Lifan 125-5 (Dragon) Cafe Racer

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba, uzun süredir aklımızda olan, hayalini kurduğumuz projemizi gerçerleştiriyoruz.
Yakın arkadaşım Mehmet ile 2 adet sıfır Lifan Dragon 125 alıp parçalarını söküp projeye başladık.

Vakit buldukça proje aşamalarını buradan paylaşacağım, proje yaklaşık 10 gün içerisinde bitmiş olacak.
Aksesuarların elimize geçmesini bekliyoruz.

Proje sonunda kısa film tadında bir video sizleri bekliyor olacak. Her aşamayı fotoğraf ve videolar ile sizlere sunacağız.
Eklemek istediğiniz fikirleriniz ya da görüşleriniz olursa konu altından bizimle paylaşabilirsiniz.

Proje motosikletimiz bu;

GoMEB6.jpg

Motosikletleri bayiden alıp hemen atölyeye götürdük. :)

a2ro52.jpg

İlk işimiz gereksiz parçaları sökmek oldu.

8DRlg1.jpg

Motosikletlerin söküldükten sonraki görünümleri bizde bir heyecan yaratmadı değil. :cherry:

pBJRgo.jpg

D4glM3.jpg

Depoyu elimizle zımparaladık.

m1AGP4.jpg

Detaylı bir şekilde zımpara işlemini bitirdikten sonra astar atma işine giriştik.

GoMvYb.jpg

Astardan sonra depoların görüntüleri.

W13Vn4.jpg

To Be Continued...

Mersin İl Temsilcisi
Tam dudundugum modelden donusum basiamıs.. takipteyim

Sıfır motosiklet alır almaz bu şekilde bir tadilata girmek gerçekten cesaret ister.

Taktir etmemek elde değil. İnşallah Gönlünüze göre olur, sabırsızlıkla takipteyim.:cat:

Bunların ön çatal boyları kaç? Gidon çok aklımı kurcalıyor. bajaj boxer yada mondial masti arasında gelip gidiyorum. Takipteyim hayırlı olsun :)

Arora avangarde egzozu öyle. Çıkma yada bayisine bir bakın hocam sesini begenirseniz

Bunların ön çatal boyları kaç? Gidon çok aklımı kurcalıyor. bajaj boxer yada mondial masti arasında gelip gidiyorum. Takipteyim hayırlı olsun :)

Hiç bir fikrim yok, kontrol ettikten sonra yazarım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:26 ----------

Merhaba, bir kaç gündür yoğunluktan ve yorgunluktan dolayı burada sizinle paylaşımda bulunamadık.
Kaldığımız yerden devam ediyoruz.
:cat:

Astarımız kurudu boya işlemine geçebiliriz.

QZdRBg.jpg

Evet depolarımız kuruduktan sonra ki aldığımız renk bizi yeterince tatmin etti.

qPX4Mq.jpg

Bu halini kesinlikle beğeneceksiniz. :)

bJolDj.jpg

Çamurlukları şimdilik boyamamaya karar verdik, ancak ebatlarını belirledikten sonra üstündeki nikelajın parlaklığını aldık.

0m57nL.jpg

Ön çamurluk.

GorvR3.jpg

Arka çamurluk.

92BVo8.jpg

Jantları tel jant ile değiştirmeyi düşünüyorduk ancak mat halini görmeden karar vermek istemedik. Bu hali hoşumuza gitti, bir süre bu jantları kullanacağız.

5MO87d.jpg

Süspansiyon başlıklarının ve jantın son hali.

JngpAn.jpg

Sele yapımına önce kalıp keserek başladık.

yLOP5N.jpg

Daha sonra kalıbı sünger ile kapladık.

O7XRAA.jpg

Ön süspansiyon kollarını da mat siyaha boyadık, başlıklarını siyah karbon ile kapladık.
Motosikletlerin son durumu bu.

65zZP9.jpg

Selenin fotoğrafını paylaşmıyoruz o da sürpriz olsun. :queen:
Maalesef parçalar elimize hala ulaşmadı, son halini 3-4 gün içerisinde görebileceksiniz.

Bizden ayrılmayın. :bounce:​

Hocam cok guzel olacaga benziyor. Elinize saglik. Benim tek tavsiyem egzoz degisikligi ve gosterge panelini degistirirseniz daha guzel olabilir.

Çorum İl Temsilcisi
Elinize sağlık hocam forum renklenmiş güzel çalışma :) . Başarılarınızın devamını diliyoruz takipteyiz

Hocam cok guzel olacaga benziyor. Elinize saglik. Benim tek tavsiyem egzoz degisikligi ve gosterge panelini degistirirseniz daha guzel olabilir.

Teşekkürler, gösterge, sinyaller, devir göstergesi, stop lambası, hava filtresini değiştireceğiz, parçaların bize ulaşmasını bekliyoruz. Egzozu kesip biçerek farklı birşey yapmayı düşünüyoruz.

Işte buna bayılıyorum ya hayalimde hep bir yerlerde kendi zevkine göre bir motosiklet tasarlamak var (not:daha hiç motosiklet alamadım :D ) böyle gördükçe kendim yapmis gibi seviniyorum elinize emeginize sağlık çok harika makinalar çıkacak ortaya hepimiz hemfikiriz bunda

Forumdan Uzaklaştırıldı
abi ne yaptınız bisan görse geri ister aracı :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar