- Konu Yazar
Herkese merhaba. Size yaşadığım olaydan bahsetmek isterim.Bir kaç ay önce rüzgar motosikleti devirmişti. Bu olaydan sonra her fren yaptığımda(ön fren) gidonda(ön kısımda) boşluk tarzı bir şeyler hissediyordum.Eskisi kadar güvenli ön fren yapmıyordu motor. Bende servise gittim ve durumu anlattım.Servisteki adam sürmeye tenezzül bile etmeden sıkıntı olmadığı söyledi.Bende isteksizce eve döndüm ve bu olay beni motordan soğuttu.Çünkü her fren yaptığımda birşeyler artık eskisi gibi olmadığından motor beni korkutmaya başlattı.Ramazan ayı ve bu olaydan ötürü yaklaşık bir kaç ay motora binmedim. En sonunda dün sürdüm ve kontrol edip baktığımda sol ön amortisörden yağ aktığını gördüm.Servise gittiğimde de özellikle amortisörün patlamış olabileceğini,kontrol etmesini söylemiştim.Ama hiç bir şey yapmamıştı.(Daha öncede bu servise gösterge su alıyor diye gitmiştim.''Benim yapacak bir şeyim yok'' diye cevap verip hiç bir şey yapmamıştı).
Kayseri'de Bajaj'ın iki servisi var.Yakın olanı az önce bahsettiğim sıkıntı yok diyen,ilgilenmeyen servis. Diğeri 80 km uzakta ve yolları bozuk(patlak amortisörle bu yoldan gidemem herhalde).Ama alternatif nispeten güzel yolu da var ve bu yolda 110 km. Hangi servisi tercih etmeliyim hiç bilmiyorum.
Gidonda boşluk olmasından da şüpheleniyorum.Yoksa amortisörün patlak olması mı bu boşluğun sebebi emin değilim.Tam olarak neyden kaynaklandığını anlayacak kadar tecrübem yok. Ama sıkıntı olduğu kesin.
Benim asıl merak ettiğim şey tüm bunlara sebebi motorun olduğu yerde yan yatması olabilir mi? Ne yapmalıyım ? Cevaplarınızı bekliyorum.
Vakit ayırıp cevap yazacak herkese şimdiden teşekkür ederim.
Kayseri'de Bajaj'ın iki servisi var.Yakın olanı az önce bahsettiğim sıkıntı yok diyen,ilgilenmeyen servis. Diğeri 80 km uzakta ve yolları bozuk(patlak amortisörle bu yoldan gidemem herhalde).Ama alternatif nispeten güzel yolu da var ve bu yolda 110 km. Hangi servisi tercih etmeliyim hiç bilmiyorum.
Gidonda boşluk olmasından da şüpheleniyorum.Yoksa amortisörün patlak olması mı bu boşluğun sebebi emin değilim.Tam olarak neyden kaynaklandığını anlayacak kadar tecrübem yok. Ama sıkıntı olduğu kesin.
Benim asıl merak ettiğim şey tüm bunlara sebebi motorun olduğu yerde yan yatması olabilir mi? Ne yapmalıyım ? Cevaplarınızı bekliyorum.
Vakit ayırıp cevap yazacak herkese şimdiden teşekkür ederim.