@joviden, SL200'de yağ filtresi değişmez, filtre metaldir, sökülüp benzinle yıkanır ve yerine takılır. Filtre karterin bağlı olduğu şanzımanın içinde gizlidir. Yağ değişimlerinde ilk 500 ve sonrasında 1.000 daha sonrasında ise 2.000km'de bir temizlenip yerine takılır.
Filtre bu kapağın altında, kapaktaki 3 somun sökülünce filtreyi sökecek büyük somun çıkar ortaya...
Yağı değişmek için sağ tarafta egzost borusunun altına yatarak görebileceğin, karter altındaki somunu çıkartmak gerekir, bu işlemi dikkatle yapmalısınız ve somun üzerinde bulunan contaya zarar gelmemeli,
Yağ tahliye somununu yerine taktıktan sonra ise yeni yağ dolumu, kickstart kolunun arkasında kalan plastik kapak açılarak yapılır. Bu kapak bir bez yardımı ile elle sökülebilir :
Bujiyi sökmek için önce elle çekerek pipo kısmını çıkartmak gerekir, sonrasında takım çantasında bulunan buji anahtarı yardımı ile buji sökülür. (Bu anahtar yoksa başka bir anahtar ya da standart lokma takımı ile sökmeyi denemeyin, en kısa sürede kendi bujinize uygun buji sökme/takma anahtarından edinin) Yuvaya toz kaçmamasına dikkat edilmelidir, ayrıca motor sıcakken buji ciddi el yakar
Bujiyi takarken önce elle diş kaptırmadan sıkılmalıdır, yuva bir kez diş kaparsa problem olur o nedenle bujiyi önce elle çevirerek "tatlı sert" tam yerine oturtup vidalamalı, sonrasında anahtarla tam sıkmalısınız...
Buji için NGK marka DPR7EA-9 ve değişecekseniz buji piposu için NGK-XD05F modelini öneririm.
Yağ için Motul yarı sentetik 5100, 10W-40, 15W-40 öneriyoruz, ben 5100-15W-50 kullanıyorum, bunların hepsi olur, önemli olan max. (rodajdan sonra) 2.000 km'de bir yağı mutlaka değişmek olmalıdır. Bizim motorların performas ve ömrü için yağ kalitesi çok önemli !
Ayrıca kirleme durumuna göre bakımlarda zinciri de temizlemek zincir ömrü için önemli, bakımsız kalan zincirin 8.000'de koptuğunu gördük, 250-300 km'de bir zincir yağlanmalı, 750-1000 km'de bir temizlenmelidir.
Bunların dışında geçmiş sayfalarda, gevşemesi muhtemel vidaları fotoğraflı olarak anlatmıştım, kendiniz onları da sıkça kontrol edin derim, güvenli sürüşler ...:cat: