" 6 yıllık sevgilimi, itibarımı, çevremi, arkadaşlarımı, sosyal medyadaki kimliğimi " ---> Sahip oldukların sadece bunlarsa çok dert etme hepsi telafi edilebilir şeyler .
" Hayatta hiçbir hedefi olmayan, düz bir adama dönüştüm." ---> Aramıza hoş geldin , sadece bu ülkede , içinde 50-60 minyon adam olan çok büyük bir gruba katıldın. Bizden sıkılırsan yapacağın şey basit : Hedef koy ...
"İmkanım olmasına rağmen durdurmadım da kendimi. Her şeyin elimden kayıp gitmesine göz yumdum." ---> İrade zaafiyeti , hedef koyunca ve odaklanınca geçer , bunu da çok dert etme .
" Belki de bıktım, usandım artık. Belki de böyle olması gerekiyor." ---> Evet , bıkabilirsin bu normal bir süre sonra bıkmaktan da bıkabilirsin. Fotosentez yapmaya başlayana kadar sorun yok , rengin biraz yeşile dönerse sıkıntı.
Şaka bir yana gelelim esas meseleye , önce alkol tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçiriyoruz. Sayı ya da sıklık olarak olmasa da % olarak daha hafife yöneliyoruz. Bir kaç hafta motora binmeyelim , kafamız dağınık bu aralar. Çalışıyorsak üç gün kafa izni rica edip ilk gün mala bağlayıp yatıyoruz, ikinci gün yaptığımız hataların pişmanlığını yaşayarak ağlıyoruz. üçüncü gün de elimize kağıt kalem alıp tek tek yazıyoruz bunları ve başlıyoruz içine girmeye sebeplerine inerek bunları yok ediyoruz .
Sonra başlıyoruz yeni çevre yapmaya , airsoft , dalış , dağcılık , atıcılık , vb alet edevat kullanarak , enerji harcayarak , takım ya da ekip halinde yapılan , mental ve fiziksel hazırlıklar gerektiren sporlara bulaşıyoruz. Bunlar bizim hem aklımızın farklı şeylerle meşgul olmasına hem de tatbikinden evvel potansiyel ve mevcut kötü alışkanlıklarımıza (gece uyumama, sigara ve alkol yoğun tüketimi , sürekli iletişim kurma ihtiyacı hissetme , internet bağımlılığı vb) ket vurur. Bir bakmışız bahar gelmiş , metobolizma (bilimseldir bu, kalıtımsal olarak genlerimizde var ) kışı atlatmanın verdiği coşkuyla vutututu yapıyor. Bu arada dalış falan derken gelsin manitalar, hoop Kaş , Bodrum , Marmaris , kafa tertemiz...
Olmadı ;
O zaman dans :cherry: