Selam arkadaşlar A2 ehliyetimi alalı 2 hafta falan oldu, gerekli eğitimlerimi alıp motosiklet almayı düşünüyorum inşallah... Benim sormak istediğim şu, forumda bir kaç kaza haberini okudum ister istemez bir korku sardı tabi, KTM duke 390 ile başlamayı düşünüyordum, bu haberlerden sonra vazgeçip Yahama Ybr 125 ile başlamayı kafaya koydum; ancak Suzuki İnazuma bayadır takip ettiğim bir motor, videolarını falan sıkça izliyorum hantal olduğu ve ağırlığının çok olduğunu söylüyor herkes ve sahibinden'de ikinci el inazumalar 6 aydır falan ilanda ve fiyatları da gayet makul aslında alan fala mı yok anlamadım. Benim boyum 183 cm kilo 87 bu motor başlangıç için gerekli eğitimlerimi aldıktan sonra nasıl olur ve tabi kesin cevabı olmaz ama değiştirmeye kalktığımızda elden çıkarabailir miyiz? Bir de 5 litre falan yakıyor demişler o kadar yakıyor mu acaba teşekkürler
5 litre yakmaz yahu ne yaptınız

Benim ortalamam 4 litre civarı.Yol boş olursa 130-140 civarı da gidiyorum.Ona rağmen böyle.Ama az yaktığı da söylenemez tabiki.
Kış dönemi geldiği için motor satışları iyice yavaşlaması normal.Başka motorlara da baksan öyle ilanlar eminim ki göreceksin.Satma konusunda sıkıntı yaşayacağımı inazuma için hiç düşünmüyorum.
Yamaha ybr 125 ile başlamayı kafaya koydum demişsin, ama yine de cüsseli motorlar daha cezbedici senin için herhalde.Ama emin ol cüsseli motora sahip olup düşüp rezil olmaktansa daha küçük motorlarla başlamak her yönden seni rahatlatacaktır.Inazumayla düşersen zaten maddiyat konusunda seni baya yakar.Kendi üzerinde oluşacak hasarlar tabiki artacaktır.Sonuçta kuru ağırlığı 183 kilo olan bir motordan bahsediyoruz.Allah hepimizi kaza yapmaktan korusun.
Ve ilk motorun hata kaldırabilir bir motor olmalı.
Ybr ile başla 15000-20000 km yol yapıp trafikte iyice tecrübelendikten sonra zaten daha iyi motorlar alırsın.Kendine çok güvenip direk 600'lük makinelerle başlayan arkadaşlar da var bu forumda.Karar senin tabiki .