirladigim tek büyük pkk eylemi Mavi çarsi saldirisidir.
DAha sonrasinda apo yargilandi ve idama mahkum edildi.
Bu olay sonrasi 2000 yilinda pkk savasin resmi olarak sona erdigini duyurdu.
2000 yilinda 29 sehit verdik 17 sivil hayatini kaybetti.
Bu da pkk terör saldirilari sonucu degil, pkkya yapilan operasyonlar sonucu oldu.
2001 yilinda tek bir pkk terör eylemi yoktur.
Yine pkkya karsi yapilan operasyonlarda 20 sehit verdik 8 sivil hayatini kaybetti.
2002 yilinda pkk tamamen çekildi. Adini Kadek olarak degistirdi ve silahli mücadelenin tamamen durduruldugunu bildirdi.(Daha sonra Kongra-Gel)
2002 kasim ayinda akp iktidara geldi.
Kürt sorunu ve pkknin tamamen etkisizlestirilmesi konusundaki politikalar sona erdirilip etkisiz ve pasif bir döneme geçildi.
Bu dönem 2004 yilina kadar sürdü.
Bir çok kisi çözüm sürecinin pkknin toparlanma süreci oldugunu söylüyor ama asil toparlanma süreci iste akp iktidarinin uyudugu 2002-2004 arasindaki dönemdir.
2005 de toparlanan terör örgütü adini tekrar Pkk olarak degistirdi ve 2005 nisan ayinda ilk eylemini yapti.
Bakin arkadaslar tekrar yaziyorum.
2000 yilindan, 2005 nisan ayina kadar tek bir eylem yok.
Ama ayakta uyuyan ve hiç bir sey yapmayan bir hükümet var.
Sonra oy avciligi ugruna hiç bir samimiyet içermeyen bir çözüm süreci var.
Eylem olmasin oylar kaçmasin diye pkkya verilmis bilmedigimiz kimbilir ne sözler var.
Bugünkü olaylarin en büyük sebeplerinden bir tanesi bu verilen ve yerine getirilmeyen sözlerdir.
Lafi istedigimiz kadar egip bükelim.
Istedigimiz kadar evirip çevirelim,
pkkya firsat veren akp suçludur.
Sanki memlekette terör yokmus, en önemli sorun bu degilmis gibi duvarda Atatürk tablosu kavgasi yapan,chp
akpnin koltuk degnegi haline gelmis mhp suçludur.
Demokrasinin bir geregi olarak mecliste olmasi gerektigini düsündügümüz ama pkknin resmi sözcülügü disinda bir tavrini görmedigimiz hdp suçludur.
Mevcut meclis toptan suçludur.
Bunlara oy veren bizler de suçluyuz.
Açin artk gözünüzü.
Dik duralim
birlik olalim
geyikleri ile bu devran dönmez.
Herkes fransada yapilan saldirilara protesto eylemine katilan çesitli ülke baskanlari nerde diye soruyor.
Türkiye söz konusu olunca hani nerde dünya liderleri diye soruyor.
Peki sen neredesin?
O liderleri gördügün fotografin arkasinda sokaga çikmis 3.5 milyon fransiz var.
Sen oturdugun yerden ahkam keserken elin oglu küçücük olayda sokaga firliyor, yönetenlerden hesap soruyor.
Ulem takiminiz gol yiyince golü atana mi hesap soruyorsunuz?
Demeyiz.Diyeceğim oki HOLLANDE istifa dermisiniz.