Lastik Şişirme Spreyi

Lastik Şişerme Spreyi Her Lastiğe Fayda Eder Mi Baziları Tel Jantlı Lastiklere Olmaz Diyo Bazıları Sadece Dubleks Lastiğe Olur Diyo aLıcam Ama Karar Veremedim Şahsen

Şu spreylerin basıncını nasıl ayarlıycaz acaba bilen varmı? Bi arkadaşımızın 90-90-18 tubeless lastiğine 62 hava basmıştı 1 tüp.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende henüz bu konuyu çözebilmiş değilim takipteyim.

Çantamda ve garaj da bi tane spreyim var ama hiç kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum kolay kolay neden?

Tamir spreyi ardında tortu bırakıyor bu arkada kalan köpük yüzünden lastiğin komple çöp olma ihtimali de oluyor, olmasa da jant ve lastiğin iç yama esnasında kazınarak temizlenmesi ve tortunun çıkartılması gerekiyor. Balansı bozabiliyor. Köpük dağ tepe başında çaresiz kalınca kullanılması gereken bir şey. Geniş deliklerde tutmayabiliyor, delikten kaçırabiliyor vs. vs.

Onun yerine fitil en ideal çözüm. Köpük yerine bir adet fitil takımı portatif hava pompası daha garantili iş çıkaracaktır.

Son düzenleme:
Çantamda ve garaj da bi tane spreyim var ama hiç kullanmadım kullanmayı da düşünmüyorum kolay kolay neden?

Tamir spreyi ardında tortu bırakıyor bu arkada kalan köpük yüzünden lastiğin komple çöp olma ihtimali de oluyor, olmasa da jant ve lastiğin iç yama esnasında kazınarak çıkartılması gerekiyor. Balansı bozabiliyor. Köpük dağ tepe başında çaresiz kalınca kullanılması gereken bir şey. Geniş deliklerde tutmayabiliyor, delikten kaçırabiliyor vs. vs.

Onun yerine fitil en ideal çözüm. Köpük yerine bir adet fitil takımı portatif hava pompası daha garantili iş çıkaracaktır.

Fitil lastiği sökmeden mi kullanılıyor?

Fitil iç lastikli tekerkeklerde kullanilamaz...
Speylerin bazilari ic lastiklilerde kullanilabilir...

Fitil lastiği sökmeden mi kullanılıyor?

Evet gayet basit yapması güçlü kuvvetli bi adam için 30 saniye sürmez fitili hazırlayıp takıp çıkarması.

Az önce youtube da dolaşırken şöyle iki video buldum her ne kadar bu arkadaş ilk sprey videosunda hata yapsa da (Önce lastiğin havasını indirmeliydi ve sibobu yukarı poziyona getirip köpüğün lastiğin içinde iki yana doğru aşağı doğru akmasını sağlamalıydı.) yine de ikinci videoda ki lastikçi kullanılan sprey yüzünden lastiğin çöp olduğunu belirtiyor.

Tüp spreyleri kullanmayıda bilmek lazım ve aslında balansı bozmazlar kendi başlarına

Tüpün 60 hava basması da zor genel olarak hepsi 20ps hava basabiliyorlar 20 35 arası bir değer alabilirsiniz tek tüpten

Birde şöyle bir konu var
katı köpükleşen ve sıvı halde kalıp hava ile temasta katılaşmaya başlayan
Tüpü lastiğe boşalttığınızda lastiğin içini katı olan komple dolduruyor ama lastik çöp oluyor ve ja ttan sökmek ap ayrı bir dert
Sıvı halde kalan köpüğü sıkarsanız lastiği bir şekilde çevirebilmeniz gerekiyor sonrasında çünkü delik yukarda kaldıysa o süre zarfında hava kaçırmaya devam ediyor ama çevirirseniz delik tıkanıyor ve ilk anda biraz dışarı kaçırabiliyor ufak olsada ama oradaki işini görüyor sonrasında

Ben uzun yola çıkmadan 1 tüpü 2 lastiğe de boşaltıyorum şahsen sıvı halde kalmasının avantajıda balans bozmaması ve belli bir bozukluğa kadar balansı düzeltirde lastik içinde konum değiştirebilme özelliği sayesinde

Ama yinede yanınızda bir fitil takımı olması önemlidir bu işlem delik büyükse size benzinliğe kadar yetecek şişknliği sağlar en azından

Gecenlerde lastik patladı lastiğe mermer parçası girmişti.bir tane köpüklü sprey aldım 10km kadar götürdü.he bide orta ayağa almanız lazım üstünde basınç olmaması gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar