Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aynen böyle işte. Sadece arka fren motoru durduramaz. Sadece ön fren ise, ağırlık aktarımı yapılmadığından denge problemi yaşatır. Sadece ön fren ya da sadece arka fren ile durabilseydik, sadece o freni koyarlardı zaten.
Aynen oyle degil iste once on fren sonra hemen arka fren.birde on freni kullanma diyen arkadaslar var ya onlara zaten soyleyecek laf yok.birde motordan motora fark eder diyenler var ki pes yani
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:25 ----------
İlk olarak ön freni sık, yaşayacağın o güzel tecrübeye göre son kararı sen verirsin :thumleft:
Siz hangi freni kullaniyorsunuz hocam aydinlatin bizi.forumu laf sokma milletle dalga gecme platformu olarak kullanacaginiza paylasin bilginizi bizde istifade edelim
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:28 ----------
adamın dediğinin neyi yanlış,babamın oğlu değil ki? ön fren kullanınca yere yapıştım daha ne söyleyim, adam süper sportlar için ön fren daha çok kullanılır, 150-162 CC gibi motorlarda daha çok arka fren kullanmalısın diyor, ben virajda kaza yaptım, ön fren kullanınca dengem bozuldu, bir daha ön fren yapınca motorla yere yapıştım..arka fren kullansaydım belki denge bozulmayacaktı, ön freni ilk yaptığımda ön lastik 8 çizdi resmen, sonrakinde sadece ön fren yaptım, bu sefer motor dağıldı gitti..ayrıca sağolasın interneti kullanıyor herkes de cahil vs diye laf atmanı gerektiriyor mu? çocuk değiliz heralde neye inanacağımızı biliyoruz Allaha şükür.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:13 ----------
yorumunda internet falan var, araştırmıyorlar diyorsun da sen de bizim yorumları okumuyosun, durmak için düşük süratte ön fren kullanılsın kullanılmasın demiyor kimse, yorumumda da bahsettim genelde hatta %98 ön fren kullandım şimdiye kadar, ben ön freni kullandığımda hafif viraj hafif eğimli yoldu, ani durumda ön fren kullanımına bağlı olarak kaza yaptığımı düşünüyorum, motor ustasının bana yalan borcu yok, yalan söylemesini gerektirir bir durumda yok, cahil herif falan diye hakaret etmeye gerek var mı?
Sen freni kullanmayi bilmiyorsun o zaman dostum.elini yeterince hassas alistirmamissin ya da heyecanlanip fazla sikiyorsun ve tekeri kitliyorsin.senin yaptigin yanlis isin dogrusunu degistirmez.ve evet tekrar soyluyorum durmak icin arka freni kullan bosver on freni diyen adam cahil degil kara cahildir