Kawasaki Kawasaki Versys Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaslar merhaba, su an cbr 600f 2011 kullaniyorum, motorumdan memnunum ancak artcili gezilere daha rahat cikabilmek adina baska bir motor bakiyorum, tenere, nc750 ve tracer denedim begenmesim hicbirini su an aklimda versys var ama daha deneme sansim olmadi, onceki motorumda fazer 6 idi. biraz kivrak , atik ve rahat olsun istiyorum, sizce uygunmudur kle 650 versys? bu arada 2013-2014model dusunuyorum yeni kasasini sevmedim.

Birkaç yüz kilometre Fazer6 kullandım ve Versys'ime şükrettim. 100000km yi Fazer ile deviren kuzenim de bu süre zarfında Versys'i almıştı ve inince ilk söyledikleri:
"Hacı bu gidiyormuş yaa ve ne rahat ben kütükte oturuyormuşum" oldu.

Max hızı vs bir Fazer olamaz ama rüzgarı kesişi oturma rahatlığı vs kesinlikle çok daha iyi.
Artçı konusuna girmiyorum bile zaten Fazer'dan sonra mest olacaktır. Nerden biliyorsun dersen onu da denedik :cherry:

peki eski kasalar arasinda bi fark varmi tork hp frenler amortisor vs olarak, 2010 modelle 2013 model aynimi.

2010 ve 2013 model aynı model olan 2. jenerasyondur. aralarında renk farkı hari. fark yok.

Hep Versys'i eşşek arısına benzetirdim. Karbonfiber folyodan eşşek arısı :)

20150730_201655.jpg

20150730_201645.jpg

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar.
Sitede yeniyim. Uzun zaman chopper ve scooterdan sonra artık bi versys zamanı diye düşündüm. Bu konuda Yardımlarınızı bekliyorum.
Öncelikle kafam karma karışık şimdilik aklıma takılanları karışık bi şekilde sormak istiyorum.

1. 2011 absli bi versys alırken şuna dikkat et dediğiniz öncelikli birşey var mı?
2. Konya Kawasaki servisleri hakkında daha önce yolu düşmüş bilgisi olan var mı?
3. 2011 model mk2 için titreşim ne derece bir sorundur.
4. Versys için orta sehpa montajı hiç mi yapılamıyor?
5. Lastik konusunda duyduğunuz değilde kullandığınız ve memnun olduğunuz özellikle bi model var mı?

Şimdilik aklıma bunlar geliyor. Durum acil aslında yardımcı olacak tecrübeli arkadaşlar olursa memnun olurum.

1. çok belirli bildiğim bir şeyi yok genel 2. el kontrolleri yapın derim
3. titreşim olarak 2 silindirin titreşimine sahip. özetle titriyor ama ben miktarını sorun etmiyorum.
4. yapılabiliyor. sw motech 2014'te çıkarttı.
5. Michelin Pilot Road kullandım ama bu çok iyidir diyemem bir sonraki lastikte Pirelli MT60 RS denemeyi planlıyorum. Yapısı gereği patika sürüşlerinde iyi olmasını bekliyorum.

https://www.facebook.com/cemogaraj/videos/vb.827937797320465/839505109497067" data-width="651">

Arkadaşlar bende ilk defa enduro ya geçiyorum ve o herkesde olan kararsızlık bende de var. Bi çok konu açıklığa kavuşmuş burada. Merak ettiğim yakıt durumu nasıl. Transalp almayı planlıyorum lakin herkes yakıt diyor. Versys için durum nedir. Birde anladığım kadarıyla şu titreşim sorunu zamanla hafifliyormuş. lakin hafifliyor ama rahatsızlık veriyor mu halen. Benim çok fazla arazi ile işim yok uzun yol yapmak için alıyorum motoru. Tavsiye eder misiniz. Benim yaşadığım bu kararsızlığı sizlerinde bir çoğu diğer markalar ile yaşamıştır. Var mı birader ben aldım ama....... diyeceğiniz bişeyler. Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar bende ilk defa enduro ya geçiyorum ve o herkesde olan kararsızlık bende de var. Bi çok konu açıklığa kavuşmuş burada. Merak ettiğim yakıt durumu nasıl. Transalp almayı planlıyorum lakin herkes yakıt diyor. Versys için durum nedir. Birde anladığım kadarıyla şu titreşim sorunu zamanla hafifliyormuş. lakin hafifliyor ama rahatsızlık veriyor mu halen. Benim çok fazla arazi ile işim yok uzun yol yapmak için alıyorum motoru. Tavsiye eder misiniz. Benim yaşadığım bu kararsızlığı sizlerinde bir çoğu diğer markalar ile yaşamıştır. Var mı birader ben aldım ama....... diyeceğiniz bişeyler. Şimdiden teşekkür ederim.

şimdi 7000 km deyim. titreşim ve sarsıntı kayboldu. 4,5 - 5 lt/100 km arası yakıyor. 4-5 gün önce 600 km li bir rotayı bir günde yaptım. arabada da olsam o kadar yorulurdum. aşırı bir yorgunluk olmadı. memnunum..

Merak ettiğim bir diğer hususta, ikinci el satışlarında eski kasadan çok yeni kasa satışı var. 1 yaşında bile olmayan bir sürü motor var satışta. Bilmediğimiz birşey mi var acaba..

Bunun bilinen bir sebebi var mı? Kararımı verdim alacağım makina versys olacak ama eski mi yoksa yeni kasa mı tercih etmeliyim?

İnşallah versysimi alır almaz takacağım ilk parça bu olacak.. Bir gaga ile tipten baya kurtarıyor :)
Kapar-20120815-01488.jpg

IMG_4002-3.jpg

DSC_0242_resize-2.jpg

Arkadaşlar satışta hep 2015 versys olmasının sebebi şu. Herkes fuar sonrası motoru alırken euro 2,7 civarındaydı. Şuanda 3,4tl civarı. Sıfır motor alanlar aldığı fiyatın üstünden satarak kar etmek için satıyorlar. Yani motoru 6 ay önce alanlar kur farkından 5-6 bin tl fark ettiler. Bende de 2015 versys var ama şimdilik satmayacağım memnunum. Titreşim filan da yok. Yakıtı da ortalama 5 lt. Transalp alırsanız bir motor parası da yakıta gider.

Merhaba arkadaşlar.

Birkaç hafta önce Versys edindim hayırlısıyla.
Şimdi birkaç sorum olacak.

Öncelikle sürüş sırasında herhangi bir viteste sabit gidişte kaç devirle gidiyorsunuz?
(Sorumun sebebi şu: scooter sonrası kullandığınızda 3000-3500 devirde bile ses fazla gibi geliyor. Ama bunun aldındada olamaz yani siz nasıl kullanıyorsunuz?)

Özellikle 2. viteste 4500 devirlerde rahatsız edici bir titreşim var özellikle şundan olabilir dediğiniz bişey var mı

titreşimden kastınız plastik aksam zırıltısı gibi bir şey mi? bu zırıltı oluyor ve eğer bundan bahsediyorsak çözümü basit :) hangi jenerasyon aldınız? Hayırlı olsun tabi :)

Merhaba arkadaşlar.

Birkaç hafta önce Versys edindim hayırlısıyla.
Şimdi birkaç sorum olacak.

Öncelikle sürüş sırasında herhangi bir viteste sabit gidişte kaç devirle gidiyorsunuz?
(Sorumun sebebi şu: scooter sonrası kullandığınızda 3000-3500 devirde bile ses fazla gibi geliyor. Ama bunun aldındada olamaz yani siz nasıl kullanıyorsunuz?)

Özellikle 2. viteste 4500 devirlerde rahatsız edici bir titreşim var özellikle şundan olabilir dediğiniz bişey var mı

Hayırlı olsun.

Genel bir bilgi olarak söylemek gerekirse yeterli performans ve gerektiğinde yeterli kompresyonu bir arada sağlamak açısından motorun maximum devir sayısının yaklaşık yarısı civarlarında bir devirde sürmek gerekir. Ben genelde 5 - 6 bin devirde kullanıyorum.

Titreşim olayına gelirsek evet titreşim var ancak uzun yolda rahatsız edecek kadar değil. 2014 model kullanıcısıyım. 1 ayda 15 bin km yol yaptım artçılı. Günde 850 km yol yaptığım oldu. Titreşimden bir rahatsızlığım olmadı.

Cümleten merhaba,
Versys 650 alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Tecrübeli arkadaşlara zincir temizliği hakkında soru sormak istiyorum. Lastiği kaldırmak için orta sehpa taktıran var mı? Varsa nerede taktırdığını paylaşabilir mi?
Arka stand alan var ise hangi marka aldığını söyleyebilir mi? Bir tane denedim ve kuyruğa takıldığı için alamadım.
Yardımlarınız için teşekkürler. Kazasız belasız sürüşler.

Irf motor Irfan abi versys için orta sehpa dizayn etti. Kuvvetli ihtimal satışa hazırdır. Kendisi ile irtibata geçebilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar