Oran konusunda yabancı kaynaklarda göz gezdirmiştim geçen sene, bir yerde ayrıntılı şekilde her vitesin oraan değeri le, "en optimal" Ön/Arka dişli sayıları veriliyordu.
Buna göre ""işkembe-i kübra'dan atıyorum"", a motorun oranları doğrultusunda = 15 ön diş max , 48 arka diş en ideal oran, aksi halde daha değişik kombinasyon yapmak mümkün ancak, optimum performans beklenemez, tork ve hp değerlere etken olduğu gibi şanzıman ve aktarma organları arasında uyumsuz çalışmaya yol açar, gibi ifadeler iyi hatırlıyorum, ancak kaynakça beynim sulandığı için::deliir:: gösteremiyorum, sanırım durum kinetik/enerjinin aktarma organlarıda zincir gergi uzunluğu vsvsvs gibi doğrudan etken ilişkilerine yönelik bir yazı/makale idi.
Yukarıda verilen max örnekteki gibi hanzo için manuelde, cross 13-51 , sm 13-39 , verilmiş , mevcut durumda kullandığım sabit 13 diş oynanmıyor malum, arka ise crf çıkması 40 diş , tabii 39 arka bulamadığım için değerlendirme yapamıyorum ancak mutlaka etkendir.
Son olarak 39-51 aralığında sanırım arka ölçek son rakamları hep tek sayı olmalı gibi bir düşüncedeyim??