Hocam deneyimlerin için teşekkür ederim. İyi bir fikir alışverişi oldu. Aslında konu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor:"Ne kadar para o kadar kalite" .Bugün japon motorları da boşuna bu fiyatlarda değiller kanaatimce.Yorum yapan arkadaşlar genel olarak aynı konu üzerinde durmuşlar o yüzden bunu söyleme ihtiyacı duymak istedim; ben Bajajın teknolojisini çok çok beğeniyorum ve yaptıkları işe saygım gerçekten sonsuz. 200 cc motordan 23.5 bg çıkarmak ve bu kadar az yaktırmak böyle bi segmentte büyük iş. Fakat aklıma/aklımıza takılan zaten adamların teknolojisi değil tam tersine işçilik kalitesi

Yani denge sensörü zırıltısı, bazı motorlardaki terleme-yağ kaçırma durumu, yine bazı motorlarda vites geçişlerinden memnun kalmama durumu vs... Bunlar sizlerden ve okulda bu motoru kullanan bi kaç kişiden duyduğum genel yakınmalar bu arada, sizlerin yalancısıyım.
Ha aklıma gelmişken bir de bajaj ın 2. eli kafama çok takılıyor.Zira bundan 10 gün önce çeşme'de bir motor beğenmiştim 2015 pcx çok temiz 1000 km'lerde. şanssızlığıma o 10 gün boyunca sınavlarım vardı. Motor pazartesi ilana konuldu cuma günü ilandan kalkmıştı. Honda peynir ekmek gibi satılıyor her zaman bir alıcısı var ama 2 aydır ilanda olan,beğendiğim ( ki o da çeşmede) Pulsar aşağı yukarı aynı kilometre ve fiyatlarda olmasına rağmen satılamadı. Bir aylık ilan süresi bitti ve yeniden ilana girdi.Benim gibilerin bu yaklaşımı yüzünden olsa gerek
Sonuç olarak hala kararsızım ama pcx almaya yakın gibiyim. Okuduğum için yılda sadece 4-5 o 100 küsür kilometrelik yolu yapacağım onun dışında izmir şehir merkezi içerisindeyim. En kötü ihtimalle bi miktar pcx'imi sürer yetersiz gelirse satar bi pulsar ve ya üzerine koyabilirsem ikinci el yine az kullanılmış MT-125 gibi ufak hacimli vitesli motor alırım diye düşünüyorum. Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Gelişmeleri tekrar yazarım. İyi günler...
İşçilik demişken bir not olarak: Zamanında şu programı canlı izlemiştim. O zaman bile bu üretim hızı bana ütopik gelmişti. 1 dakikada 1 motorsiklet! Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
https://www.youtube.com/watch?v=1aN3hwKFMGo
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:54 ----------
Hocam anladığım kadarıyla pulsar 200ns kullanıcısısınız. Cevabınız beni biraz şaşırttı. Neden pcx dediniz biraz daha açabilir misiniz?