- Konu Yazar
Herkese merhabalar, adım Burak 24 yaşındayım ve öğretmenim. Epeydir aklımda olan motosiklet alma fikri (her ne kadar bir dönem ailemin baskıları sonucunda vazgeçsem de) iyice karşı konulamaz bir hal aldı. Öncelikle forumda birçok başlangıç motoru tavsiye başlığı var, bir çoğunu da üye olmadan okudum ama nihai bir karara ulaşamadım. 125cc, düşük yakıtlı, maliyeti fazla olmayan ve uzun ömürlü bir motosiklet almak istiyorum. Aklımda YBR 125 var, bunun nedeni biraz da çalıştığım yerde deli gibi YBR 125 kullanılması ki; yollar neredeyse off-road kıvamında ve motorlar tık demiyor. Bugün bir mağazada YBR için fiyat aldım 2014 modelleri 5.000, 2015 modelleri de 5.500 civarlarında dolaşıyor sanırım. Ne dersiniz sizce uzun süreli kullanım için sıfır km bir YBR alıp, ardıma bakmadan sürmeli miyim yoksa kafamı karıştırıp daha farklı yönlere mi yönelmeliyim? Yoğunluklu olarak şehir içi, köy, dağ yolu, kısa mesafe turlarda kullanacağım motosikleti. Doğu Karadeniz bölgesini bilenler az çok anlatmak istediklerimi kavrayabilmişlerdir. İşin içine azıcık karmaşa katmak için VanVan 125, CBF150, Duke 125 gibi modelleri de ekleyebiliriz ama eğer YBR yeterli sağlamlıkta ve uzun ömürlü derseniz hiç bu modellere girmeyeceğim. Biliyorum çok karışık oldu ama toparlayamadım. Kask, eldiven, dizlik, mont gibi koruma ekipmanlarını alacak bütçemi de ayırdım. Tek eksiğim temel sürüş eğitimini alacağım bir kurumun yakınlarımda olmaması, onu da motor sürdükçe edindiğim tecrübelerle kapatıp en uygun sürede almayı planlıyorum.