Fiyat gayet yerinde, sayılan bütün Japonlarla da kıyaslanabilir bir motor. Niye Hyosung denince bu sitede fiyat politikası ve arıza dışında bir şey konuşulmuyor anlamıyorum. Marka savunuculuğu yapmıyorum, servis rezaleti ve yedek parça sıkıntısı hakkında haklısınız. Ama GV250, GV650, GT250R, GT650R, RT125 gibi modellerini kullanıp da arıza ya da fiyattan yakınan arkadaşlarım hiç olmadı. Herkes memnun, 89000 küsürde 2007 model GV250 kullanan da; 52000'de GT650R sahibi olan da.
Hyosung'un sıkıntısı distribütör kaynaklıdır. Ayrıca GD250R dediğiniz model aslen X5'in yani GD250N'in karenajlı yarış versiyonu. GT250R'ı kıyaslasanız daha doğru olabilirdi. GD'nin stil sahibi bir motosiklet olduğunu ve sıradışı çizgileri olduğunu kabul etmemek yanlış olur. Gayet güzel yenilikçi bir tasarıma sahip. Başkasının zevkine uymayabilir o ayrı. Ama sadece bu tasarımıyla bile diğer Japon motosikletlerinin önüne geçebilir.
Ben GV250 almadan önce Intruder250, Honda Rebel, Dragstar 250 gibi motosikletlere bakıyordum ama 15-16 bin liraları yıllanıp gebermiş Japonlara vermektense sıfır GV tercih etmiştim.
İş yapamaz edemez demeyelim, geçen sene 484 motosiklet satabilen Kawasaki'yi ne çabuk unuttunuz ? Sözkonusu Japon olunca hiç toz kondurmuyorsunuz, çok yanlış.
Unutmayın ki Hyosung, Suzuki'ye motor üreten bir firmaydı. Kalitesi çok da tartışmaya açık değil bence. Eğer Japonlarla kıyaslanabiliyorsa demek ki tercih edilebilir konumda. Satmaz etmez demeyin, Hyosung büyüyen bir firma. Bu işler ha deyince olmaz. Attığı adımlar tartışmaya açıktır ancak bütün bu adımların fizibilitesi zaten kendilerince yapılmıştır. Bence satar, hem de geçen seneki 130 motosiklet satışından daha fazla satar bu sene. İlgilisi de gider alır. Zaten tasarımları sadece bu modelde değil, tamamında dikkat çekiyor. Ülkemizdeki "brand-whore" akımı, bilgisiz servisleri ve distribütör yüzünden bu marka bu halde. Bir de Çinli al daha iyi diyenler var, ben hayatımda bu kadar yanlış yönlendirici bir argüman görmedim, duymadım.
Fiyatları abartmayın. KTM RC200'ün satış fiyatını niye eleştirmiyorsunuz ? Yamaha R25'i 1000 TL yükseltti diye herkes ayağa kalktı ama satışlar öyle demiyor. Sadece bu sitede bile kaç tane R25 alan gördük. Lütfen biraz makul düşünelim. Şu konu ile sanki bu motora heveslenmiş de sırf adı Hyosung diye daha ucuz olması gerektiğini düşünüyormuşsunuz gibi bir izlenim yarattınız bende. Geçmişte kullanıp da sattığınız motorları aldığınız fiyattan daha da pahalıya satmış, r125'ini satıp daha düşük kilometre yine r125 almış birisiniz. Tercihlerinizi tartışmam, sizin kararınız ama bu zihniyete sahip birisinin böyle bir konu açmasını da hiç yadırgamadım. Hyosung'un fiyatının tartışılması hala komik geliyor bana. Pulsar SS'in (karenajlı racing modeli) fiyatına Daelim, Kymco, SYM gibi Asya kökenli olup da Japon olmayan motosikletlerin fiyatlarına bir bakın. Ondan sonra kendinize bir sorun "Bunlar bile satıyorsa Hyosung bu fiyatla satar mı ?" diye.