Herkese iyi akşamlar,
Pulsarımı yaklaşık 2000 km önce 8200de ikinci el olarak aldım.
10.000 bakımını beklemeden 9200'de bakıma verdim. Bakımda ön arka fren balataları, hafa filtresi, yağı değiştirildi ve radyatör suyu kontrol edildi. toplamda da 200 TL istendi. Ücretin içinde sıkılan temizleme spreyine yazılan 10-20 TL gibi bir para da vardı (listede). Biraz fazla olduğunun farkında olarak ödedim. Buraya kadar problem yok. Motoru servisten alıp eve geldim ve daha önce olmayan bir zınlama/vınlama sesi geliyordu ilk etapta nerden olduğunu anlamadım sonra farkettim ki arka frene basınca ses azalıyor. İnternete girdim baktım arka balata değiştiğinde bu şekilde ses olur normaldir bikaç yüz km sonra geçer deniliyordu. Ertesi gün arkadaşımla toplamda 250 kmlik yol yaptık ve ses halen vardı. Servise götürdüm ve resmen daha dinlemeden "ondan bişey olmaz bikaç güne geçer" diyerek başlarından savar bir cevap verdiler. Sonuçta servis bu şekilde kendinden emin konuşuyorsa böyledir heralde dedim ve cevabı kabul ettim biraz daha kullandım motoru. Bu arada internette balataya pislik kaçmış olabileceği yazıyordu motoru yıkattım arka diske özellikle tazyikli su tutturdum. Sonuç aynı motor pırıl pırıl heryerine tazyik işledi ama hala ses var. Geçmedi normal mi hala böyle olması diye 150 km sonra bir daha gittim durumu anlattım arka balataya sprey sıktılar lütfedip. Eve kadar idare etti evde yine ses. ev yolum da 10 km.
Bakımın üstünden 700 km geçtikten sonra (3. kez) hala geçmediğinden servise götürdüm. bu sefer biraz ısrarcı olarak bakın arka frenle ilgili bu iş siz bence balata değişimi için diski çıkardığınızda bir şeyleri birbirine sürtecek şekilde taktınız yanlışlıkla bu sürtme sesi bundan geliyor bence dedim. Daha motora uzaktan bakarak bu kesinlikle arka mil arızası garantiden mil isteyelim dediler. Bunun üstüne arka mil ile fren pedalının bağını sordum "kendini kasar ondan yapar dediler" peki o zaman değiştirelim garantiden dedim ve 2 haftaya yakın parça bekledim. Mil geldi takıldı ses kesilmiş gibiydi (temizleme spreyi de sıktılar değiştirince) eve geldim motoru yanaştırırken inceden yine başladı ses ve ertesi gün kaldığı yerden aynı desibelde devam etti. Birkaç gün öyle kullanmak zorunda kaldım ve ardından geçtiğimiz cuma yine götürdüm. Bakın bu mil de değişti sizden ricam şu arka fren tertibatını bir sökün lütfen ben eminim ki ondan kaynaklanıyor dedim. Tamam dediler. Akşam motoru almaya gittim sorun neymiş dedim. Balataya pislik kaçmış dediler temizledik zincir ayarı yaptık sprey sıktık test ettik kesinlikle ses yok artık dediler. Tamam dedim sağolun gerçekten de Cuma günü ses yoktu. Bugün de akşama kadar ses yoktu. Ancak akşam yine başladı sanırım bu sefer spreyi bol sıktılar öncekine göre 2 gün sürdü etkisi. Ancak bu sefer de sıktıkları spreyin ne olduğunu merak ediyorum çünkü ön frenimde resmen tutmuyor WD40 mı sıktılar nedir anlamadım (WD40 kesinlikle disklere sıkılmaz)
Bajaj - Kuralkan, eğer bütün servisleri bu gittiğim servis gibi kalifiye olmayan haldeyse, bıraksın bu işi.
Bu servis kalitesi çin motoruna bile yakışmaz ya ona yakışır ancak derim.
Motordan çok memnunum, Bajaj güzel iş yapmış ama satış sonrası bu kadar kalitesizken ve piyasanın tutmasından şımararak plaka ruhsat ile beraber neredeyse 10 bin liraya isteniyorsa bu motora en azından servis ağı hakkını versin.
Servisin ismini şu anda yazmayacağım.
Haftaya son kez götürüp durumu anlatacağım. Halen bir çözüm bulunamazsa başka bir Bajaj servisini deneyeceğim.
Durumu şikayet edebildiğim en üst mercilere kadar her yere yazacağım.
Motoru alanlara hayırlı olsun, servisinde bu şekilde bir kalifikasyon sorunu var gördüğüm kadarıyla.
Herkesin tekeri düz bassın.
Mart 2014'te yazdıydık bu sorunlar ile karşılaşılacağını ama müşteri yalan söylüyor dediler :mrgreen:
Eğer frenaj gücün azalmış ise WD40 veya muadili ince yağlayıcılardan sıkmışlardır. WD 40 aslında nem uzaklaştırıcı olduğu için ilk etapta fren az tutar ama daha sonra fren gücü yerine gelir. Ama usta sıfatı altında iş yapan lakjsdhfaskjfhasd hıyarlar sana bunu söylemeliler, frene yağ sıktık demeliler, yoksa ayzek gibi seni de 2,80 uzatırlar yolun ortasına.
4 - 5 kere aynı servise gitmeye lüzum yok, servise gitmeye de lüzum yok aslında, büyük motorlara bakan ustalara bir git.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------
Cümleten selamın aleyküm arkadaşlar. Bende şu sıralar Pulsar almak istiyorum.Fakat arkadaşlarım SYM Wolf ve Suzuki inazumayı almamı öneriyolar.
Daha önce YBR 125,Mondial MH drift gibi motorları toplamda 100.000 km kadar kullandım.Özelliklede MH drift hiç yolda bırakmadı. Mersin-Konya arası olsun Mersin-Adana,Mersin-Kayseri olsun uzun yolda dahi kullandım.Çin almayın demelerine ragmen MH drift benim çok kahrımı çekti.
Pulsarı yaklaşık 2 haftadır araştırıyorum. Canlı olarakda gördüm ama test sürüşü yapmadım hiç.
Diyeceğim o ki Pulsar almaya değer bi motor mudur ? Verdigimiz paranın hakkını alabilirmiyim sizce ? Wolf ve inazuma arasından sizce pulsarı tercih etme nedenim nelerdir ? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..
Çinli drift kadar kahır çekmez bu motor, daha kötüdür demiyorum, ama drfitin yağını dahi eksik koysan yaz günü 500 km gider. Ön fren balatası 2,5 lira, arka 10 lira. Bozulmaz, düzülmez ayar istemez bir motor.
Bu motorda denge sensörü, stop etme, arka fren kilitlenmesi gibiufak fakat mide bulandırıcı sıkıntılar var.
İlla drfit gibi sorunsuz olsun dersen SYM WOLF al, 1-2 hafta uğraşır, sıkıntıları çözerim, kendim adam ederim dersen bu motor da alınır.
SYM'nin parçası çok pahalıdır Pulsara nazaran
SYM daha az yakar, 3 değil 33 buji taksan bile.
SYM daha kalıplı ve yakışıklı duruyor
Her iki motor için koruma, orta sehpa ve arka çanta aparatları İRF tarafından üretiliyor, mevcut ama pahalı.
SYM ilerde masraf açarsa, kaç paraya toplanır, acaba toplanabilir mi? bunları düşün taşın ona göre motor al.
Pulsar daha yaygın ve parçası daha ucuz.