Patron Çıldırdı !! Yamaha Mt-125 , Wr-125x-r Serisi 10 Bin tl'yi geçti .

Kocaeli İl Temsilcisi
"10 bin'den aşağı motorları yok" desinler diye yaptılar herhalde. İyi fiyatlar :)

Almayin havalarin isinmasina yakin firsat bildiler ayminseyi hidson deri de yapti 590 tlde 750 tl civarina cikari verdi robocop deri ceketi hava soguyunca

Dolar ve Eurodan haberiniz yok farzediyorum. Ayrıca vergilerden de haberinizin olmadığını...

Dolar ve euro dan haberimiz var. Geçen sene aynı dönem euro 3TL iken şu anda 2,8TL . Bu kodumun motorları euro üzerinden satılıyor değil mi? Eeee sorun nedir o zaman. Kimse zamları savunmasın. Tüm motor malzemeleri aksesuarları euro olarak satılıyor ama ne hikmetse euro düşerken herşey pahalılanıyor.

Simdi MT-125 12.500 TL ise R25 e sözde lansman sonrasi bi fiyat bicin bakalim. Patron cildirdiysa en az 15.000 :)

Musteriyi velinimet degil de keriz gibi gorenden ben anca selam alir selam veririm :)

Senelerdir yamaha hayranıyım, ama yamahacılar şimdi hiç markayı korumayın ortağımısınız şirketin?
o korumaya çalıştığınız yamaha sizide oturtuyor o malum kalasa :)
Sözüm birazdan buraya gelip "beğenmiyosanız başka birşey alın" "euro dolar arttı" diyenlere gelsin. Caanım Türkiyemde böyle vergiler de olduktan sonra "bütün" taşıtların pahalı olması da tabi manidar :)

Ha bu arada japondan şaşmayalım derken kazığa oturtulmaya mahkum kalıyoruz bakalım nolucak sonu bu yamahanın :silent:

Kocaeli İl Temsilcisi
Arkadaşlar bu sadece ithalatcı/satıcının aşırı kar tamahkarlığı. Başka bir forumda da yazdım. 2014 yılı satışları otomotiv sektöründe ortalama %25 düşmüş olmasına rağmen, tofaş toplam karını 2014'te, 2013 yılına göre %32 artırmış diye gazete haberi vardı geçenlerde. Satıcılar döviz kurlarını bahane ederek aşırı zam yapıyorlar. Motosiklette 2014'de de 2015'de de ötv aynı. Herhangi bir vergi artışı yok. Döviz kurları ise; dolar biraz yükseldi ama euro düştü. bkz TC merkez bankası verileri (hemde tüm 2014 yılı için)

http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/kur2014_tr.html

Bu verilere göre euro 2014 yılında ortalam 2.90 civarından şimdi 2.8'e düşmüş. Japon firmalar satışı euro üzerinden yaptığına göre aynı modelin 2014 modeli ile 2015 modeli arasında nasıl 2000 TL'den fazla artış oluyor. Euro verisine göre fiyatın düşmesi lazım. Dolar ise 2014'de ortalama 2.20 TL'den şu an 2.40 TL civarına çıktı. Dolar bazı temel alınsa bile zammın en fazla 750 TL--1000 TL arasında olması lazım. Kaldı ki Japon firmaları doları değil euroyu temel alıyorlar.

İşte bu satıcının (ithalatcı/distiribütör) tamamen aşırı kar etme isteğinden kaynaklanıyor. Yorum yaparken gercek verileri okuyarak yapalım. Kazıklanmayalım. Amama kazığı kimin atmaya çalıştığını da iyi görelim arkadaşlar.

Dolar ve euro dan haberimiz var. Geçen sene aynı dönem euro 3TL iken şu anda 2,8TL . Bu kodumun motorları euro üzerinden satılıyor değil mi? Eeee sorun nedir o zaman. Kimse zamları savunmasın. Tüm motor malzemeleri aksesuarları euro olarak satılıyor ama ne hikmetse euro düşerken herşey pahalılanıyor.

Ben geçenlerde ötv yi eleştirmeyip büyük harf ile yamahanın hiç mi suçu yok yazdım diye bazı minik kardeşlerim beni hükümet ile ortak çalışan bakan ilan etti!Neyse sorun değil gençliğine ve heyecanına veriyorum affettim kızmadım!Sözüm sana MEXİCO efendi!Diğer konuda ötv ötv diyordun!
Bu da mı gol değil?:)Mexico efendi!

[https://www.youtube.com/watch?v=yEasYU4P8pg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar