Ben bu motoru sıfır alıp 5000 km pizza taşıdım. 10 yıldır sadece honda kullanmış bir kurye olarak alırken çok tereddüt ettim, şimdi ise tavsiye ederim, gönül rahatlığıyla bu motoru alabilirsiniz. Sorun çıkarmaz, yolda bırakmaz, saçma sapan arızaları yoktur.
İzlenimlerimi yazıyorum:
Orjinal lastiklerinden hiç şikayetim olmadı. Çok süratli kullanmıyorum ama ani frene maruz kalabilecek kadar acemi sürücü olmadığımdan dolayı olabilir diye düşünüyorum. Yani yaklaşık 500 bin km lik kuryelik hayatımda sadece 1 kere hafif kaza yapmış birisi olarak ani frene maruz kalmamanın en büyük tecrübe ve ustalık olduğunu söyleyebilirim. Bu durumu da aşırı dikkat ve temkinli olmaya bağlıyorum. Bu nedenle bir şikayetim olmadı lastiklerden.
Yakıt olarak net bir değer yazamam çünkü son 5 yıldır benzine para verdiğimi pek hatırlamıyorum. Hep şirket ödüyor bu benzin parasını, ölçümleme yapabilmem için odometre olması gerekir ki bu motorun en büyük eksiğidir bence. çünkü ben çok unutuyorum ve yhakıtı önemsemiyorum. 20 lira benzin (4.60 tl) ile 140 km yapıyordum.
Hızlanma konusunda bir şikayetim yok, cbf ile aynı değerlere sahip. Fakat 4. vitese kadar çok bağırtmazsanız 100 ü görmeniz çok zor olur. Bu motorun standart hızının 80 kn/h olduğunu tecrübe ettim. Yokuş aşağı 130 yaptım ama motor yağ filtresinin oradan yağ sızdırıyordu. o kısım sürekli kirli oluyordu bende. 5000 km de falan bu kirlenme artık olmadı. Bu motora 5. vites kesinlike şarttır. Ben bunu bilir bunu söylerim. Sırf bu sebepten sattım bu motoru. Ama şimdi pişmanım ve aynısını alıyorum yakında. Çünkü piyasada şu an en mantıklı motordur. Çünkü fiyatı 3000 lira olan 13 beygir 12 nm tork üreten bu sağlamlıkla başka bir motor yok.
Motorun sadece 2 arızası oldu ama önemli arızalar değildi. Birincisi sıcak havalarda güneş altında kaldığından mıdır bilemiyorum, çalıştırıp 50 metre gittikten sonra stop ediyordu. jikle çekmeden de çalışmıyordu. bu sorunun benzin kapağının hava deliğinin tıkalı olmasından kaynaklı olduğu söyleniyor. çok önemli bir sorun değil.
ikinci sorun marş sigortasının yanması sorunu. 1 saatte 3 tane sigorta değiştirdim yine de yandı, patladı. sonra sigortayı sigara kağıdına sarıp taktım ve hiç sorun çıkmadı, öylece bindim motora. bu iki sorundan başka hiçbir arıza vermedi, çok şahane bir motor gerçekten.
Titreşim konusunda olumsuz bir görüşüm olmaz. Çok hafif tireşim var motorda, rahatsız etmiyor. Ben ki honda cb125e den titreşim konusunda ne eziyetler çekmiş biriyim, ki o lanet motor bildiğiniz öküz arabası, eşek gibi motor, çok hantaldır ve beş para etmez bir demir yığınıdır. Eğer honda cb kullandıysanız ve yüksek devirlerdeki titreşimini biliyorsanız bu motor size ybr gibi gelecektir. titreşim ne çok aşırı, ne de sıfır düzeyde. rahatsız etmeyecek kadar az bir vibrasyon var. önemsemiyor ve unutuyorsunuz zamanla. km yükseldikçe azalıyor titreşimi.
bu videoyu ben çektim.
Sorularınız olursa cevaplarım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------
https://www.youtube.com/watch?v=MYOvwxmIUHw