O kisim benim de bos, baska bir pulsar sahibinde de...
sağ olasın,bende cıvata düştü diye endişelenmiştim.
O kisim benim de bos, baska bir pulsar sahibinde de...
Mu, diye soruyorsun sanirim... oldu dostum, bakima gidecek olan pulsar sahibi bir gumruk kuryesiyle konustum, 15 bin bakimina goturecegim diye soylemisti... 20binden sonra bakacagiz artik ak koyun, kara koyuna... ben henuz 5bin bakimini yaptiracagim...15.000 kmyi gecen oldu arkadaslar pulsarla ?
Kardeşim sakın öyle bir şey yapma! Burada kimin ne yazıp yazmayacağına kimse karar veremez. Sen yaz yine devam et, emin ol konuyu pulsar almayı düşünen hatta üye de olmayan bir çok kişi takip ediyor. Sorunlardan bahsedilmeyecek de gezilerden mu bahsedilecek pulsar konusu altında?
Benim şahsi düşüncem bir motor hakkında dikkate alınması gereken olumlu değil olumsuz yönleridir. Fanboylar ile olmayanlar da böyle anlaşılır. Mesela ehliyet kursunda bir arkadaşın 100cc ramzey motoru vardı. Aman şöyle iyi böyle güzel hem de ucuz vs. En sin bir baktım gidonun sol maşası yerinden çıkmış emanet duruyor. Bir kasisten geçerken olmuş![]()
Servis 80 km uzakta ve kışın o yolu gitmek biraz sıkıntı. Birde resimde işaretlediğim yerden civata mı düşmüş yoksa herkes de aynı mı?
[url]http://i.hizliresim.com/2YNX4q.jpg[/url]
pulsarın arka freni kötü mü :queen:
arka frenin kötü olması diye bir şey mi var arkadaşlar. bu kadar mı mantıksızsınız. arka fren kitleniyor hemen doğrudur.
bu arka frenin suçu mudur? tabiki bir alakası yok.
beyler bu motorun kıçı havada , önü boğa gibi yere yakın. hani hepimizin gönlünü fetheden dış görünüşten bahsediyorum.
bunun sonucunda motorun ağırlık merkezi normal bir commuter motora göre çok öne kaymış vaziyette.
şöyle düşünün , motorla siz toplam 200 kg iseniz , cbf 150 de ön tekere 110 arka tekere 90 kg düşüyorsa ,
pulsarda ön tekere 130 arka tekere 70 düşüyor.
şimdi fizik mantığı kuralım bakalım ,
üstünde 90 kg olan bir teker ile 70 kg olan tekerin fren performansları nasıl olur aynı değil değil mi :bounce:
bu tamamen motorun yapısıyla alakalı , kaliteli lastik takarsanız kayması için daha sert frene ihtiyaç duyacaktır , başka bir deyişle sizin fren kullanım aralığınızı arttıracaktır. hem de kayma olursa daha kısa sürede duracaktır.
sonuç olarak pulsarın arka fren gayet güçlü dipçik gibi fren , neyi niye eleştirdiğinizin farkına varın derim. :cat:
Sayın MD.Murat bey söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum bundan hariç söylediklerinize ilişkili olarak aklıma takılan birşey vardı. Acaba arka fren lastiği kilitliyor diyen arkadaşların kiloları ve artçı tecrübeleri konusunda bir istatistik toplayıp ona göre değerlendirmek lazım diye. Sanırım daha kilolu olan yada artçısıyla bu tip sorunu yaşayan daha azdır diye düşünüyorum.sonuç olarak soracağım soru motosiklet lerimize yakışmıyor denen topcase ler rüzgar direnci ilede birleşerek bu konuya olumlu bir etki yapmazmı. Tabi diğer stabilite ve yakıt sarfiyatı konularındaki dezavantajları dışında. Bu vesile ile denizhan_ arkadaşımızada cevap niteliğinde olur diye bağlayayım ben de pulsarıma sh40 aldım henüz taktırmadım ancak face den Bajaj pulsar antalya grubu resimlerine bakarsanız orada bir arkadaşımızın sh 40 takılmış bir pulsar var ve gayet yakışıklı duruyor.
Ayrıca denedim. Baya büyükçe olan fullface kaskımı bellik Venom dizlik ve kışlık motosiklet eldivenlermi gayet güzelce içine sığdırabiliyorum
pulsarın arka freni kötü mü :queen:
arka frenin kötü olması diye bir şey mi var arkadaşlar. bu kadar mı mantıksızsınız. arka fren kitleniyor hemen doğrudur.
bu arka frenin suçu mudur? tabiki bir alakası yok.
beyler bu motorun kıçı havada , önü boğa gibi yere yakın. hani hepimizin gönlünü fetheden dış görünüşten bahsediyorum.
bunun sonucunda motorun ağırlık merkezi normal bir commuter motora göre çok öne kaymış vaziyette.
şöyle düşünün , motorla siz toplam 200 kg iseniz , cbf 150 de ön tekere 110 arka tekere 90 kg düşüyorsa ,
pulsarda ön tekere 130 arka tekere 70 düşüyor.
şimdi fizik mantığı kuralım bakalım ,
üstünde 90 kg olan bir teker ile 70 kg olan tekerin fren performansları nasıl olur aynı değil değil mi :bounce:
bu tamamen motorun yapısıyla alakalı , kaliteli lastik takarsanız kayması için daha sert frene ihtiyaç duyacaktır , başka bir deyişle sizin fren kullanım aralığınızı arttıracaktır. hem de kayma olursa daha kısa sürede duracaktır.
sonuç olarak pulsarın arka fren gayet güçlü dipçik gibi fren , neyi niye eleştirdiğinizin farkına varın derim. :cat:
denge sensoru . yag kacirma baska ne gibi problemler var ?
Arka lastik sekiz cizer, zincir koptu kopacak, motordan ates cikiyor...denge sensoru . yag kacirma baska ne gibi problemler var ?
ellerine saglık ne zamandır bunu yazmak istiyordum ama polemik yaratmak istemedim
biliyorsunuz sayfada motorun sadece resmini görmüş (veya fazla motor tecrubesi olmayan)ama motorun profu olmuş insanlar var (akbaba sürüsü gibiler)
motorun frenleri gayet iyi biraz asvalt öngörüsü birazda tecrube sıkıntı cıkmıyor orj lastik oldugu halde
problemi arka frende degil birazda kendimizde aramak daha doğru olur bence
ufak bir video
bu motor daha kendini kanıtlamak için sanırım uzaya çıkması gerekiyor
dakika 2.35 motor yarıdan fazlası suyn içinde
http://www.youtube.com/watch?v=RaO8Om-1tnM
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:09 ----------
bende ikiside yok arkadaşım bu sorunlar her motorda yok
Arka lastik sekiz cizer, zincir koptu kopacak, motordan ates cikiyor...
hicbir sorun yok sahsim adina... tas gibi, ruzgar gibi, bilegi cevirince ucuyor mubarek, arka fren harika, on fren muhtesem, goruntu fevkalade, lastiklerim (prelli) sahane, 0-60 arasi nal toplatiyor, 60-100 arasi farkina varilmiyor, tunelde 142 km, artciyla 128 km, yokusta yardira yardira hizlaniyor, dehset, vitesler kaymak gibi, far on numara, bakimi ucuz... not al bunlari... 200luk ama fiyat/performans, digerlerinden, %50 ucuz...
ne motormus arkadas, goren/duyan da hep yolda birakiyor, servisten cikmiyor sanacak...
nazarlardan korusun Allah. Hintli yapmis kardesim, bravo...
hayirli surusler, dikkatli olun yagmur geliyor![]()
Sayın MD.Murat bey söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum bundan hariç söylediklerinize ilişkili olarak aklıma takılan birşey vardı. Acaba arka fren lastiği kilitliyor diyen arkadaşların kiloları ve artçı tecrübeleri konusunda bir istatistik toplayıp ona göre değerlendirmek lazım diye. Sanırım daha kilolu olan yada artçısıyla bu tip sorunu yaşayan daha azdır diye düşünüyorum.sonuç olarak soracağım soru motosiklet lerimize yakışmıyor denen topcase ler rüzgar direnci ilede birleşerek bu konuya olumlu bir etki yapmazmı. Tabi diğer stabilite ve yakıt sarfiyatı konularındaki dezavantajları dışında. Bu vesile ile denizhan_ arkadaşımızada cevap niteliğinde olur diye bağlayayım ben de pulsarıma sh40 aldım henüz taktırmadım ancak face den Bajaj pulsar antalya grubu resimlerine bakarsanız orada bir arkadaşımızın sh 40 takılmış bir pulsar var ve gayet yakışıklı duruyor.
Ayrıca denedim. Baya büyükçe olan fullface kaskımı bellik Venom dizlik ve kışlık motosiklet eldivenlermi gayet güzelce içine sığdırabiliyorum
Görüntüsünün değişmesi konusunda haklısın neticede Naked-sport modele enduro-touring muamelesi yapıyoruz gibi geliyor ama bahsettiğim face deki fotoğrafa bakabilirsen fena da değil hani. tabi bu görece motosikletinizi nasıl görmek istediğiniz ile alakalı. şu fotoğraf yükleme işini bilsem bende yükleyeceğim ama.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------
Bu arada bildiğim kadaryla şunuda söyleyeyim. motosiklet üreticileri topcase tarzı yüklemelerde istihab haddini 3-5 kg olarak bildiriyorlar. motosiklet taşıma demirleride bun bağlı olarak 5 kg lık yüke dayanıklı olarak üretiliyor iye biliyorum. çünkü kasislerde 5 kg lık bir yükün aşağıya inerkenki uygulayacağı kuvvet belkide 50 ve daha fazlası yüklere çıkıyor. bu vesileyle bu yük mevzusu konusundada bildiklerim kadarıyla arkadaşlara farkındalık kazandrmış olayım.
buradan şuna geleceğim, arkamıza aldığımız ve tam arka lastik üzerinde oturan 60-80 kg gibi bir artçının lastiklerde yaşanan kilitlemeye 5 kg lık yükten daha fazla faydası olacağı aşikar. Eğer artçımız yoksa bence 5 kg lık yükten ziyade topcase in kendisi, rüzgar baskı kuvveti ile bu 5 kg dan çok daha fazla bir şekilde motosikletin yola tutunmasını sağlar.
bunları yazarken aklıma gelen birşeyi daha paylaşayım. olay acaba bizim arka amortisörde bitiyor olmasın. hani açısı falan yani üzerine sürücü oturduğu zaman sürücünün ağırlığını arka tekere daha doğrudan aktara bilse sanırım hem arka tekere binen yükü ve dolayısıyla tekerleklere olan yük dağılımını hemde sert diye tabi ettiğimiz süspansüyon meselesini çözmüş olamazmıyız. tabi işin bu kısmı teknik hesaplama ve ar-ge ve fabrika tarafı. buradan ahkam kesmek istemem.