Tekrar soruyorum Yeni başlayacağım?

Selam beyler. Motorsiklet a1 ehliyetimi bugün aldım. yaşım 17. 3000 Tl Param var ama bunun 2500 tlsini motorsiklet alarak kullanacağım
Kalan 500 tl Motora modifiye kask parası felan.
Montum pantolonum var. Motor sürmeyi biliyorum ama onun dışında hiçbirşey bilmiyorum. Mesala yağ balata değiştirmesi felan bana ayda ne kadar masraf çıkartır herşey dahil.
Alacağım motor olarak ybr 125 düşünüyorum . Ama başlangıç olarak hangisini önerirsiniz km'si kaçta olmalı. 5-6 Yıl sürmeyi düşünüyorum
Bilgisi olanlar bana yardımcı olabilirmi?

A1 Ehliyetle sürebileceğim söylendi umarım öyledir ybr 125i süremezsem param boşa gitmiş olacak.
CEVAPLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER
Birde sigorta olarak kaç tl çıkar bana ?

Son düzenleme:
2.500 tl ye 5-6 yıl kullanabileceğin motor sadece bajaj boxer olur ikinci el olarak ama onuda A1 ile kullanamıyorsun. Bir sene daha bekleyip A2 alsaydın keşke

Nasıl yolda bırakır ya japon değilmi bu ybr ? Bunun piyasası bu yani çin malı değilki yolda bıraksın.

O paraya 2000-2005 modelini alabilirsin.yenisini bulmak çok zor.

Madem tekrar soruyorsun
Ben cevap hakkımı 4. sorunda kullanacağım..

Adamlar boxer diyor yahu ybr özellıkle eskı kasa olanları 2 kere km saati çeviren adamlar var el insaf hemen öldürmeyin bu motoru .Kardeşim temiz bulabilirsen kaçırma sürüşü en kolay olan ,konforlu ,titreşimsiz modellerden de biridir ybr parçası vs herseyı her yerde var zaten arka balata 24 lıra çamurluk 30 lıra vs vs düş kal topla yoluna devam et ....

Nasıl yolda bırakır ya japon değilmi bu ybr ? Bunun piyasası bu yani çin malı değilki yolda bıraksın.
Japon olunca yolda birakmiyormu? Helede 10senelik motosikletten bahsedilirken neden bu kadar sasirdin? Kusura bakma ama 2500tl ye opulecek yeri kalmamis YBR alirsin bu piyasada. Lafa bak hele nasil yolda birakirmis,70-80 bin verip africa twin aliyor sanki

Ya arkadaşlar tüm çevremdeki arkadaşlarımda factor 2012 ybrler var. 2500 3000 tl arasında alındı hiç.de sorun cıkarmıyor sizin bilginiz yok galiba Japon çin motoruna göre tabi yolda bırakmaz azarlıyacağına az mantıklı konuş !

Kardeşim bende YBR kullanıyorum 2006 da aldım şu an 160.000 km de sürekli bakarım temiz kullanırım beni hiç üzmedi tamirciye lastik dışında hiç gitmedim halada açtım mı gazı gider tek vidası gevşemedi.Düzgünü bulmak mesele apaçilerden bulduğun ybr sana zarar verir temizini bulmak asıl mesele. Sigortayıda daha dün yaptırdım 222 liraya ama babamın üstüne motor ve sıfır kazası olan bir sürücü seninki biraz daha fazla tutar.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim apaçilerden değilde böyle memurdan felan almayı düşünüyorum 500 tl o yüzdne kendim modifiye yapacagım

modifiye derken anlamadım ? motora göre kardeşim güzel ve temiz bulursan tabiki alabilirsin ama onun dışında biraz zor gibi ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar