Ybr'ye Araba Yağı Koydum

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Arabamdan artan 10-40 yarı sentetik yağı motosikletime koydum. Sadece zararı debriyaj kaydırması yapabiliyomuş, olsun zaten yavaş kullanan birisiyim. Bazı arkadaşlar diyecek arabanın devriyle motorun devri aynı mı falan diye, motosikleti çok sakin kullanırım, arabamda daha fazla devir çeviriyodum desem yanlış olmaz. Bi kısım da diyecek ki arabanın motor sıcaklığıyla motosiklet aynı mı diye, motorumla en fazla 10-15 km yol gidiyorum sakin sakin, yağ ısınsa ne kadar ısıncak anca bi araba kadar.

Madem bu kadar eminsiniz, bu kadar bilgilisiniz konuyu neden açtınız :silent:

Bence araba yağı motosiklete konulmaz meselesi israilin oyunu :cherry: Castrol Magnatec 10W-40 yarı sentetik yağı, Cg 210cc motoruma koydum çok güzel oldu. Debriyaj hiç kaçırmıyo. Hatta 8500 devirde 65km hıza kadar çıkabilen 2. vitesimle farkında olmadan hafif yokuş yukarı kalkış yaptım dün. Kesinlikle debriyajda kaçırma yapmıyo Castrol Magnatec yağ. Eskiden de Elf 10W-40 yarı sentetik kullanırdım , o da araba yağıydı o da fiyatına göre çok iyiydi. Yağı 1000km'de bir değiştiriyorum o yüzden yağın ucuzu pahalısı olmaz diye düşünüyorum. Bilindik markaları alıyorum ama.

Umarim harcamaktan kactigin 10 15 lira ileride katlanarak donmez.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İşi gücü olan bu mesajı okumasın kötü espri içerir

az koy ybr al dedik sen araba koymuşsun :santa:

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Madem bu kadar eminsiniz, bu kadar bilgilisiniz konuyu neden açtınız :silent:
Evet eminim, fakat Bilgiliyim dediğimi hatırlamıyorum!.
Şunun için açtım, yüksek devir çeviren pahalı motorlar hariç küçük motorlar için pahalı yağ koymanın gereksizliğini anlatmak için. Ve gelen yorumları görmek istedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:04 ----------

Umarim harcamaktan kactigin 10 15 lira ileride katlanarak donmez.

Harcamaktan kaçtığım 10-15 lira değil bu, çok olsa bidahaki yağ değişiminde arabada kullanırdım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:11

Son düzenleme:
başlığın içinde yağ kelimesi geçmediği için girdim. ney neye nasıl konmuş görmek istedim :)

Ayçiçek yağı niye koymadınız?
Olmaz diyorsunuz di mi..
Otomobil yağı da motora olmaz.
Çalışma sıcaklığı, devir, ve yağlama sistemleri farklıdır..
Gres yağının bile 3-4 çeşidi var.
10 numara yağı adamlar mazot diye dolduruyor depoya bişey olmaz diyo.. Sonra nooluyo? Yolda giderken güm.. Ne motor kalıyor ne otobus..
Olmaz.. Koymayın..

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Kimseye araba yağı koyun demiyorum, fakat şunu iddia ediyorum benim kullanımımla benim motoruma araba yağından kaynaklı hiç bir arıza olmadı olmayacak da. Ayrıca 10 numara yağ mazot diye doldurulmaz, mazota alternatif olarak mazota karıştırılarak kullanılır ve yeni nesil motorlara olmaz eski karadüzen tabir edilen motorlarda olur. 10 numara yağın motora elbet zararı vardır, fakat bu zarar uzun vadededir, bi hesaplama yapınca uzun yıllar sonucu edilen kar 2 defa motor yaptıracak paralara tekabül edebilir.

Geçen ay uzun yol dönüşü yağımın eksik olduğunu farkettim yolda iki üç tane petrole sordum ama nafile hiç motosiklet yağı yoktu. Yağsız gitmektense araba yağı koydum castrol 10w40. Bir hafta içinde yağ yarım litre kadar eksildi eğer daha yeni koydum deyip kontrol etmesem sonuç çok kötü olabilirdi. Sonra motoru açtırmayı düşünürken komple yağı değiştireyim dedim bu sefer yine castrol 10w40 ama motosiklet yağı koydum şuan 1000 km oldu gözle görülür bir eksikme yok. O yüzden bence araba yağı koydum bişey olmadı hatta daha iyi oldu deyip de insanların aklına bu şekilde sokmayın derim. Sizin motorunuza özgü bişey olabilir ha belki bu da benim motoruma özgüdür. Ama sonuçta bi kişinin canı bu yüzden fena yanabilir.

Benim çinli motor eksik yağla bile arıza vermiyo siz araba yağı konulmaz diyosunuz :cherry:

Benim çinli motor eksik yağla bile arıza vermiyo siz araba yağı konulmaz diyosunuz :cherry:

Usta bu forumda en çok sözlerine itbar ettiğim özellikle açtığın konulara bakıp bilgilenmeye çalıştığım kişilerden birisin etme böyle sözler :)

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Geçen ay uzun yol dönüşü yağımın eksik olduğunu farkettim yolda iki üç tane petrole sordum ama nafile hiç motosiklet yağı yoktu. Yağsız gitmektense araba yağı koydum castrol 10w40. Bir hafta içinde yağ yarım litre kadar eksildi eğer daha yeni koydum deyip kontrol etmesem sonuç çok kötü olabilirdi. Sonra motoru açtırmayı düşünürken komple yağı değiştireyim dedim bu sefer yine castrol 10w40 ama motosiklet yağı koydum şuan 1000 km oldu gözle görülür bir eksikme yok. O yüzden bence araba yağı koydum bişey olmadı hatta daha iyi oldu deyip de insanların aklına bu şekilde sokmayın derim. Sizin motorunuza özgü bişey olabilir ha belki bu da benim motoruma özgüdür. Ama sonuçta bi kişinin canı bu yüzden fena yanabilir.

Kimseye önermiyorum, daha iyi oldu da demiyorum, sadece motorum hakkında yaptığım bi eylemi paylaştım, performans egsozu takanlar gibi v.s.
ki zaten başta dedim yüksek devir çeviren motorlara olmaz diye ve sizin motorunuz bu katagoride.

Burası facebook falan olsa biri mengu16 diye sahte hesap açmış trolleme yapıyo dicem yemin ederim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kimseye araba yağı koyun demiyorum, fakat şunu iddia ediyorum benim kullanımımla benim motoruma araba yağından kaynaklı hiç bir arıza olmadı olmayacak da. Ayrıca 10 numara yağ mazot diye doldurulmaz, mazota alternatif olarak mazota karıştırılarak kullanılır ve yeni nesil motorlara olmaz eski karadüzen tabir edilen motorlarda olur. 10 numara yağın motora elbet zararı vardır, fakat bu zarar uzun vadededir, bi hesaplama yapınca uzun yıllar sonucu edilen kar 2 defa motor yaptıracak paralara tekabül edebilir.

araba yağı motor yağı tartışmasına girmek istemiyorum ancak 10 numara yağın çiçek çocuğu olarak gösterilmesine karşıyım

otoyollarda özellikle de "pala dayının yeri" gibi takma isimlere sahip kamyoncu lokantalarının civarlarında bu madde kamyon ve otobüslere açıktan satılır

firmaların denetimsiz bıraktığı veya kaçak çalışan otobüsler bazen şirketin teşviği ile bundan doldurur ve yola çıkar

bu yağ karışımında solvent vardır ve solvent yüksek sıcaklıklı dizel motorlarda daha kolay yanar sonrasını biliyorsunuz...

sadece karadüzen motorlara zarar veriyor demişsiniz işte buna da katılmıyorum

o zaman sadece bunların yanması gerekirdi

29F9B5D0B8CC43418DD96E7D5E505539.jpg

yanan otobüs haberlerine bakarsak hiçbiri "karadüzen" değil ve sigortadan para almak için de kasıtlı olarak yakılmadılar

ülkemiz demiryolu ve havayolu konusuda eksik olduğu için insanlar yolculuklarını uykusuz sorumsuz üstüne depoya ucuz diye bu yağı koyan insanlarla yolculuk yapmak zorundalar

hiçbir karı yolcunun hayatına değişmeyen şirketlerle yolculuk dileğiyle...

Usta bu forumda en çok sözlerine itbar ettiğim özellikle açtığın konulara bakıp bilgilenmeye çalıştığım kişilerden birisin etme böyle sözler :)
Pahalı motorlara araba yağı koy demiyorum kesinlikle. Cg, YBR ve CBF motorlarda yağ filtresi yok, aslında 2000km de bir yağ değişimi yapanlar bile motoruna kötülük ediyor. Litresi 35-40 liralık yağı kullanıp 2000km'de bir yağ değiştireceğine 10-20 liralık yağ kullanıp 1000km'de bir yağ değişimi yapmak çok daha iyidir bence. Pahalı yağ da 1000km kullanımdan sonra ucuz yağla aynı kıvamda ve kirlilikte oluyor.

Hee eğer mecbur kalırsanız patates kızartma yağı bile koyabilirsiniz..

Honda cub'a koymuşlardı, çalıştıydı, sonra 5. kattan aşağı attılar..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar