Neden motosiklet kullanıcılarına pilot denir?

Böyle bir tanım yok ki :silent: Yarışlarda araç kullanan kişilere "pilot" denir ve CC ile hiçbir alakası yoktur. Tahminimce pilot kelimesinin; olaya tam anlamıyla hakim olan, kontrolü altında tutan kişi gibi bir anlama gelmesinden böyle bir yakıştırma yapılır.

Motosikleti
Rsv4+D250
birisi bana motosiklet pilotu derse yadırgamam sevinirim teşekkür ederim güzel benzetmeyimiş açıkcası

Genel olarak tüm yarış aracı kullanıcılarına pilot diyorlar. Lakin ben 125'lik motorumla sokakta giderken biri bana pilot dese ters ters bakarım :)

Ek olarak;
Gemi sürene kaptan,
Uçak sürene kaptan pilot denir,,,

Yer uçağına binen adam mecburen pilot oluyor :flower: :queen: :thumleft:

Geçen gün mahallede duvarda gördüğüm yazı geldi aklıma '' mahallemizin pilotu çok, havaalanı yok '' :queen:

Pilotunuz konuşuyor:

https://www.youtube.com/watch?v=BvP-3RDOzR4

aynen katılıyorum arkadaşa :)

Bir Sorum var 18 yaşında ve 01.01.2016 tarihinde 250cc bir motor ehliyeti alamıyormuyuz? motora başlıcak olan illaki A1 ehliyeti alıp 2sene sürüp ondan sonramı a2 alıcak:silent:

Tam açıklaması şöyle arkadaşlar; Kaptan aracı kullanan ve araç üzerinde tam mesul kişidir. Pilot aslında gidilecek yeri, navigasyonu, genel işleyişi takip eden ikinci kişidir. Aslında otobüslerde kaptan pilot aynı kişi olduğundan öyle denir. Yani aracta tek kişi varsa ikisi beraber kullanılır. Yada direkt pilot yada sadece kaptan denir.:cat:

Niyeyse açıklamak geldi içimden.:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar