Cümleten Herkese Selamun aleykum. İsmim Recep nasipse agustos ayında nınja250slime kavusucam onun ıcın butun sayfaları okudum allah razı olsun sızden paylastıgınız bılgıler ve motor hakkındakı kısısel yorumlarınız ıcın..
Simdir birkac soruda ben izninizle sizlere
1)Ilk olarak almak ısteıgım ekıpmanlarımı koyup sızden yorumlarınızı beklıyorum
KASKIM:
http://www.motoplus.com.tr/urun/9907010192002/BELL-PS-VORTEX-MATTE-BLACK-SOLID
MONTUM:
http://www.feyizoglu.com/D1-Racing-Carbon-Mont_49177.html#0 veya bı 100 200tl daha ustunude alabılme ıhtımalım olabılır.
ELDİVENIM:
http://www.feyizoglu.com/Fly-Yazlik-Eldiven_49202.html#0
bot ve dızlıklere dha karar vermedım onerılerınız olursa albılırım.
2)Motorumu alırken nasıpse ınsallah abslı almayı dusunuyorum bazı yerlerde okudugum kadarıyla kımısı yok frenlemeyı ogrenemessın falan absye guvenırsın dıyorlar.Bence bu konusmalar bıraz sacma geldı bana sonucta abs denılen sıstem bellı dereceden sonra devreye gıren bır sıstem onun ıcın tavsıyenızı yazarsanız sevınırım.
3)Bırde motosıkletın ebatlarından sıkıntım cunku neredeyse hergun goruyorum istanbulda oturdugum ıcın dersanemde fatıhde saolsun necat motor sayesınde hergun goruyoruz h2 bıle gordum orda

ama yınede ebatlarımı soylemek ısterım 178 boy 90 kıloyum.
Sımdılık bu kadar verıcegınız cevaplar ıcın sımdıden tesekkur ederım rabbım cumlemıze kaza bela vermesın tekerınız duz bassın allaha emanet olun.
Sevgili Recep,
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Umarım en kısa sürede istediğin motora kavuşursun. Eğer müsaaden olursa, bende arkadaşlarıma ek olarak yaşadıklarımı ve nazicane düşüncelerimi paylaşmak isterim.
1. Ekipmanlar
Öncelikle kask ve ekipman almaya gittiğinde satıcıların sana söylediklerini unut. Ne yazık ki genelde çoğunluğun bilgisi az ve elindekini satmaya çalışıyor. O yüzden forumları ve youtube'u incele. O ekipmanlarla kaza yapmış olup, sonuçları paylaşan bir çok insan var. Onları izle. Ne alırsan al, kesinlikle full face bir kask al. Kask kafanda çok rahat olmasın, hatta elmacık kemiklerini biraz sıksın, zamanla yerine oturacaktır. Asla kaskını bağlamadan yola çıkma...
Ekipman konusu aslında en çok kafa karıştıran problemlerden birisi. Örnek vermek gerekirse, kasklarda doş kabuk sertliği artarak polykarbonat>fiberglass>komposit fiber>karbon fiber şeklinde gidiyor. Dış kabuk sertleştikçe, darbeye karşı kabuğun direnci artıyor fakat bir o kadarda darbe şiddetini beyne daha fazla iletiyor. Bu farklı bakış açıları, dünya üzerindeki standartlarda da farklılıklar yaratmış. DOT, SNELL, SHARP, ECE hepsi farklı yöntemler ile test ederek sertifikalandırılıyor. Birinde en üst dereceleri alan diyerinde kötü çıkabiliyor. Bu yüzden SHOEI XR 1100, AGV K3/K4, Bell M1/M2/M3 gibi ortalamanın üstünde dereceler almış bir kaskı tercih etmen daha yerinde olur. Kask ve kıyafetlerinin renkleri mümkün olduğunda kolay farkedilebilir olsun.
Kıyafetleri seçerken en önemlisi şekil şemalden çok kullanılan kumaşın kalitesi min. 600D (Denye, dokuma sıklığı) ve Cordura olmalı; ayrıca korumalar yerlerine direkt yada ayarlanarak düzgün şekilde oturmalı ve vücüdünü rahatsız etmeyecek ama bol kalmayacak şekilde sarmalı. Şöyle düşünebilirsin, 100 km/saat ile kuru asfalta düştüğümüzde yerde ortalama 65 mt sürükleniriz. Bu sürtünme esnasında vucudumuza yansıyan ısı yaklaşık 770 derecedir. Üstümüzde kaliteli motosiklet pantolonu ve montu varsa bir yere kadar koruyabilir. Kısaca, bu tip durumlarda kırık çıkıktan ziyade sürtünme sonucu oluşan ve asla yerine konamayacak olan doku kaybından korkmalıyız.
Ayrıca ne olursa olsun, sırt,goğüs, böbrek ve boyun koruması kullanmalıyız diye düşünüyorum.
2. ABS
ABS, frenler en son noktalara geldiğinde devreye girer. Yani kısaca, zaten düzgün frenleme tekniğimiz varsa yada oluşturmak istiyorsak ABS buna engel değil. Ayrıca ABS'nin fren mesafesini uzattığı söylenir. Evet ama, zaten kısa frenleme yapabilecek kadar frenlere hakim olan kişi zaten ABS'yi devreye geçirmeden durabilir. Ama eğer ABS yoksa ve frenlere tam hakim değilseniz, panik frende neler olabileceğini siz düşünün. Kısaca imkanınız varsa ABS'yi her zaman tercih edin.
3. En-Boy
Boyum 1.80, kilom 94. Eğer Sevgili Murat arkadaşımızdan kilo verme tüyolarını alabilirsem, biraz zayiflayacağım

Kısaca boy ve kilo olarak sana yakınım ve 250SL üstünde fazlasıyla memnunum. Ama bu forumda defalarca söylendiği gibi zevk meselesi.
Kolay Gelsin,