AHZ 150 cc ile 200 cc arasında o kadar fark yok düşük cc motorsikletlerde güç değişiklikleri o kadar belirgin değil evet tork begir gücü yüksek sürüş esnasında sana bunu gösteriyor yani dediğim gibi düşük cc motorsikletler güç karaktrisleri bakımından aynı
FİYAT POLİTİKASI DEMİŞSİN AMA EN UYGUN DEMEMİŞSİN ŞU BİR TEK BENMİ HATIRLIYORUM :
CBR 125 2011 YILINDA ÇIKTIĞINDA 5400 TL İDİ
CBR 250 2011 YILINDA 9400 DİE ÖLE HATIRLIYORUM AKLIMDA
Üstadım; daha önce yazdığım bir mesajımı alıntı yapayım. Ne demek istediğim anlaşılır umarım. Saygılar.
Hocam biz motosiklet kötü demiyoruz ki. Aksine benim çok hoşuma gitti. Ve psikolojik sınır olmasa bayiden motosikleti alıp çıkmıştım. Kıyaslayacağımız motosiklet mi var kıyaslamıyoruz? Kusura bakma ama buram buram plastik kokan, rolantide bile ayaklarda titreme olan ve dahası piyasası oturmamış yarını belli olmayan (piyasada edineceği yer açısından) modelin üst sınırı 9bini geçemez. Geçersede satış stratejisi istedikleriyle kalır. Yukarıyı zorlayamaz. Ns serisi neden tuttu? Çünkü kıyas yapılabilecek motosikletleri fiyat olarak baz almadı. Kendi konumuna göre fiyat stratejisi güttü. Sorunlu seriye rağmen bir sonraki ürünlerde satıldı. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Bu motosikletin fiyat ederi 9bin bandında olmalı diyoruz. Eğer sen satıcı isen 20bine sat. Mal senin. Ama alıcı bensem bu motosiklete 9bin üzeri vermeye elim gitmez. Bunun servisi var, ikinci eli var, yedek parça durumu var, hepsini ele aldığınız da bu fiyat bandında farklı modele yönelmek kimseyi gocundurmamalı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------
Ha bu arada abs yi yüksek bi maliyet sanmayın. Birazcık araştırayla ne kadar fark olabileceğini görürsünüz. Abs nin fayda açısından nereye konumlandırılması gerektiğini konunun uzmanlarından dinlemek lazım.
hyosung gibi bir makinanın distribütör yüzünden ne duruma düştüğünü unutmayalım. Servis ağı, Yedek Parça Desteği ve fiyatları,distribütör güvencesi. bütün bunlar alıcı için Fiyat politikasını belirleyen faktörlerdir. Honda cbr 250 ile kıyaslamak bana göre çok tutarsızdır. aradaki 3bin farkı ilerde sana yol su elektrik olarak geri dönerken (yedek parça uygunluğu, servis ağı,ikinci el satışı vs) bajaj rs200 de bunu yakalayabilecek mi daha belli bile değilken bu fiyatı vererek risk almaya değer mi diye kendime hep soruyorum. Tekrar ediyorum. motosiklet kötü demiyorum. Ama bir bütün olarak ele aldığımda bu para verilir mi? Ben veremiyorum. (Psikolojik sınırın üzerinde olmasa o bayiye girdiğimde motosikleti almış çıkmıştım.)
Saygılar.