Bu sene en karlı satışı sanırım Kawasaki yapacak gibi duruyor . Bi onlar zam yapmadı şuan , onlarda zam yaparsa diyecek söz kalmaz artık . .
Ağzından yel alsın Ezio. Güzel lastikli hafif başlangıç motoru dedik iştahları kabarmasın hemen. Danışıklı dövüş oldu artık bu fiyat işi. Biz burda Yamaha Honda'yı bitirecek, Kawasaki Yamaha'yı parçalar sattıramaz diyoruz ama bunlar saki eşliğinde oturup ne kadar koysak diye düşünüyolar herhalde. Kimseyi ikna etmeye çalışmıyorum artık motosiklet pahalı alet. Adam ne kadar diyor belli ki alacak, sıfırı 13.500 diyorum öyle bir bakış atıyor ki, ben utanıyorum![]()
Biz türkiye'de motosiklet kullanımı artsın bir kültür oluşsun diye hayal ediyoruz,şuan gerçekleşen;motosiklet firmalarının bu ilgiyi zamlarla ve yüksek fiyatlarla (neredeyse otomobil fiyatları) yüksek kazançlara dönüştürüp affınıza sığınıyorum bizi düdüklemesi.
Motosiklete talep olmasa;Kimse almıyor diye,pahallı,servis yok,parça yok vs vs sıkıntı...
Motosiklete talep olsa;Vergisi artıyor,sigortası artıyor(2009'da 30 tlye sigorta yaptırdığımı hatırlıyorum).Talep var diye firmaların zamları nasıl bir sistem var anlamış değilimr:
125lik van van uygun olsa düşünüyordum 2. motor olarak ama 10.000tl gibi bir rakam beklemiyordum insaf birde ötv düşük güya bu modellerde.
Suzuki zaten yıllardır Japonlar içerisinde en büyük kazıkçıdır ve V-Strom bu işte başı çeken modeldir. Bir ara Transalp 19 bin TL iken bunu 27 bin TL'ye satıyorlardı. Bizim iş yerinde Suzuki kullanıcısı bir arkadaş da Honda ile Suzuki bir mi diye savunmuştu. Tabi tabi dedim geçtim. Neyse, fiyatlar yüksek sayılır ama yine de Inazuma F, uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsanız o fiyatı edebilir. Biraz kazık yiyerek, biraz içinize oturarak iyi bir motora sahip olursunuz. Çok güzel artçılı seyahat yapılır onunla... Ben Inazuma'nın ömür olarak 250'lik diğer rakiplerinin çok üzerinde olacağını düşünüyorum. Malzemeyi bol tutmuşlar, biraz ağır ama taş gibi bir motor Inazuma...
Sonuç olarak bu fiyatlarla işleri zor. Yılı sinek avalayarak geçirecekler.
Ben insanlarin dusuncelerini anlayamiyorum .bu piyasada birsuru sorunla bogusan,deposuna kadar plastik kaliteden yoksun pulsar 8 binlira ,kaliteden diger yoksun sym wolf de neredeyse inazuma fiyatina .bu kadar parcalari kaliteli ,oturakli ,vites gostergeli ,kromdan cift egzozlu cift silindirli inazumanin fiyatinin onlarla es fiyatli olmasinimi bekliyorlarmis .ben kaliteli olsun istiyorum ucuz olup cok satip herkezin altinda olmasin) sonra ucuz ve onlar gibi gidiyor diye kronik sorunlarini gormezden gelemem