Ben bu hafta tek başıma 600km yola gideceğim, işin olabildiği kadarını şansa bırakmamak lazım. Yolda kalmamak için gerekli herşeyi aldım.
Hayati olanlar;
Alet edevat takımı, yedek zincir, gaz/debriyaj teli, lastik fitili, lastik köpüğü, pompa, yedek sigorta, bıçak, bant vs. aklıma gelenler. Bunların nasıl kullanıldığını/değiştirildiğini bilmek. Neye ne zaman ihtiyaç olacağı belli olmaz, yukarda saydıklarım YBR gibi bir motor için 50 TL yi geçmez.
Motorun hazırlığı;
Tüm civatalar kontrol edilir, teller, lastik basınçları, yağın durumu, hava filtresi,zincir yağı kontrolleri yapılır, gerekli olan değiştirilir.
Yolda yapılması gerekenler;
Kulak tıkacı takılmalı diye başlıyorum. Diğer herşey halledilir de, rüzgar sesi insanı inanılmaz yoruyor ve rahatsız ediyor. İşitme kaybına sebep olması da cabası. Totonun altına minder gibi birşey alınırsa kıç felcinin önüne geçilebilir.
Yaklaşık 100-150km de bir 5 dk fotoğraf molası vermekte fayda var, bu arada her molada motorun sağını solunu zincirini lastiğini kontrol edin. Bu molalarda bir miktar su içip vücudu susuz bırakmamakta fayda var. Acıkılınca uygun bir yerde durulup yemek yenir de, su önemli. Telefonda usb şarj veya yanınızda taşınabilir şarj istasyonu bulunursa iyi olur.
Bu kendimce yaptığım uzun yol organizem, fikir vermesi açısından. Liste uzatılabilir, kısaltılabilir. Kişinin pimpirikliğine kalmış